Ja portzebuje nawet zmienilem ksywke dodawjcie prosze
Add4FirendQuest - <taka mam ksywke hehe mala literowka w nim
3:476:9 <--- tu mnie znajdziecie dzieki
Ja portzebuje nawet zmienilem ksywke dodawjcie prosze
Add4FirendQuest - <taka mam ksywke hehe mala literowka w nim
3:476:9 <--- tu mnie znajdziecie dzieki
Taki jest sens ze GF robiąc klasy daje Ci możliwość równej gry nie zależnie od wyboru klasy. Każda klasa powinna być sobie równa lub tworzyć cos na wzór pętli, np Wojownik zabija Maga, Mag zabija krasnoluda a krasnolud zabija wojownika. W żadnej innej grze nie ma tak ze jakaś klasa dominuje nad innymi. Dlatego nie powinno się cos dodawać do jednej klasy olewając pozostałe bo to by wypaczyło równowagę sił.
Jeżeli chodzi o oogamie klasy są dobrze wyważone ale jak wcześniej pisałem tą równowagę zaburza antymateria ( paczki z surowcami) i z tym się nic nie zrobi. Aktualnie jak spojrzeć na klasy realnie to zbieracz jest dla paczkomatów, odkrywca dla całej reszty, a generał to fajne urozmaicenie. jeżeli chcesz zmieniać coś w jakiejś klasie to nie możesz patrzeć na to co dzieje się z kalasami realnie przez wpływ ludzi, paczek itd. tylko na to jak to powinno działać w teori.
Co do form życia, to bossta masz tam do każdej klasy, masz badania które zwiększają ci znalezione surowce czy liczbę statków, robiąc ładne poziomy tych badań i pomnożyć przez ilość planet możesz nawet osiągnąć 100% więcej sury czy statków które przywozisz z ekspedycji.
to niech dodadza cos gornika zeby zyskali wiecej siedziac i grajac bo czy to krasnolud czy elf czy ciul wiec co zeby miec ten sam lvl musza mnie wiecej tyle samo siedziec przed kompem
dlaczego osoba ktora siedzi 5h przed ogame ma miec tyle samo co osoba siedzaca 15 min ???
Dalsze progi to tylko dalsza patologia, a puki są paczki to ta patologia będzie trwać. Miało by to sens jak by paczek nie było. Wtedy zbieracz czy odkrywca byli by na równi a tak mamy sytuacje gdzie na start odkrywca daje mega dużo lecz potem po przekroczeniu pewnego progu zbieracz staje się lepszy już na stałe. Jeżeli by doszło do twojej propozycji to zbieracz nigdy nie dogoni odkrywcy bo odkrywca z każdym progiem coraz więcej suty będzie przywoził a eko nie nadąży.
ale jaki jest sens w tym by zbieracz doganial odkrywce to by bylo az niesprawiedliwe w kazdej grze jaka znam to na jakim poziomie jestes jak dobrze Ci idzie zalezy od tego ile przed nia siedzisz ile poswiecisz na nia czasu a wy oczekujecie ze jeden z drugim wejdzie 2 razy w tygodniu i bedzie mial tyle surki co osoba wysylajaca expedycje co 2 godziny az zalosne owszem kazdy ma prawo do wyboru jak chce grac bo nie kazdy ma czas siedziec pol dnia lub caly na ogame ale to tez sie odzwierciedla w zyskach ......jedyna opcja to jakos uzaleznic zwiekszajac zysk dla gornikow za siedzenie na grze i operowanie czym wtedy by to bylo sprawiedliwe ...
Mi nic nie przeszkadza, po prostu umiem dodać 2+2
Sam gram odkrywcą, ale potem klasę się zmienia za pomocą darmowych zmieniaczy klas które lapie się w eventach 7 dniowych. Zwróć uwagę że jak zrobisz eko które pokryje zyski z ekspedycji to i tak granie odkrywcą dalej się będzie opłacać. Dlaczego?
Zbieracz daje Ci kopa +25% do wydobycia, czyli jeżeli zbieracz miał by być lepszy od odkrywcy to te 25% musi Ci dawać więcej niż ekspy bo Eko podstawowe i na zbieraczu i na odkrywcy jest takie same. A zanim osiągniesz takie eko w którym bonus ze zbieracza (25%) przewyższy to co teraz dają ekspedycje na 100kk + To uwierz mi trzeba by było z 2 lata gry. Ludzie i tak wcześniej zmieniają kasę na zbieracza z uwagi na to że wysyłanie co dzień ekspedycji nudzi i ludziom się odechciewa grać więc wybierają spokojne kopanie lub agresywnie generała.
Dla tego nie widzę sensu zwiększenia progów ekspedycji. Więc albo je debufować tak jak napisałem w poście wyżej albo uzależnić generała i zbieracza też od pkt top 1.Po 2
Po 2 latach gry generala przeciez juz nawet nie ma po tym czasie na co latac ...... zostaje tylko kopanie a tak jak dlamnie moly by zostac jak jest choc po tym progu 1kkk moglby byc kolejny np od 2kkk pozniej od 4kkk i tak x2 sa ludzie moze ktorzy chca od nowa zaczac latac
i wtedy heja a nie tluc sie n nowym pilnowac co by Ci kasiasty za materie po 5 min otwarcia uni zabral wszystko.....
Display MoreProgi:
0-100k
100k-1kk
1kk-5kk
5kk-25kk
25kk-50kk
50kk-75kk
75kk-100kk
100kk- KONIEC
NIe będzie więcej i ma to sens? Dlaczego? Może dlatego żeby eko prześcignęło zyski z expedycji i zmienić klasę na zbieracz/generał i się bawić?
Odkrywca jest tylko na start potem zmieniasz klasę bo eko już w późniejszym etapie gry będzie przynosić więcej zysków.
Tak dla ścisłości, gdyby nie było paczek surowców i byś miał porównać zbieracz vs odkrywce
Wiesz co wyjdzie? ze zyski z ekspedycji są adekwatne do eko w danym dziale progowym.
Czyli jeżeli masz np 50kk pkt samego eko to zysk z eko jest taki sam jak ekspedycje w progu 50-75kk
I to ma sens, ale paczki psuja balans gry dlatego jest mylne wrażenie ze odkrywca jest najlepszy.
Dlatego tez nie powinno być żadnej zmiany bo zwiększenie progów było by tylko bosstem do klasy odkrywcy.
Wiec pretensje możecie mieć tylko do tych co najwięcej wydają w grę żeby przez moment poczuć się top łan
Może i nie powinno byc, ale wyjaśnij mi o co chodzi z tym boostem odkrywcy, przecież zwiększenie progów może co najwyżej skrócić grywalność odkrywcy jak ktoś szybko zrobi eko i przejdzie na zbieracza. Dajmy na to ze jestesmy teoretyczne w środkowym progu-tym zwiększonym x8, normalnie byłby to juz dawno ostatni próg, a wiek uni taki sam - zyski sa wiec mniejsze z odkrywANI
Zwiększenie progów odkrywcy nie skróci Ci czasu korzystania z odkrywcy tylko go przedłuży. Im więcej sury zdobywasz na ekspedycji tym eko musi więcej nadrabiać, przez co punkt przełączenia się z odkrywcy na zbieracza przesuwa się w czasie i w pkt.
ale jak ktos lubi ten styl gry to caemu nie zmniejszyc delikatnie ilosc by to wyrownac i zrobic wyzsze progi ja osobicie mam juz 200 000 000 i nie widze zadnej frajdy z tego ze czekasz az Ci sie surowce naprodukuja na planetach tylko po to by je przeslac i cos zbudowac raz na 2-3 dni zawiewa to masakryczna nuda
Jak i gdzie sprawdzić na której się jest pozycji w rankingu ekspedycji?
zapytaj w nowym sojuszu zanim zalożysz nowy temat na tym jakże zacnym forum. . .
i przede wszystkim czytaj ze zrozumieniem please
Ale to nie on zalozyl tylko ja choc to nie wazne wciaz nie dal nikt zadnej odpowiedzi na temat
?! ......... choc w sumie jakis ranking z ekspedycja faktycznie moglby byc dosc ciekawy
witam wszystkich takie pytanie bo kazdy kalkulatow ekspedycji pokazuje opcje do 100 000 000 pkt (top1) i tylko to co jest do tego progu.... czy sa jakies progi punktowe powyzej ??
dzis przekrocze 200 000 000 pkt jako top 1 czy dalej mam zwikszac ilosc statkow do expedycji czy nie wazne ile pkt bede mial powyzej 100 000 000 juz dalej bedzie tyle samo z expedycji ?!