Posts by Kurator

Niekoniecznie max liczba jednorazowo znalezionych artefaktów musi wynosić akurat tak duża, może być mniej ale częściej. Obecnie artefakty trafiają się dość rzadko i to w małych ilościach. Jeśli ktoś chce np. zmienić swoje technologie FZ na większości planet, załóżmy od 5 do 12 planet to jest to bardzo duży wydatek artefaktowy. Sama jedna technologi z drzewka T3 kosztuje 600 artefaktów, a resetując drzewko trzeba wybrać pozostałe, co też kosztuje jeśli chcesz technologie z innej rasy niż masz na planecie. Jeśli coś chcesz dodatkowo zmienić w T1/T2 to tak samo, też trochę kosztuje. I tak x ilość planet, Oczywiście nie każdy z tego skorzysta ale tak samo nie każdy korzysta np z relokacji planet albo tego czy owego. W zależności od potrzeby :S

Cześć.

Zastanawiam się nad resetem części moich badań FZ i próbę pójścia w innym kierunku rozwoju. Czy po resecie i wyborze innych badań na miejsce istniejących stracę punkty jakie mam obecnie z zainwestowania właśnie w te badania FZ, które chcę zastapić? Czy punkty te są zachowane? Chodzi o punktację rankingową itp. Pytam bo poziomy badań FZ są zachowane po resecie tylko po prostu nieaktywne, ale nie wiem czy wynikające z nich punty są wliczane w rankingową punktację.:/

wielki GameForge znowu nie dał rady. Od roku nic co wprowadzili nie działalo jak należy xD

Normalka. Fajnie, że coś robią i się niby starają (dodanie form życia czy tam jakiś event) ale podejście do gracza trochę beznadziejne bo rzucili nam niedokończony produkt z bugam (np. formy życia)i i cieszcie się.

Ja tam jestem zadowolony.

28 lvl szpiegowskiej piechotą nie chodzi ;)

Zawsze to 188 miliardów surki zaoszczędzone...

ten +1 szpiegowskiej dodawany jest automatycznie czy można to wykorzystać kiedy się chce tak jak przedmiot ze sklepu?

Nikt mnie nie atakował..Ale teraz jak tak sobie sprawdziłem jeszcze raz mieszkania i nasycenie to wygląda na to, że wszystkie budynki które dają % bonusy (ktore wplywaja/daja buff na liczve mieszkan i nasycenia) przestały działać lub ich bonus przestał być brany pod uwagę.

Do przedwczoraj mialem na planetach po 10-12miliardow populacji t1 (mieszkania i nasycenie 12-12miliardow, 10/9miliardow). Nagle wczoraj cos sie z%ebalo, tak jakby gameforge cos sobie nagle pozmienial (bez jakichkolwiek informacji czy ogloszen) i od wczoraj na tych samych planetach mam spadek mieszkan i nasycenia o mniej wiecej 3-5 miliardow opulaji. O co tu chodzi? Bugi czy tak po prostu sobie eksperymentuja majac w dupie graczy? Serwer Juno.

screen.png

chodzi mi o okno statystyk systemów obronnych gdzie w podliczeniu ostatecznej liczby :np. punktów strukturalnych idp itd widać co składa się na ostateczną liczbę. Bonus badań, wartość podstawowa i bonus form życia. I właśnie w tym przypadku na jednej planecie pokazuje prawidłowo i ostateczne punkty statystyk np działa plazmowego mam wyświetlane prawidłowo z łącznym bonusem wszystkich badań obsydianowych osłon, a na wszystkich pozostałych planetach mam statystyki uwzględniające tylko badanie osłon z jednej planety. Zamiast łączone 7,5% to jest brane pod uwagę tylko 4,5% z jednej planety, na której mam to badanie. Nie ogarniam jak to działa, raz jest ok, raz jest pokićkane (od jakiegoś czasu to właśnie jest taka kiszka). plazma1.pngplazma2.pngPodkreślam, że na obu planetach na których mam przeprowadzone badania, znajduje się wystarczająca ilość populacji i tylko na jednej z nich bonus badań jest łączone, a na wszystkich pozostałych liczony jest bonus tylko od badania z jednej planety, te 4,5%..

Edit: bonus 3%, który posiadam na planecie, na której jest w podliczeniu łączona liczba 7,5% ( wyświetla się 7%) jest na planecie Khalesów. Na tej planecie mam obecnie 101 milionów populacji T3. Podstawowe wymaganie do obsydianowych osłon to 115milionów ( spełnione na planecie z bonusem 4,5% obsydianowcych, tam mam mechów i 148millionów t3) ale ponieważ to khaleshe to mam postawiiony psioniczny modulator na 12 poziomie (-12% do wymagań badań) co redukuje wymagania badania obsydianowych do 98,56milionów T3. Czy to możliwe, że w takim wypadku te badanie obsydianowych nie bedzie podliczane na wszystkich pkanetach dopóki nie będę mieć 115millionów T3 na planecie Khalesów? To by znaczyło, że troche ten psioniczny modulator to jakas kiszka bo pozwala niby szybciej mieć badania ale tak naprawdę to trzeba mieć taką sama liczbę ludności jak na innych rasach, żeby bonusy były łączone do ogółu? Albo coś jest zbugowane z badaniem?

To jak to jest z tym "obsydjanowym wzmocnieniem osłon", że mając łącznie (z 2 planet) badanie na 15 poziomie (powinno dawać w sumie 7,5% bonusu) raz działa bonus tych badań tylko z jednej planety (4,5%), a raz z dwóch (7,5%). Zes#ało się czy jak? Nie wiem, czy to jakiś bug w systemie czy nie, ale raz pokazuje mi w statystykach systemów obronnych prawidłowo bonus badań taki jaki ma być te 7%, a raz tylko 4% (już mniejsza o te 0,5% bo tego nigdy nie wyświetla). Na wszystkich planetach z tym badaniem FZ mam odpowiednią populację, nic się w tej kwestii nie zmienia. Albo jeszcze inaczej, na jednej planecie wybierze sobie ten srystem, że o tutaj będzie ci prawidłowo działać, a na wszystkich innych już nie. No co to ma być za obsrysrak?

Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duży nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.

ale czytałeś opisy prawda? zanim wrzucałeś badanie do zrobienia? w żadnym miejscu nie było napisane, że badanie zwiększa jakość, tylko obniża koszty i czas badania:

Enhancing the Psionic Shield Matrix reduces the costs and research time of shield technology with each level. Więc o co kaman? :trollface:

sorry ale co ty pierdzielisz? weź przeczytaj jeszcze raz co napisałem bo nie wiem z czym do mnie..

reszty twojej wypowiedzi nawet nie chce mi się cytować bo to jakaś kompletna głupota i nic nie zrozumiałeś z tego co napisałem.

Udalo mi sie niedawno wbic czwarta technologie w badaniach T3. Wybralem "obsydianowe wzmocnienei oslon" myslac naiwnie, ze badanie to bedzie miec jakikolwiek wplyw na wzmocnienie obrony. I dupa! bonusy sa tak zalosne, ze caly ciezki proces rozwoju FZ az do tego 4 badania w drzewku technologii T3 wydaje sie po prostu smieszny. Po cholere bylo sie tak meczyc jak te bonusy jednych z ostatecznych ( i najciezej dostepnych) technologii sa g. warte. Serio, bonusy sa tak gowno warte, ze caly trud i praca wlozona do otrzymania prawie sie nie oplaca. Jesli zastanawiasz sie nad tym, czy warto. odpowiedz: nie warto. Najlepiej ograniczyc sie do T1-T2 i rozwijac eko, normalne badania. T3 to zabawa dla jakichs tam kont z top1-100. Nie wiem, dla ludzi ktorzy maja duzy nadmiary surowcow do spalenia...a efekt tych badan chyba mozna poczuc (odrobine) majac z 15 planet i na kazdej rozwiniete badania T3 do conajmniej 10/20+ poziomow, a ile to pozera surowcow to sami sie przekonacie. Fk it. Troche szkoda bo bardzo mi sie podobaly FZ, ale po T2 zabawa sie konczy i juz nie warto sie w to bawic. No chyba, ze macie wymaksowane wszystko na planetach i juz doslownie nic innego nie ma do roboty.

[mod='kasai']Nie przeklinamy. Upominam.[/mod]

Nie wiem jak na lacercie ale na innym uni boty są, tak przynajmniej uważam.. i są to raczej boty pochodzenia gameforgea do stworzenia sztucznego ruchu. Wiesz, otwierają się nowe uni, niby jest tak dużo gracyz itp itd, a tak naprawdę to duża część całej puli to boty, które stają się nieaktywne na krótki czas przed otwarciem kolejnego nowego uni. Taką mam przynajmniej teorię bo kto normalny używałby sztucznie wygenerowanego nicku i mając mniej wiecje top200 nie wybrał sobie nawet klasy gracza lol. Koniec końców zostają zawsze prawdziwi gracze, prędzej czy później.

Z tymi setkami graczy na nowych serwerach to nie byłbym taki pewny. Wydaje mi się, że cześć z tych graczy to po prosu boty. Tak jak widać np po nieaktywnych "graczach" z top 500-200 itp na moim uni, z jakimiś głupimi wygenerowanymi automatycznie (a przynajmniej tak brzmiącymi) nickami i kontami na których nawet nie wybrali klasy gracza lol. Boty.

hej to już jest drugi miesiąc jak nie ma eventu relokacjowego.. pamiętam jak sprawdzałem miesiąc temu na forum były komentarze typu: ostani był miesiąc temu także już powinien być na dniach. Mija kolejny miesiąc i dalej nic. Ostatnie eventy były fajne, ale kurcze no przydałaby się wreszcie ta relokacja...cmon

Na serwerze Juno wszystko działa jak należy. Nie miałem do tej pory żadnych problemów. Ogólnie to LF są jednym z najlepszych elementów obecnego ogame'a, do tego najbardziej free2play (nie było przedmiotów za antymaterię, które miały wpływ na LF), a przynajmniej były bo już widzę jakiś idi%@#$otyczny event w którym można kupić krakeny i detroidy dla LF za antymaterię. I tyle było sprawiedliwej gry, teraz tylko napie$@#$2alajcie kasą...