Posts by Mike

Zapomniałeś o kagańcu na pełzaki max 50% wydobycia podstawowego.

Wydaje mi się, że formy wejdą dopiero gdy wszystkie serwery będą wymienione.. Gram trochę na zagranicznym uni gdzie formy były wprowadzone na rozwinięty serwer i to była tragedia.. Wszystko się muliło i wisiało a wymiana sprzętu sprawiła, że wszystko chodzi szybko i sprawnie ;) Widać, że wymieniają chyba co tydzień kilka/kilkanaście serwerów więc myślę, że to jest te rozwiązanie, które pozwoli wprowadzić im LF wszędzie. Oczywiście to moja subiektywna opinia i przemyślenia :)

Co do AM i kasy to LF jest dziurą bez dna. Jestem pewny, że szczególnie na rozwiniętych serwerach przeleje się gruba kasa na badania LF skracacze itd ;) Więc myślę, że wręcz odwrotnie odpalenie tego na starych serwerach sprawi, że słupki w excelu poszybują jak nigdy ;) Szczególnie jak na QuasarPL wprowadzą :trollface:

Poprostu był błąd w datach. Zawsze jest podawane włącznie czyli według tytułu powinno jeszcze trwać. Tutaj wydaje mi się, ze chodziło o to, że od północy do północy ale nie 24 tylko 48h :) Idąc tym tokiem rozumowania co styrta dziś promka na anty by trwała od 18 do 24 czyli 6h a wiadomo, że będzie do północy z niedzieli na poniedziałek.

Miałem podobną sytuację na innym Uni, które było wcześniej aktualizowane. Statki wróciły na planetę po kilku dniach niestety bez żadnego uprzedzenia w środku nocy. Na szczęście w moim wypadku to były DT bo ktoś się połasił na 20kk mety z wydobycia ale przy większej flocie może zaboleć jak ktoś wyskanuje...

Niech dadzą wszystkim taka sama wersję LF jak mają na 68 i po sprawie. Jak będą chcieli poprawić błędy to od razu poprawia wszystkim w czym problem 🤷‍♂️.

Chyba nie rozumiesz w czym problem. GF caly czas probuje naprawic bledy ktore pojawiaja sie przy wgrywaniu LF na stare uniwersa. Przy nowych nie ma tylu lagow.

No jakoś na 68 Unii nie ma problemu wszyscy szczęśliwi i rosną na potęgę. Tam jakoś można było wgrać więc można i wgrać na pozostałe 🤷‍♂️

Czytajac forum natrafilam na wiele slow krytyki co do grywalnosci na 68 po wprowadzeniu LF. Wiec nie wiem skad stwierdzenie, ze wszyscy "szczesliwi". Ba, nawet na nowych uniwersach takich chociazby jak Perseusz maszyna nie wyrabiala, dlatego musiala byc zmieniona. A na starych uniwersach mamy ogrom surowca ktory moze byc zainwestowany jednoczesnie w LF. Czego servery i skrypt gry po prostu nie jest w stanie na ten moment przetworzyc.

To zróbcie ograniczenie czasowe na początkowe poziomy budynków form życia. Wolałbym początkowe poziomy budować nawet po godzinie bez możliwości przeklikania ale żeby już były te formy. To co wszyscy by zrobili w 10 minut na rozwiniętych serwerach robilibyśmy tydzień ale lepiej tak niż czekać pół roku albo i dłużej jeszcze ;) Oczywiście mam na myśli, żeby te ograniczenie wprowadzić czasowo tylko na potrzebę implementacji form na stare uniwersa :) Może głupi pomysł ale czasami mam wrażenie, że już spisali nas na straty.

"Zepsuliśmy Panu grę i co nam Pan zrobi?"

Tylko taki cytat mi pasuje do tego co się dzieję z tą grą.

Zaproponowane rozwiązanie powinno zostać wprowadzone w życie. Nie wiem czy GF kiedykolwiek zrozumie, że to Oni są dla nas a nie My dla nich. Gramy bo gramy ale ja osobiście straciłem chęć do gry i to nie tylko na Rosalind a ogólnie zniechęciłem się do całego Ogame. Zmiana prędkości floty pokojowej x8 na x2 to jak przesiąść się z F1 do Malucha. Wrzuciliście nas jak kurczaki do klatki z krokodylami. Nasza społeczność od lat kurczy się coraz szybciej. Ogame schodzi na psy na własne życznie. Wprowadzenie paczek być może odroczyło znacznie moment upadku i słupki sprzedażowe się zgadzają ale powoli i Ci gracze przestaną grać.

Z punktu widzenia gracza decyzja jest zupełnie niezrozumiała. Tą fuzję planował chyba jakiś człowiek z excela, który myśli, że słabsi będą się paczkować na potęgę żeby dogonić topke. Na bank znajdą się pojedyncze osoby, które to zrobią ale zapewne większość graczy przestanie grać i to nie tylko na tej uni a w ogóle zniechęci się do tej gry. Jaki jest sens zakładać konto na nowym uni po takich cyrkach jeżeli ma się teraz świadomość, że za rok znowu połączą z jakimś potężnym, rozwiniętym serwerem i człowiek spadnie przykładowo z Top10 do Top150 i będzie łatwym celem.

Uwzględnij jedna rzecz, Unie z LF i bez nich nie mogą się połączyć, stąd pewnie Cetus i Halley wyldowały gdzie wylądowały. Ale ten problem sam GF sobie zrobił.

Było wystarczająco serwerów bez LF, które jeszcze nigdy nie miały fuzji, żeby połączyć je ze sobą zachowując możliwość wyboru pomiędzy dwoma ustawieniami tak jak jest teraz z Ozone i Narvi więc jak dla mnie Twój argument jest nietrafiony.

Dobra pytanie premia. :D Uni Dione ma ponad rok i mamy już przy promkach +100% anty. Teraz idziemy na zupełnie nowe Uni czy nie będzie przypadkiem takiego cyrku, że znowu przez rok będziemy mieli max +50% AM ? :P

To chyba jakieś prywatne serwery ogrywasz w takim razie bo max ile można zebrać to 120kk mety z jednej expedycji. Więc labo ściemniasz, albo sam nie wiesz co i jak,. Tak samo wysyłanie 3.5k dt to głupota, bo po co. Albo ślesz max 3k dt, albo około 15k MT - tyle żeby ładowność była minimalnie większa niż 120kk.

ty chyba o formach życia nigdy gościu nie słyszałeś, przestań głupoty gadać tylko sie doedukuj:trollface:

No kolejny raz pokazujesz ze jesteś beton :D Ciśnij bzdury dalej :D

">

Przestań już płakać i graj w te inne gry skoro tu tak bardzo Ci się nie podoba. Nie ma najmniejszych szans, że wycofają paczki i nic nie zmienisz. Nie mamy na to wpływu.

To tak nie działa. Jak jesteś na planecie która ma 6 poziom laboratorium to wtedy ta planeta wlicza się do sieci kosztem innej nawet jak ma wyższy poziom.

Na moim Uni x8 według kalkulatora technologia bojowa na poziom 21 zakładając 6 poziom laboratorium bada się 31t 10d 8g.

Przy sumie poziomów 86 jest to u mnie 2t 3d 15g.

Jak widać różnica jest kolosalna.

PS: Moje obliczenia są na podstawie mojego konta. Mam włączonego Technokratę i Odkrywcę dlatego wartości moga się rożnić.

Biorąc pod uwagę, że teraz w każdym evencie za logowanie dają darmowe dopalacze do pól planety, a dodatkowo można je ze sobą łączyć... ja bym się wstrzymał z opinią, że na 100% czeka go porzucenie matki. Poza tym na początku gry jakaś tam obrona na planecie się przydaje.

Na matce ma 193 pola. Jeżeli ktoś zamierza mocno rozwinąć eko to nawet dopalacze i terraformer będą niewystarczające.

W tym odcinku wysłałeś atak na idlaka nie skanując go przed tym. Nie możesz tak robić bo często mimo, że ktoś jest nieaktywny długi czas to może nadal mieć obronę na planecie. Być może skanowałeś go innym razem ale w filmiku instruujesz jakie planety można atakować (I) i nie mówisz nic o skanowaniu :)

No i Ogame się czyta "Ogejm"

Pozdro