Posts by Kurator

Edit: nieważne, jednak po dokładnym porównaniu statów przed i po wbiciu nowego poziomu widać różnicę na plus.

To ja mam pytanie odnośnie bonusu do technologii form życia, otrzymanego z misi eksploracyjnych. Czy ten % dodawany jest do technologii posiadanych na planecie z cywilizacja, która ten bonus otrzymuje czy raczej bonus % jest brany z efektów badań tych technologii. Jakby to jakoś prościej napisać... na co ma wpływ ten bonus? Bo mam już 2% bonusu do technologii ludzi i mechów, a żadnej różnicy nie zauważyłem. Nie widzę zmiany procentowej w sekcji "bonus dla graczy", ani w efektach surowcowych "ustawienia surowców"..

Zrobiłem screeny technologii i produkcji surowców na planecie khaleashów i porównam sobie z tym jak to będzie wyglądać jak zaraz wbiję 2 poziom cywilizacji. Ale w planetami ludzi i mechów jak do tej pory nie zauważyłem żadnej różnicy. Podzieliłby się ktoś własnymi spostrzeżeniami/doświadczeniem w tej kwestii? Jeśli chodzi o punkty "okdryć form życia" to mam tylko 128, ale to juz prawie wszędzie 2 poziom ras (oprócz roktalów i dosłownie jednego odkrycia u khaleshów).

Jak dla mnie to cały update life forms jest bardzo dobry. Świetny system. Brakowało tego "społecznego"/"cywilizacyjnego" aspektu w grze. :P jedyne co to mogliby dodać ten widok budynków w podglądzie planety to wtedy wszystko będzie kompletne.

Jeśli chodzi o losowanie badań to było to nawet ciekawe, taki myk hazardowy. Może się uda, a może nie... a jak cieszyło kiedy wpadły 3 pożądane badania khaleshów na planecie mechów :D Z artefaktami będzie łatwiej, ale w sumie to bez żalu użyję w kilku przypadkach bo już od pewnego czasu poluję na pewną kombinację i nie mogę trafić :)

Część.

Mam pytanie dotyczące forumowego konkursu na świąteczne logo. W jaki sposób można przesyłać zgłoszeniowe prace? Poniżej zamieszczam fragment postu dotyczącego konkursu i przesyłania prac. pytanie.png

Niestety nie rozumiem o co chodzi z tym zewnętrznym serwerem. Jeśli maile z dołączonymi pracami nie będą przyjmowane to w takim razie gdzie mam zamieścić pracę? Gdzieś na swoim profilu forumowym? Jeśli tak to gdzie?

Fajnie jakby ktoś to trochę bardziej objaśnił :) Dzięki.

Dzięki za odpowiedzi :) Pozostaje tylko czekać aż GF doda te budynki. Fajnie będą wyglądać. Ogólnie to update form życia jest zajefajny, bardzo mi się podoba i uzupełnia coś czego wcześniej brakowało. Jest gites, a z tymi budynkami w podglądzie terenu będzie już całkiem ideolo :D

Miłej gry.

Hej mam pytanko.

Każda z sekcji w grze typu surowce, stacja itp itd wyświetla widok powierzchni planety wraz z aktualnymi budynkami. Surowce i stacja maja swoje. Tak samo widzę Formy życia też posiadają taki widok. Tylko tutaj pojawia się problem, ponieważ cokolwiek mam zbudowane to nie wyświetla mi się na tym widoku. Tj ciągle mam widok na pustą powierzchnię planety tak jakbym nie postawił żadnego budynku. Trochę lipa bo fajnie jest widzieć zbudowane budynki tak jak np w przypadku surowców czy "stacji".. Czy to jest błąd występujący tylko u mnie? Czy tak ma być czy może jednak będzie to element dodany później w jakimś "patchu"? dodam, że taką sytuację mam na wszystkich planetach i wszystkich rasach.

H9ZUQb2.png