Posts by Witu

Witam

Jako ekspedytor, górnik i promotor pokojowego stylu gry jak najbardziej popieram ten pomysł podniesienia flot pokojowych na x4.

Pochodzę z Peresus i podczas fuzji nie było żadnego uniwersum tożsamego z ustawieniami którymi rozpoczynaliśmy czyli z wojennymi x1 oraz pokojowymi x3 lub więcej więc zostaliśmy w zasadzie bez wyboru znacząco tracąc na połączeniu światów. Gdyby jeszcze dali nam możliwość wyboru to nie miałbym nic do powiedzenia ale GF postawił nas w sytuacji bez wyjścia co jest nie fair. Efekt jest taki że z Peresusa zostały 4osoby, 95% graczy przestało grać niedługo po fuzji.

Dodatkowo uniwersum nabrało by atrakcyjności dla potencjalnych nowych oraz po-fuzyjnych ekspiarzy i graczy, co widać po ostatniej fuzji gdzie praktycznie nikt nowy nie przyszedł na Kalyke. To pokazuje że szerokie grono graczy oczekuje uniwersów z szybszymi flotami pokojowymi decydując się właśnie na uniwersa które oferują tę zmianę, a co za tym idzie bardziej zróżnicowany styl gry niż tylko nudne klepanie eko czy nękanie innych w galaktykach.

Przypływ ekspiarzy = korzyść dla flociarzy bo więcej mięsa na uni, więc nie kumam waszego sprzeciwu bo wszyscy mogli by na tym zyskać, może poza górnikami bez alternatyw i pomysłu na grę, choć Ci też nic by ie stracili.

Istnieje jakiś sposób aby z Kalyke przenieść się na Delphinus? Tam mają 1x wojenne 3x pokojowe czyli to co mieliśmy na Persie

Pzdr

Witu

Witaj

"Ani me ani be" wiec ja napisze od siebie co i jak było.

Po starcu pogratulowałem i tutaj gratuluję.

Miałeś troszkę szczęścia bo 4 innych typa też polowało i skanowało od 2dni, a Ty idealnie trafiłeś w jedyne takie okienko bo sobie drzemkę wydłużyłem dla zdrowotności po wczorajszym przepizganiu mrozem na narodowym :)

Z bilansem nakłamałeś bo Ci ok10-15% złomu zgarnąłem gdyż zalogowałem 6 minut po wlocie i 1x 30min detroit z ekwipunku z nanitami na 4lvl wywalił od razu ok 250recków + spawałem na piechotę a nie za anty jak to napisałeś w PW widząc że Ci podbieram bo idea tego konta jak nazwa wskazuje jest 0 wydanych złotych więc bez sensu było by wydawać jedyną posiadaną anty na takie drobniaki. Fajnie że z doku tutaj aż 20%+ oddaje więc straty u mnie ok - 200k - kilka dobrych ekspów i będzie do wieczora :) no ale szkoda być po prawej stronie za co przepraszam sojuszników bo ledwo serwer wystartował a tu już mała wtopa.

Pozdrawiam