Posts by Shepard
-
-
Agresorowi SzO!
Pozdro dla znajomych z DC i buddy!Dnia 01-09-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Szczur [VIP]
Okręt wojenny 497
Pancernik 2
Bombowiec 366
Niszczyciel 408
Reaper 36
Pathfinder 1.176
Mały transporter 1.690
Duży transporter 423
Duży transporter 2.937
Lekki myśliwiec 8.526
Ciężki myśliwiec 2.229
Krążownik 1.030
Okręt wojenny 623
Sonda szpiegowska 1.960
Bombowiec 125
Niszczyciel 2.877
Pancernik 196
Reaper 19
Pathfinder 608
Zniszczony!
Duży transporter 2.631 ( -306 )
Lekki myśliwiec 6.953 ( -1.573 )
Ciężki myśliwiec 1.948 ( -281 )
Krążownik 977 ( -53 )
Okręt wojenny 623 ( -0 )
Sonda szpiegowska 1.392 ( -568 )
Bombowiec 125 ( -0 )
Niszczyciel 2.876 ( -1 )
Pancernik 196 ( -0 )
Reaper 19 ( -0 )
Pathfinder 573 ( -35 )
Na polu zniszczeń unosi się 98.894.557 metalu, 64.983.577 kryształu i 17.128.300 deuteru.
Szansa na powstanie księżyca 20%.
38.962.968 Metalu i 5.083.489 Kryształu
Szczątków łącznie zebranych przez obrońca(ów):
99.045.100 Metalu i 65.114.000 Kryształu, 17.128.300 Deuteru
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -120.580.000
Kryształ: -75.656.000
Deuter: -24.068.000
agresor stracił łącznie 220.304.000 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: 78.132.100
Kryształ: 47.795.000
Deuter: 16.727.300
obrońca zyskał łącznie 142.253.400 jednostek.
-
Graty wlotu i wyczucia czasu!
Wlot nie na byle kim, obrońcy SzO
Dzięki zabujca6 ! Przede wszystkim za kulturę wypowiedzi i odpowiednie podejście, czego brakuje niestety większości.
Dobrego dnia! Pozdro i przyjemnej gryTutaj sie zgadzam pelna kulturka , niestety brakuje tego w OGame bo wiekszosc to napinacze ktorzy odczuwaja nienawisc do drugiej osoby.
Jeszcze raz zycze szo shepard
Zgadzam się! Dlatego nawet nie reaguje na tego typu zaczepki, bo i po co. Szanuje tych co mnie znają.
Dzięki, kolejnego Szo Ci nie oddam -
Graty wlotu i wyczucia czasu!
Wlot nie na byle kim, obrońcy SzO
Dzięki zabujca6 ! Przede wszystkim za kulturę wypowiedzi i odpowiednie podejście, czego brakuje niestety większości.
Dobrego dnia! Pozdro i przyjemnej gry -
Gratki, oko trochę się przymknęło, o 12 minut za długo
Pozdrawiam! -
Możesz założyć konto na uni z wersją 10x i skopiować na pts
Będziesz jak od zera zaczynał.
Dzięki.
-
Z tego co widziałem, da radę zasiadac/przekazać konto w lobby
Swoją drogą, nie znam tej osobliwości -
A możesz pokierować jak to zrobić ?
Zależy mi na Alphie żeby zacząć grać, a ponoć to zupełnie nowe dostępne uni, więc jaka jest techniczna kwestia żeby to uni mi się pojawiło w lobby ?
P.S. nie mam konta z V10. Mam konto na Lacerta ale tam jest V9 i z tego co czytałem, nie ma możliwości kopi tego konta na Alphe -
Cześć, nie mogę się zalogować/zarejestrować na serwer testowy Alpha. Próbuję z poniższego linku do serwerów testowych, lecz nie ma w ogóle do wyboru serwera Alpha.
https://lobby-pioneers.ogame.gameforge.com/en_GB/hub
co może być tego przyczyną ? -
Rozumiem rywalizację między graczami, ale niech to będzie zdrowa rywalizacja z zachowaniem szacunku do wszystkich stron. W przeciwnym wypadku kolekcjonowanie grona osób które Cię zjadą na każdym kroku będzie coraz większe. Dlatego Panowie! Apeluję o spokój i rozsądek! Medziu może wg. Was atak nie był przestrzelony, lecz na screenie widzieliśmy wlot 15 sec po lądowaniu floty Gumika. Nie wiem jak to rozumieć, no ale rozumiem to tak jak widziałem. I serio, chciałbym skończyć już tą przepychankę. Pokażmy kulturę odpowiednią do naszego wieku, doświadczenia. Wiem, że nie uchodzę za tego dobrego, przez rożne akcje i na Forum mogą mnie mieć za jakiś "wrzód na dupsku" bo sobie na to zasłużyłem, lecz czas oddzielić wszystko grubą kreską. Lecz ciesze się, że są osoby, które mnie znają i to w ich oczach jestem jaki jestem i mnie to cieszy, bo oni się liczą. Wy także, jak każdy kto tu gra, dlatego bądźmy rozsądni, bez przepychanek, obrażania czy wytykania palcami.
Dziękuję życzę miłego dnia dla wszystkich.Shepard, jak zauwazyles raczej daleko mi do napinacza internetowego, ktory prowokuje kłótnie. Fakt jest jeden jak juz podalem go w st na Gumiku jak i wyzej tutaj, piloty lecialy 2 jeden na 2s przed jego ladowaniem drugi 15s po ladowaniu. 1 byl glownym i na niego mielismy sie ustawic i docelowo opoznic o 3s co dawalo 1s na ucieczke i wiedzielismy o tym, natomiast 2 ten po 15s. Byl tylko pilotem awaryjnym gdyby lagi sprawily ze nie opoznimy floty. I tak tez się stało, oba piloty lecialy do samego konca lecz wybralismy tego co wlatuje 15s po z tego wzgledu ze byly zbyt potezne lagi aby cokolwiek zrobic juz nie mowie o opóźnianiu o 3s. Bylo to z przyczyn czysto technicznych niewykonalne, i też dało nam informacje ze mimo wszelkich starań nawet te 15s nic nie dadzą gumikowi. Chciałbym juz zakończyć ten temat bo staje się faktycznie nudny, na przyszłość jak już pokazują screeny to niech pokażą całość co da lepszy obraz sytuacji. I wystarczyło napisać no kurde udało wam się gratki itp, a nie ciągle wciskać farmazon przestrzelone, przestrzelone.
To mój ostatni wpis dotyczący przestrzelenia ataku, a agresorom jeszcze raz szczere gratulacje !!! Mimo iż na sojuszniku to procent super i zysk. A sojusznika wspomożemy przy odbudowie tak jak to w normalnym sojuszu bywa
bo każdemu wtopić się może zdarzyć:)
Medziu, sprawdziłem ponownie historie rozmów i screenów, masz rację. Puściliście pilota, który był 1 sec przed lądowaniem floty Gumika, tak więc przy opóźnieniu o 3 sec, nie daje to szansy na ucieczkę. Tak więc zwracam honor!
Przynajmniej Ty zachowujesz klasę wypowiedzi i tak trzymać. Oby inni brali z Ciebie przykład!
Gratulacje dla Was w związku z tym!
-
Gumik, troche sie znamy, wiec grzech sie nie wpisac.
Procent robi ogromne wrazenie, zysk takze, obronca takze nieprzypadkowy.. Gratulacje
Dzięki , sporo z moich umiejętności obronnych to Twoja zasługa
Nie mogę tego ukryć. W ich przestrzelonym ataku również miało być zawrócone stacjonuj ale pifko mi za bardzo smakowało
Mają duża przewagę ale jeszcze walczymy
Pozdro.
Z tego wpisu wynika, ze dalej nie mozesz sie pogodzic, ze zostales wczesniej solidnie skarcony i ciagle opowiadasz bajki o przestrzelonym ataku, pomimo tego, ze wszystko masz tam wyjasnione punkt po punkcie. Nie mniej gratuluje finezyjnego lotu na stojaca flote. Przyznania sie, ze zlamiles juz nikt nieoczekuje, ani obiecanego piwa, bo tacy jak ty nie maja honoru.
Dalko z pomoca sojuszu sie odbuduje i jeszcze sie zobaczymy po ktorejs ze stron rw. Jemu floty nikt gratis nie odda. Z reszta jakos dziwnie szybko to poszlo, bo moja sprawa zajmuja sie od tygodnia i robia wszystko, zeby jej nie wyjasnic. Moze poprostu mam za male znajomosci.
Dla reszty agresorow gratulacje. Tak sie wczoraj zastanawialismy, czemy urlopy posciagaliscie i liczylismy na cos zupelnie innego. Przetapijcie na floty i goncie, bo zapowiada sie fajna zabawa na tym uni:)
Ps. Zmien w koncu nick, bo nie wiadomo, kto gra na tym koncie: Gumik, Shepard czy ktos jeszcze, a moze nawet wszyscy razem.
Nie znam Cię i z reguły nie jestem zwolennikiem żeby wdawać się w jakieś chore i dziecinne forumowe pyskówki i konwersacje wyssane z palca. Ale zauważyłem, że mnie tu wymieniasz. W jakim celu ? Czego Ty chcesz człowieku od innych ? Atak był przestrzelony, screeny to pokazały i skończ mówić, że było inaczej, bo uchodzisz w ten sposób wiadomo za kogo. Zresztą, tłumaczyć się nie mam zamiaru, zwłaszcza przed kimś, kto tylko hejtuje i jego ego jest najważniejsze. Szkoda nerwów i czasu. Tak więc na przyszłość, nie wymieniaj palcami inne osoby, o których nie masz bladego pojęcia, bo to żałosne.
Ja tez nie jestem zwolennikiem kopania sie z koniem, choc w tym przypadku oslem. Sami sprokurowaliscie ta pyskowke, a teraz udajecie poszkodowanych. Jak juz pisalem znam wielu takich ja Wy. Ludzie bez honoru, ktorzy nie umieja przegrywac. Takie sa dzieci rozpieszczone przez rodzicow. Gumik sam zaproponowal zabawe, ktorej zasady sam jasno ustalil. Po przegranej obrazil sie na wszystkich i nie umie przyznac sie do porazki. Napisze duzymi literami, zebys zrozumial.Zakladsz sie z kims o 100zl, ze dobiegniesz szybciej do mety. Po przegranej pieniedzy mu nie dasz, bo w polowie drogi sie potknales o wlasne nogi. Z reszta jestes identyczny jak on. Dobrze pamietamy akcje sgi na Kastana, kiedy nie udalo sie wam go zezlomowac, bo zostal wybroniony. Obraziles sie wtedy na cale uni i wylewales swoje zale wszedzie, gdzie sie dalo. Po czym sfochowani zawineliscie sie z tego uni. Czas nauczyc sie godnie przegrywac, bo bez tego zarowno na ogame jak i w zyciu sobie nie poradzicie.
Nie wiem co i komu Gumik obiecywał, o jaki zakład poszło. Jak wiesz na Perseusie już nie gram, wiec nie żyje życiem tego Uni i nie wiem o wszystkim. Opanuj swoje konie i emocje, bo sytuacja się odwraca i śmiem myśleć że podchodzi to pod hipokryzje, bo mówisz o sobie co do wychowania przez rodziców. Co do Kasztana, jeśli już to przytaczasz, nie polecieliśmy, bo jak ktoś nagle w krótkim czasie stawia 500k pancy żeby tylko wybronić innego, co zlamił FS'a jak na taki TOP i niby PRO gracza, to ciekawy jestem co Ty byś zrobił ? Najlepiej polecieć mimo wszystko i dać się zezłomować. Trochę logiki. Dla nas wielkim sukcesem i satysfakcja było to co wcześniej osiągnęliśmy w temacie Kasztana i że ostatnia akcja też pokazała, że skilla nie kupisz, jak to widać na obrazku. Na tym kończę konwersacje z Tobą, bo nie ma sensu, słuchasz, ale nie słyszysz... Widzę Twoje nastawienie i to jak podchodzisz do innych, szkoda i współczuję. mimo wszystko życzę Ci powodzenia i dojrzałości. Trzymajcie sie!
-
Rozumiem rywalizację między graczami, ale niech to będzie zdrowa rywalizacja z zachowaniem szacunku do wszystkich stron. W przeciwnym wypadku kolekcjonowanie grona osób które Cię zjadą na każdym kroku będzie coraz większe. Dlatego Panowie! Apeluję o spokój i rozsądek! Medziu może wg. Was atak nie był przestrzelony, lecz na screenie widzieliśmy wlot 15 sec po lądowaniu floty Gumika. Nie wiem jak to rozumieć, no ale rozumiem to tak jak widziałem. I serio, chciałbym skończyć już tą przepychankę. Pokażmy kulturę odpowiednią do naszego wieku, doświadczenia. Wiem, że nie uchodzę za tego dobrego, przez rożne akcje i na Forum mogą mnie mieć za jakiś "wrzód na dupsku" bo sobie na to zasłużyłem, lecz czas oddzielić wszystko grubą kreską. Lecz ciesze się, że są osoby, które mnie znają i to w ich oczach jestem jaki jestem i mnie to cieszy, bo oni się liczą. Wy także, jak każdy kto tu gra, dlatego bądźmy rozsądni, bez przepychanek, obrażania czy wytykania palcami.
Dziękuję życzę miłego dnia dla wszystkich. -
Gumik, troche sie znamy, wiec grzech sie nie wpisac.
Procent robi ogromne wrazenie, zysk takze, obronca takze nieprzypadkowy.. Gratulacje
Dzięki , sporo z moich umiejętności obronnych to Twoja zasługa
Nie mogę tego ukryć. W ich przestrzelonym ataku również miało być zawrócone stacjonuj ale pifko mi za bardzo smakowało
Mają duża przewagę ale jeszcze walczymy
Pozdro.
Z tego wpisu wynika, ze dalej nie mozesz sie pogodzic, ze zostales wczesniej solidnie skarcony i ciagle opowiadasz bajki o przestrzelonym ataku, pomimo tego, ze wszystko masz tam wyjasnione punkt po punkcie. Nie mniej gratuluje finezyjnego lotu na stojaca flote. Przyznania sie, ze zlamiles juz nikt nieoczekuje, ani obiecanego piwa, bo tacy jak ty nie maja honoru.
Dalko z pomoca sojuszu sie odbuduje i jeszcze sie zobaczymy po ktorejs ze stron rw. Jemu floty nikt gratis nie odda. Z reszta jakos dziwnie szybko to poszlo, bo moja sprawa zajmuja sie od tygodnia i robia wszystko, zeby jej nie wyjasnic. Moze poprostu mam za male znajomosci.
Dla reszty agresorow gratulacje. Tak sie wczoraj zastanawialismy, czemy urlopy posciagaliscie i liczylismy na cos zupelnie innego. Przetapijcie na floty i goncie, bo zapowiada sie fajna zabawa na tym uni:)
Ps. Zmien w koncu nick, bo nie wiadomo, kto gra na tym koncie: Gumik, Shepard czy ktos jeszcze, a moze nawet wszyscy razem.
Nie znam Cię i z reguły nie jestem zwolennikiem żeby wdawać się w jakieś chore i dziecinne forumowe pyskówki i konwersacje wyssane z palca. Ale zauważyłem, że mnie tu wymieniasz. W jakim celu ? Czego Ty chcesz człowieku od innych ? Atak był przestrzelony, screeny to pokazały i skończ mówić, że było inaczej, bo uchodzisz w ten sposób wiadomo za kogo. Zresztą, tłumaczyć się nie mam zamiaru, zwłaszcza przed kimś, kto tylko hejtuje i jego ego jest najważniejsze. Szkoda nerwów i czasu. Tak więc na przyszłość, nie wymieniaj palcami inne osoby, o których nie masz bladego pojęcia, bo to żałosne.
-
-
Ale numer , jeśli to prawda
wychodzi na to że "lotniki" z paczek niby ubolewają że nie doszło do bitwy a trzęśli jajami i utrudniali największej flocie uczestniczenia w niej przez umyślne lagowanie
Jeśli to prawda co pisze Zgrywus i atak na niszcz nie miał logicznych podstaw tylko chodziło o lagowanie wystarczy napisać zgłoszenie
Paczkomaty nie potrafiły wyliczyć floty i dali obrońcy tak jak piszą 15 sek
to w tym czasie można odpalić fajkę ,napić się łyka kawy ,podrapać po du... i zastanowić na którą planetę zrobić fs. Wyszło że sirotki trzęśli portkami i i w żałosny sposób blokowali obrońców . Żenada jednym słowem . Dojże paczkomaty to na dodatek ofermy
Obrońcy SZO i szybciutko pisać zgłoszenia
Nie dali rady dokładnie wyklikać bo Gumik się postarał o to. Zrobił zawrotkę w takim momencie, jaki planowaliśmy i wyszło mu to super. Dzięki temu i niestety przez błąd logowania bonusik darmowy się trafił chłopakom, o czym wyżej już wspominałem.
-
Dobrze prawisz kolego Polać Ci - nikt Gumikowi nie ubliża bo trzeba było się napocić nad tą akcją - zacytowane były tylko jego słowa :p Tylko powiedz mi czemu skoro zmusiliście nawet Wać Pana Magnata do relokacji i ujawnienia flotki której nikt wcześniej nie widział nie wspominając o spadaku - NIKT się nie ruszył do obrony z Szacownego grona które się pokazało w okolicy . Nie wnikam co do logowania bo bywa różnie - albo tak jest wygodniej nie było Gumika , nie loguj nie lecimy ????? wszystko było na fali
Może dlatego właśnie że wszystko było widać na fali nikt nie chciał tego bronić. Siła rażenia flot kosmiczna
Agresorzy zawsze mają tą przewagę że wiedzą kiedy będzie atak i mogą recki bardziej dopasować, chociaż przy tym jak działa gra to chyba jest to nieralne
Fajnie że coś konkretniejszego działo sie na UNI, szkoda tylko że spada flotka dzięki dzielnej pracy programistów gameforge...czasu na ucieczke było aż nadto z tego co się orientuje..ale łapanie w takich warunkach czegoś na fali też napewno było ekstremalnym wyzwaniem. Jednym słowem ciekawe jak by to wyglądało gdyby gra działała chociaż względnie normalnie.
Niemniej jednak gratulacje za organizacje, wytrwałość i chęci dla agresorówGumikowi zwrotu floty
Chcieli, ale szczegóły zostawię dla siebie, bo nie można wszystkiego zdradzać
nie było by zabawy w tym, jakby znać wszystkie kroki wroga
Masz dużo racji, zgadzam się z Tobą.
Dzięki, także w imieniu Gumika, trzymajcie się chłopaki -
Prawda jest taka, że tego ST by nie było, gdyby nie szczęście, które zjawiło się znikąd.
Czy ja wiem? To, że serwery laagują po aktualizacji do v10, to chyba wszyscy wiedzą. Raczej chłodna decyzja, żeby mieć pewność nie przestrzelenia floty. Ale faktem jest, że nikt nie sądził, że Gumik aż takie laagi będzie miał. Oczywiście trzymamy kciuki za pozytywne rozpatrzenie jego ticketa.
Nie wnikam w to co wiesz i co myślisz. Mamy nagrane video z tym błędem i porobione screeny jego występowania. Po co miałbym coś... hm... ściemniać. Nawet "zasiadanie" nie pomogło, bo osobiście miałem en sam problem. Ewidentnie coś było z kontem. No ale nie będę napełniał naczynia, które i tak jest już pełne.
Mimo wszystko, Wam weszło, ładnie weszło, Gumik zaliczy backa a co dalej ? No to czas pokaże
Pozdrawiam -
Prawda jest taka, że tego ST by nie było, gdyby nie szczęście, które zjawiło się znikąd. Gumik, wszystko rozegrał jak planował, dzięki czemu przestrzelony był atak o ponad 15 sec. Lecz wkradł się "Błąd logowania" który wisiał przez przeszło 1h. Lecz na szczęście back floty i surowców będzie. A to co dostaliście w ramach tego ST, potraktujcie jako przypadkowy prezent, bo nie zostanie Wam odebrane z nakazem odsyłki. Tak więc... mieliście bardzo duże szczęście i fart, dlatego warto wziąć to pod uwagę i zachować resztki szacunku dla Gumika, bo jest bardzo dobrym graczem.
Pozdrawiam.Dobrze prawisz kolego Polać Ci - nikt Gumikowi nie ubliża bo trzeba było się napocić nad tą akcją - zacytowane były tylko jego słowa :p Tylko powiedz mi czemu skoro zmusiliście nawet Wać Pana Magnata do relokacji i ujawnienia flotki której nikt wcześniej nie widział nie wspominając o spadaku - NIKT się nie ruszył do obrony z Szacownego grona które się pokazało w okolicy . Nie wnikam co do logowania bo bywa różnie - albo tak jest wygodniej nie było Gumika , nie loguj nie lecimy ????? wszystko było na fali
Ja też nie powiedziałem, że ktoś jemu ubliżył. Lecz czytając, że Gumik to " napinacz " nie jest tu na miejscu. Znam Gumika dobrze, od wielu wielu miesięcy i mogę powiedzieć o nim wiele, lecz nie to, że jest napinaczem, bo znam lepszych takich
Odpowiadając Ci na te pytanie mogę stwierdzić, że dużo się działo, wiele było planowania co i jak, lecz nie do końca był pewnik jaka flota znajdzie się po drugiej stronie, a to ST pokazuje, że gong byłby dla wszystkich. -
Prawda jest taka, że tego ST by nie było, gdyby nie szczęście, które zjawiło się znikąd. Gumik, wszystko rozegrał jak planował, dzięki czemu przestrzelony był atak o ponad 15 sec. Lecz wkradł się "Błąd logowania" który wisiał przez przeszło 1h. Lecz na szczęście back floty i surowców będzie. A to co dostaliście w ramach tego ST, potraktujcie jako przypadkowy prezent, bo nie zostanie Wam odebrane z nakazem odsyłki. Tak więc... mieliście bardzo duże szczęście i fart, dlatego warto wziąć to pod uwagę i zachować resztki szacunku dla Gumika, bo jest bardzo dobrym graczem.
Pozdrawiam.Nikt mu nie ubliża, braliśmy pod uwagę przestrzał ale wiedząc że serwer przy podniesieniu dużych flot w acs laguje i tak nie miał by szansy ruszyć, ponieważ ping wynosił 35s. i tyle zajmowało przeklikiwanie, również na chybił trafił celowaliśmy z reckami bo po prostu przez to co się dzieje z serwerami nie da się grać, przy normalnym stanie rzeczy nie miał by najmniejszych problemów z ucieczka.
Fakt, przez ostatnie miesiące to w jaki sposób działają serwery, można by powiedzieć, że gra staje się uciążliwa i irytująca. Nigdy tak nie było, a hajs jakoś im spływa do sakiewki xD.
Lecz to co się dziś odstawiło z brakiem możliwości zalogowania się, przechodzi ludzkie pojęcie. Nie wiem czy tylko tak się zadziało na koncie Gumika, bo nawet z innej części lokalizacji, czy urządzenia, czy przeglądarki i innego łącza internetowego nic nie dało się zrobić, zwyczajna kaplica.
To czy Gumik by podniósł flotę mimo obecnych lagów które sa kilku, czy jak mówisz kilkudziesięciu sekundowe - tego się już nie dowiemy. Lecz, szczęście w nieszczęsciu, bo suma sumarum będzie wilk syty i owca cała. -
Pozdrawiam.