Edit: nieważne, jednak po dokładnym porównaniu statów przed i po wbiciu nowego poziomu widać różnicę na plus.
To ja mam pytanie odnośnie bonusu do technologii form życia, otrzymanego z misi eksploracyjnych. Czy ten % dodawany jest do technologii posiadanych na planecie z cywilizacja, która ten bonus otrzymuje czy raczej bonus % jest brany z efektów badań tych technologii. Jakby to jakoś prościej napisać... na co ma wpływ ten bonus? Bo mam już 2% bonusu do technologii ludzi i mechów, a żadnej różnicy nie zauważyłem. Nie widzę zmiany procentowej w sekcji "bonus dla graczy", ani w efektach surowcowych "ustawienia surowców"..
Zrobiłem screeny technologii i produkcji surowców na planecie khaleashów i porównam sobie z tym jak to będzie wyglądać jak zaraz wbiję 2 poziom cywilizacji. Ale w planetami ludzi i mechów jak do tej pory nie zauważyłem żadnej różnicy. Podzieliłby się ktoś własnymi spostrzeżeniami/doświadczeniem w tej kwestii? Jeśli chodzi o punkty "okdryć form życia" to mam tylko 128, ale to juz prawie wszędzie 2 poziom ras (oprócz roktalów i dosłownie jednego odkrycia u khaleshów).