Posts by Gersard

Nie wiem w czym problem i o co ten ból d... Ogame nie jest f2p już od bardzo dawna, blusik i jego ferajna wpłaca ile chce i jakoś to leci. Co nie znaczy, że bez kasy się grać nie da :)

Ja bym powiedzial, ze start na zbieraczu jesli chodzi o nabijanie pkt jest duzo lepszy jak na odkrywcy, w poczatkowej fazie i tak z tych expow podobne surowce leca ;)

xDxDxD

Początkowa faza to jak rozumiem pierwsze 30h gry bez anty. Później Twoje wnioski są skopane totalnie i oderwane od rzeczywistości p2w GF.

A co do autora, dawaj na priv to powiem Ci prawdę, bo szkoda strzępić ryja na forum :P

Odkrywca, a potem rób se co chcesz bo Cię stać :)

Mam propozycję dotyczącą ekwipunku.

Mianowicie chodzi o migrację przedmiotów między uniami, ale byłoby to jednorazowe.

Kurde gościu czy Ty myślałeś nad tym chociaż 10 sekund? Cos takiego istnieje i ma nawet więcej, przenosi całe konto ze statkami, przedmiotami i wgl. Czaj zdradzę Ci sekret wystarczy trafić na cmentarz, a potem sobie wybierasz gdzie chcesz iść xD

I to za darmo, bajka co? :trollface:

A tak serio jeżeli w Twoim pomyśle było przeniesienie starych itmemów na nowe Uni ledwo co otwarte to ogólnie głupota. Dlaczego ktoś kto już zapłacił dolary na poprzednim Uni kupił sporo przedmiotów po przecenie miał je móc sobie przenieść i nie kupować na nowym. Ogólnie po prostu nie jestem za kupowaniem i mi przykro, że ta gierka jest p2w i Ty chcesz to jeszcze ułatwić tym podludziom pasujący nam zabawę :P

Od 0 to od 0 start jak chcesz to płać znowu, chociaż tyle miej trudniej i ciężej dla portfela :*

w koncu dostal na co zasluzyl, latanie po duzo slabyszch to kazdy umie, a z zrownym sobie to juz sztuka cos ugrac

No, nie do końca, latać na stojące floty słabych graczy bardziej bym powiedział - potrafi każdy.

Zapytaj tego pro atakującego ile miał podejść do mnie i straconego czasu i dexu na przelot 200kpc na lotki, a gówno ugrał.

Jak ktoś się umie schować to nawet taki pros toper paczkomat klika zdenerwowany :trollface:

Widok cieszy, na prawdę gratulacje obrońcy, w końcu ktoś sprawił, że dzieciak się popłakał pomimo, że to tylko cyferki w 20sto letniej grze xD

Ty to jesteś koza-k. Gratki, funfle bluesa na pz zawsze cieszą :trollface:

Miej troche szacunku i daruj sobie taki sposob wyslawiania sie.

Dobrze gada i nawet nie obraża. Polatałeś sobie po niskich graczach i była frajda dopóki nie trafiłeś na kamień, czy tam Koze xD

Wplacaj zielone, odbuduje szybko i leć znowu. Czekamy xD

Szkoda, że przez faktyczny brak czasu na grę (ostatnie 2 tygodnie to był wieczny fs, nawet expow nie latałem więcej niż 3 tury na dobę), bo coś czuję, że mogłoby być ciekawie dalej marnować Twój cenny czas i pienionszki8o

Gratulacje, zso za$$$ i ponownej wtopy cfaniaczku :trollface:

Akcja 12/10:6stars:

star-wars-theres-always-a-bigger-fish.gif

To chyba jakieś prywatne serwery ogrywasz w takim razie bo max ile można zebrać to 120kk mety z jednej expedycji. Więc labo ściemniasz, albo sam nie wiesz co i jak,. Tak samo wysyłanie 3.5k dt to głupota, bo po co. Albo ślesz max 3k dt, albo około 15k MT - tyle żeby ładowność była minimalnie większa niż 120kk.

ty chyba o formach życia nigdy gościu nie słyszałeś, przestań głupoty gadać tylko sie doedukuj:trollface:

"First time?" - jak z tego mema z szubienicą ;d

Ja sie już wypowiedziałem wiele razy pod konkretnymi st, do dodania nic nie mam, bo każdy nawet średnio inteligenty sam jest w stanie to zobaczyć w miejscach, które między innymi wymieniłeś.

Jutro nowe uni, zostaw ten syf TEJ ścisłej topce i niech sie puszują dalej :trollface::trollface::trollface:

Naprawić i załatać można, ale po co jak szekle sie zgadzają niemcowi?:whistling::whocares:

pewnie tak kolejny panie profesorze z doktoratem conajmniej, ale prawdziwym przegrywem jest osoba, której sie na tyle w życiu nudzi, że na siłe przedstawia ludziom swoje durne pomysły o ulepszeniu 20 letniej gry internetowej (na którą niemiec właściciel ma swój plan) dodatkowo w złym miejscu, nie potrafi odpowiedzieć na konkretne argumenty negujące jego pomysł, a na sam koniec po kolejnym przecinku - dalej płacze i wprowadza spam zamiast sie ogarnąć.

w żadnym momencie nie oberwałem, chyba tylko jedynie w twojej wyobraźni, w twoim malutkim zamkniętym świecie gry solo odkrywcą do końca życia, bo nie rozwijam tabel do samego końca i w dupie mam który poziom astro daje 15-16 czy 20 ekspedycje. To robą tylko tacy desperaci jak ty.

Do żadnego aspektu mojego podsumowania twojej durnoty sie nie odnosisz oprócz wyimaginowanej obrazy, jak dla mnie temat skończony, miłego.

żes agresje widział, panie kryzys słońce xDD

40 level nie daje nowej ekspedycji, naucz się liczyć pierwiastek kwadratowy zanim zaczniesz się wymądrzać i obrażać ludzi.

Umiem i nie potrzebuje, nie widziałeś jeszcze obrażania ludzi wtakim razie, bo w żadnym zdaniu mojego poprzedniego posta cie nie obraziłem, wiec to nadrobie: nie potrzebuje w ogame tego liczyć dzieciaku, bo są od tego narzędzia, jeśli bedę potrzebował to użyje google (np https://ogame.fandom.com/wiki/Astrophysics) i sie tym zajmę. 40 lvl podałem dla przykładu wyższego poziomu, który możesz osiągnąć jeśli ci sie nudzi latanie na 13-14 ekspedycji na raz baranie. Tyle, że zrobiłem jeden błąd, z góry założyłem, że zrozumiesz aluzje do rozwoju aspektów gry kóre wspomagają klase odkyrywca, (co sie stanie jak sie dowiesz że LF kalosze dają bonus do znalezisk, o matko) więcej tego błędu nie popełnie :)

Do reszty sie nie odniesiesz? rozbudowa innych klas żeby do odkrywcy dorównały, p2w, wymyślona guildia paczkomatów? no tak, najłatwiej sie [ciach] do czegoś na co sie jest za głupim żeby zrozumieć :D

przerasta cie napisanie posta po angielsku na osobnym forum gdzie też cie wyśmieją? :trollface:

temat do zamknięcia, a swoje urojenia i marzenia trzymaj w swojej głowie :closed::graty::lool:

[mod='Ruda']Wulgaryzm[/mod]

Myśleć to sobie możesz, jak reszta ludzi z genialnymi pomysłami na tym forum. Już ktoś pisał o przejmowaniu kont idlaków jako nowi gracze, bo mu cieżko sie od zera zaczyna na starym uni. Pisali też o botach/npc żeby zaludnić serwey i żeby było co farmić, absurd, za mało botów obecnie jest? :trollface:

Opracuj post po angielsku z dokładną propozycją i idź na angielskie forum gdzie takie propozycje są rozpatrywane i na boga skończ w końcu płakać tu o byle gówno. Na początku to nawet było śmieszne, ale w tym momencie jest to nic więcej niż żałosne.

Podbijać progi ekspedycji, bo tobie na odkrywcy sie nudzi po osiągnięciu max pułapu, to wal gościu astro na 40 i ślij więcej ekspedycji, co za problem?

Chcesz na siłe po swojemu zbalansować gre pomysłem, który gdyby jakimś cudem wszedł (i tak nikt tego bełkotu nie weźmie pod uwage na tym forum, jak już wspomniałem) to stworzy jeszcze większe przepaść między klasami. Kolejne progi ekspedycji nie są potrzebne, bardziej jeśli miałbym drążyć w tym temacie to przystałbym na pomysł Vaderka, w którym to reszte klas uzależnilibyśmy od top 1 (np bonusem z wydobycia skalowanym tak jak pułapy exp, a u generała może nie samą prędkością jak mówiliście ale "remontem generalnym" wszystkich statków), a nie jeszcze dawali kopa odkrywcy na dłuższą mete.

Tyle, że zarówno ja, Vader jak i ty to sobie możemy myśleć i przystawać i kombinować, a niemiec ma nas w dupie, wiesz dlaczego?

Z racji prostego mechanizmu p2w, który to właśnie niemiec wymyślił. Walisz odkrywce grasz 2-4 miesiące dopóki nie rozbudujesz eko i nie masz kopalni na ładnym poziomie, a potem zmieniasz na którąś z pozostałych klas zależnie od stylu gry.

Gildia górnicza paczkomatów i tak dostała lub dostanie potężnego kopa od formek życia

Żadna gildia górnicza paczkomatów, bo to są jednostki (2-3 niedowartościowane życiowo elementy na serwer) które mają presje na bycie kimś, więc nie rób sobie już jaj.

i w tym tkwi cały sekret, żaden sos nie trafił do mnie nigdy ;] gdybyś dobrze sie wczytał w tamten temat, który przywołujesz to pewnie bardzo szybko zrozumiałbyś kto to zgarął, ale nie oczekuje takiej rozkminy po człowieku, który oficjalnie leci na bota i bez żadnej finezji wrzuca to jako super stejka :trollface:

swoje w temacie tego SRejka powiedziałem, reszte sami sobie ocenicie, a offtopów produkować nie zamierzam więcej niż "konkurencja",

miłego puszowanka, i do nastęnegoxDxDxD