Posts by Medziu

Trzeba być szczerym, a w Twoim przypadku tak było, jesteś dobrym graczem którego jeśli chce się upolować to trzeba naprawdę sporo wysiłku włożyć w planowanie.

Pozdrawiam

Ogromne podziękowania Panowie za tak fajną sojuszową akcję, Mordin i Bulgar za mega wsparcie z paliwkiem i oczywiście Halls za wyłapanie flotki :) Dzięki !!!

Szkoda że Zabujca oddał konto komuś, kto nie potrafił się o nie zatroszczyć tak jak to pierwotny właściciel robił, wiele czasu poświęconego na zbudowanie tej floty, tak to juz bywa.

Obrońcy SzO, chodź nie wiem czy będzie się chciało :)

Zabujcy powodzenia na innym serwerze :)

Rozumiem rywalizację między graczami, ale niech to będzie zdrowa rywalizacja z zachowaniem szacunku do wszystkich stron. W przeciwnym wypadku kolekcjonowanie grona osób które Cię zjadą na każdym kroku będzie coraz większe. Dlatego Panowie! Apeluję o spokój i rozsądek! Medziu może wg. Was atak nie był przestrzelony, lecz na screenie widzieliśmy wlot 15 sec po lądowaniu floty Gumika. Nie wiem jak to rozumieć, no ale rozumiem to tak jak widziałem. I serio, chciałbym skończyć już tą przepychankę. Pokażmy kulturę odpowiednią do naszego wieku, doświadczenia. Wiem, że nie uchodzę za tego dobrego, przez rożne akcje i na Forum mogą mnie mieć za jakiś "wrzód na dupsku" bo sobie na to zasłużyłem, lecz czas oddzielić wszystko grubą kreską. Lecz ciesze się, że są osoby, które mnie znają i to w ich oczach jestem jaki jestem i mnie to cieszy, bo oni się liczą. Wy także, jak każdy kto tu gra, dlatego bądźmy rozsądni, bez przepychanek, obrażania czy wytykania palcami.
    Dziękuję życzę miłego dnia dla wszystkich.

Shepard, jak zauwazyles raczej daleko mi do napinacza internetowego, ktory prowokuje kłótnie. Fakt jest jeden jak juz podalem go w st na Gumiku jak i wyzej tutaj, piloty lecialy 2 jeden na 2s przed jego ladowaniem drugi 15s po ladowaniu. 1 byl glownym i na niego mielismy sie ustawic i docelowo opoznic o 3s co dawalo 1s na ucieczke i wiedzielismy o tym, natomiast 2 ten po 15s. Byl tylko pilotem awaryjnym gdyby lagi sprawily ze nie opoznimy floty. I tak tez się stało, oba piloty lecialy do samego konca lecz wybralismy tego co wlatuje 15s po z tego wzgledu ze byly zbyt potezne lagi aby cokolwiek zrobic juz nie mowie o opóźnianiu o 3s. Bylo to z przyczyn czysto technicznych niewykonalne, i też dało nam informacje ze mimo wszelkich starań nawet te 15s nic nie dadzą gumikowi. Chciałbym juz zakończyć ten temat bo staje się faktycznie nudny, na przyszłość jak już pokazują screeny to niech pokażą całość co da lepszy obraz sytuacji. I wystarczyło napisać no kurde udało wam się gratki itp, a nie ciągle wciskać farmazon przestrzelone, przestrzelone.

To mój ostatni wpis dotyczący przestrzelenia ataku, a agresorom jeszcze raz szczere gratulacje !!! Mimo iż na sojuszniku to procent super i zysk. A sojusznika wspomożemy przy odbudowie tak jak to w normalnym sojuszu bywa :) bo każdemu wtopić się może zdarzyć:)

Gumik, troche sie znamy, wiec grzech sie nie wpisac.

Procent robi ogromne wrazenie, zysk takze, obronca takze nieprzypadkowy.. Gratulacje :)

Dzięki , sporo z moich umiejętności obronnych to Twoja zasługa :) Nie mogę tego ukryć. W ich przestrzelonym ataku również miało być zawrócone stacjonuj ale pifko mi za bardzo smakowało :D Mają duża przewagę ale jeszcze walczymy :) Pozdro.

Oczywiście gratuluje ubicia BFS u Dalko który przyciął zbyt długiego komara :) procent piękny zysk miodzio, no i top 1 ACS Gratki :)

Natomiast Gumik nie da się nie skomentować bzdur jakie wypisujesz, sądziłem że wyjaśniłem wszystko w poprzednim poście mianowicie ST na Tobie, opisałem tam dlaczego leciały 2 piloty a nie jeden, i który był główny pilot (tak ten 2s przed Twoim powrotem i to on miał być opózniony o 3s), gdyby nie fakt że obecnie są poważne problemy aby grać normalnie to dostał byś 1s na ucieczkę i taki to masz oto przestrzelony atak, taki pros z Ciebie że nie do złapania jesteś brawo. Ale dalej bądź myśli że atak przestrzelony a Ty jesteś pro player :)

Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje pieknego procentu :)

Ale numer , jeśli to prawda xD wychodzi na to że "lotniki" z paczek niby ubolewają że nie doszło do bitwy a trzęśli jajami i utrudniali największej flocie uczestniczenia w niej przez umyślne lagowanie xD Jeśli to prawda co pisze Zgrywus i atak na niszcz nie miał logicznych podstaw tylko chodziło o lagowanie wystarczy napisać zgłoszenie :evil: Paczkomaty nie potrafiły wyliczyć floty i dali obrońcy tak jak piszą 15 sek :thumbdown:to w tym czasie można odpalić fajkę ,napić się łyka kawy ,podrapać po du... i zastanowić na którą planetę zrobić fs. Wyszło że sirotki trzęśli portkami i i w żałosny sposób blokowali obrońców . Żenada jednym słowem . Dojże paczkomaty to na dodatek ofermy xD

Obrońcy SZO i szybciutko pisać zgłoszenia 8)

Nie dali rady dokładnie wyklikać bo Gumik się postarał o to. Zrobił zawrotkę w takim momencie, jaki planowaliśmy i wyszło mu to super. Dzięki temu i niestety przez błąd logowania bonusik darmowy się trafił chłopakom, o czym wyżej już wspominałem.

Ok, bo widzę że mega spinka się tu robi i cudowne foliarskie teorie idą, liczyłem że w temacie będzie spokojnie i większość osób potrafi widzę kulturalnie pisać lecz znajdą się i tacy co z kulturą są na opak.

Jeszcze raz bo nie wszyscy rozumieją co się naprawdę działo:

Po pierwsze - osoby które wiedza ile pilotów leciało i o której lądowały u gumika wiedzą że z tym liczeniem to nie było tak że nie trafiliśmy a wręcz przeciwnie, pierwszy pilot trafiał na 1-2 s przed lądowaniem gumika i to był nasz główny pilot który planowo miał być opóźniony o 3s. co by dawało gumikowi 1s czasu na ucieczkę, natomiast drugi pilot trafiał 15s po lądowaniu gumika i był pilotem awaryjnym w razie jak by coś się skopało.

Ze względu na to że perseus to jakieś nieporozumienie i po prostu fizycznie nie da się grać przy łączeniu flot zdecydowaliśmy że lecimy drugim pilotem bo obstawialiśmy że będzie około 10-15s po lądowaniu a ze względu na lagi i tak gumik nie podniesie floty (i tu kłania się wada serwera a w zasadzie aktualizacji do v10.0 bo tak naprawdę to ona sprawiła te wszystkie błędy)

Po drugie -, floty na niszcz leciały w całkiem innym celu niż ktoś wyżej napisał aby zlagować Magnata, był całkiem inny plan który mógł przeobrazić się w zupełnie inne ST. gdybyśmy chcieli lagowac inne floty jak np Zabujca, Lisek, czy pozostałych których braliśmy pod uwagę podstawki przy spadaku to spamowali byśmy ich tak jak to robiła zona usiłując zlagować mój atak na gumika na jego flotę ekspedycyjna.

Po trzecie - nikt nie trząsł portkami przed magnatem (mniej więcej obstawialiśmy po pkt jaką flotą może dysponować, ile z całości pkt zajmują jego bunkry i ile pozostaje na flotę i w zasadzie się nie przeliczyliśmy) a już w szczególności po tym jak zobaczyliśmy w końcu jego flotę na skanie ponieważ już same symulację pokazały że moja flota vs magnat daje całkowity remis przy równomiernych stratach, wręcz identycznych i oboje jesteśmy wyzłomowani z tym że jemu gsy zostaną co daje to że reszta naszych flot roznosi w pył pozostałych którzy się podkładają pod spadaka po stronie obrońców. Nie było innej możliwości zakończenia starcia jak nasza wygrana bez względu na to czy Magnat wyśle całość łącznie z gsami czy bez nich.

Po czwarte - Byliśmy do końca pewni że spadak spadnie i dojdzie do starcia nas wszystkich, w tym celu kilka krotnie również staraliśmy się wysłać recki które ze względu na lagi były po prostu tragedią aby je zsynchronizować z atakiem.

Po piąte - to z waszej strony mieliśmy sytuację którą można by podpiąć pod lagowanie jak Wilk zaczął skanować nas i nie pamiętam kto tam jeszcze od Was ale było ze 2 lub 3 osoby spamujące skanami.

Sumując - Gumik był dobrze policzony, to że zawróci w tym momencie w którym zawrócił również obstawialiśmy, natomiast z dwóch pilotów wybraliśmy dogodniejszą i bezpieczniejszą opcję przy tych lagach, starcie gdyby do niego doszło wszystkich największych flot kończyło się pod każdym względem naszą wygraną, i flota Magnata niczego w zasadzie nie zmieniała niż te symulację które robiliśmy przed jej poznaniem.

P.S. Zona, jeśli chcesz zgłaszać nie ma problemu w całej tej akcji nie było żadnego spamowania z naszej strony które mogło by umyślnie kogoś lagować, i na pewno GO, SGO po weryfikacji będzie w stanie to potwierdzić, w tym temacie nie mamy sobie nic do zarzucenia.

Na koniec dodam jeszcze Panie i Panowie z GAW, proponuje zrobić jakąś weryfikację i porządki u siebie w sojuszu bo w wiadomościach PW różne info dostaje od waszych członków odnośnie samej atmosfery, organizacji i chęci samej podstawki u Gumika, dużo skarg na to wszystko, a co po niektórzy nawet chęci dołączenia do naszej bandy "nieudolnych, mega słabych i żałosnych graczy" maja.

Prawda jest taka, że tego ST by nie było, gdyby nie szczęście, które zjawiło się znikąd. Gumik, wszystko rozegrał jak planował, dzięki czemu przestrzelony był atak o ponad 15 sec. Lecz wkradł się "Błąd logowania" który wisiał przez przeszło 1h. Lecz na szczęście back floty i surowców będzie. A to co dostaliście w ramach tego ST, potraktujcie jako przypadkowy prezent, bo nie zostanie Wam odebrane z nakazem odsyłki. Tak więc... mieliście bardzo duże szczęście i fart, dlatego warto wziąć to pod uwagę i zachować resztki szacunku dla Gumika, bo jest bardzo dobrym graczem.

Pozdrawiam.

Dobrze prawisz kolego Polać Ci - nikt Gumikowi nie ubliża bo trzeba było się napocić nad tą akcją - zacytowane były tylko jego słowa :p Tylko powiedz mi czemu skoro zmusiliście nawet Wać Pana Magnata do relokacji i ujawnienia flotki której nikt wcześniej nie widział nie wspominając o spadaku - NIKT się nie ruszył do obrony z Szacownego grona które się pokazało w okolicy . Nie wnikam co do logowania bo bywa różnie - albo tak jest wygodniej nie było Gumika , nie loguj nie lecimy ????? wszystko było na fali :)

Ja też nie powiedziałem, że ktoś jemu ubliżył. Lecz czytając, że Gumik to " napinacz " nie jest tu na miejscu. Znam Gumika dobrze, od wielu wielu miesięcy i mogę powiedzieć o nim wiele, lecz nie to, że jest napinaczem, bo znam lepszych takich :)
    Odpowiadając Ci na te pytanie mogę stwierdzić, że dużo się działo, wiele było planowania co i jak, lecz nie do końca był pewnik jaka flota znajdzie się po drugiej stronie, a to ST pokazuje, że gong byłby dla wszystkich.

Fakt, robiliśmy wiele symulacji, było wiele różnych planów "co gdyby" i byliśmy przygotowani na różne scenariusze, reasumując przy starciu obu pełnych flot i tak mieliśmy przewagę :) ale wielu miało by wyzerowane floty a prawdziwym wynikiem ST była by zbiórka pz kto ile zebrał. Dziękuję za kulturalne wpisy i pozdrawiam.