Posts by Papierowy-Motyl

Uniwersa z LF mają osobne Cmentarze ;) oznaczone EN301.

Tak tylko informacyjnie wrzucę: w dniach 7.02.-14.02.2023 będzie odbywać się fuzja na OGame.tr.

Ruda A czy są w planach jakieś fuzje na PL?

Wstępnie są planowane, ale nie znamy więcej szczegółów.

są planowane, z waszymi ruchami za 24 miesiące, jak na serwerach zostanie po dwóch graczy aktywnych i do tego grających na ogame ninja bocie

nawet nie zaczynaj tematu LF, bo to pokazuje tylko na jakim poziomie stoi obecnie GF i ogame. dno i metr mułu. na serwerach po 5 osób online, totalnie bezsensowna dalsza rozgrywka. board kiedyś żył i tętnił życiem, teraz to wygląda trochę jak forum słabej ugameli.

Art  smoki to jak ? napisać i pokazać jak naprawdę wygląda gra na anty i ile kosztuje ? - gdzie w wielu przypadkach nawet bany nie były przyznawane ? czy przyznacie się, że większość społeczeństwa ogame walicie w ciula ? - społeczeństwa które z biegiem czasu niemiłosiernie się kurczy - przez to jak prowadzicie tą grę i do czego doprowadzacie !

Zwracam się z uprzejma prośbą do naszego teamu PL jak i całego GF o wyjaśnienie sytuacji.

czy dla was jest to normalne, że polacy grajac z UK na pl serwerach kupują 6mln anty za 200funtów, my grając z PL płacimy 1k pln za 8mln anty, a oszuści robią VPN tureckie i za 1k mają ponad 40mln anty.

czy kara - 3dni banicji to jest sprawiedliwa kara ? kasztany rude robią przeogromną przewagę dzięki takim oszustwom.

p.s.

do każdego kto chce tutorial jak kupić tanią antymetrię z promocji tureckiej zapraszam na priv - ban 3dni, a miliardy surowca półdarmo

Ruda

fajnie, że jako team nie mieliście czasu złożyć życzeń noworocznych, ale już żeby event na wydawanie anty ogłosić miałaś czas :D
    powinniście na każdym kroku dziękować ludziom którzy kupują anty, bo prędzej czy później padniecie, tylko pytanie co z ludźmi którzy kupe kasy włożyli w konta.

jednego błędu w formach życia nie poprawić w przeciągu 6msc to jest szczyt bezczelności i okazanie braku szacunku wobec graczy, bez których dawno gryźlibyście piach ;)

Art a ty jako szef wszystkich szefów tego syfu, mógłbyś chociaż raz się wypowiedzieć, a nie zachowujesz się jak struś, łeb w piach i udajesz że cię nie ma.

pamiętam tą grę z lat 2004-2008, zniszczyliście ją totalnie, wypaczając jakąkolwiek rywalizację, w innych grach przy mikropłatnościach - są limity na to - tutaj macie strategię byle by napchać portfele, a gracze którzy grają z pasji do ogame, macie w nosie.

Ja mogę tylko powiedzieć od siebie, że nie krępujcie się słać ticketa jak ktoś Wam się wydaje podejrzany. ;)

a to nie jest tak, że takim postem pokazujesz nieudolność teamu ? sami nie potraficie wykryć ,,podejrzanych'' aktywności na kontach, odróżnić aktywności graczy od aktywności bota ?

Ja już kiedyś pisałem, że jak ktoś pcha w siebie tyle kapuchy to z miejsca powinien być przenoszony do innego ogródka - np. na takie Kalyke, tam są odpowiednie chłopaki i by się wtedy wiedzieli co robić :) bo tak to średnio ta gra wyrównana kiedy jeden Piotruś postawi 65k gsów w kilka minut. Agresorom wypada pogratulować, bo odebrali sobie przedwczesny prezent świąteczny.

a to uważasz że agresorzy postawili swoja flotę bez paczek ? xDxDxD tutaj nie ma mowy o zwalaniu winy na atakujacych czy obronce bo wszyscy graja w ten sam sposób, bez paczek topka obecnie maxymalnie oscylowałaby w granicach 100kk pkt. a nie 1,7kkk, 1,1kkk 800kk czy 400kk pkt ;)

Dobra czyli według twego myślenia twierdzisz, że moja jest z paczek? To się grubo mylisz. :) bo akurat jest "wylatana". Jesli tak jestem postrzegany to cóż przeżyję z tą opinią.

nice przyrost bezpaczkowy xDxDxD

Dostaliśmy taką wiadomość w PAŹDZIERNIKU.

"Szanowni Gracze,

Wiemy, że nie możecie się doczekać informacji o wprowadzeniu Form Życia na stare uniwersa, ale wciąż pracujemy nad rozwiązaniem problemów z wydajnością, które zauważono w pierwszych 5 uniwersach.

Gdy znajdziemy na to rozwiązanie, przekażemy plany wdrożenia.

Postaramy się aktywować Formy Życia na wszystkich uniwersach do końca roku, ale pamiętajcie, że nawet jeśli jest to zaplanowane, zawsze może ulec zmianie w zależności od napotkanych problemów.

Formy Życia są dużą aktualizacją z kilkoma nowymi taktykami i stylami gry, które wprowadzają więcej różnorodności do OGame.

Chcielibyśmy, aby była dostępna dla wszystkich graczy tak szybko jak to możliwe, ale chcemy zająć się problemami, które napotkaliśmy.

W tej chwili nie możemy podać dokładnej daty, ale gdy tylko wykryte problemy zostaną rozwiązane, poinformujemy Was, jak będzie wyglądać aktywacja (daty, grupy uniwersów/społeczności itp.).

Dziękujemy za wszystkie uwagi dotyczące ulepszania treści. Mamy nadzieję, że jak najszybciej zapewnimy wdrożenie w jakości, na jaką zasługujecie.

Wasz OGame Team"

GF dalej nie ogarnęło problemu z wydajnością ? wprowadzając w tym czasie kolejne nowe serwery na całym świecie z formami życia. Czy tylko ja czegoś tutaj nie rozumiem ? czy uważają nas za debili ?

Na pl serwerach poza u68, quantum czy quasar, każdy serwer mający pare miesięcy liczy po max 20-30-40 aktywnych graczy - GF kładzie lachę na nich, zasłaniając się problemem wydajności, a co miesiąc wprowadzają nowe serwery gdzie gra po kilkaset graczy aktywnie na każdym serwerze.

Ja jak i cała aktywna społeczność grająca na starszych serwerach wkońcu chcemy poznać datę wprowadzenia form życia na starsze serwery.

Ja już kiedyś pisałem, że jak ktoś pcha w siebie tyle kapuchy to z miejsca powinien być przenoszony do innego ogródka - np. na takie Kalyke, tam są odpowiednie chłopaki i by się wtedy wiedzieli co robić :) bo tak to średnio ta gra wyrównana kiedy jeden Piotruś postawi 65k gsów w kilka minut. Agresorom wypada pogratulować, bo odebrali sobie przedwczesny prezent świąteczny.

a to uważasz że agresorzy postawili swoja flotę bez paczek ? xDxDxD tutaj nie ma mowy o zwalaniu winy na atakujacych czy obronce bo wszyscy graja w ten sam sposób, bez paczek topka obecnie maxymalnie oscylowałaby w granicach 100kk pkt. a nie 1,7kkk, 1,1kkk 800kk czy 400kk pkt ;)

Dobra czyli według twego myślenia twierdzisz, że moja jest z paczek? To się grubo mylisz. :) bo akurat jest "wylatana". Jesli tak jestem postrzegany to cóż przeżyję z tą opinią.

Nie, ale tak to jest w zwyczaju że do ekipy paczkomatów wrzuca się każdego kto z nimi gra.

Akurat na podstawie Twoich punktów stwierdziłem, że bez paczek ( pomijając pierwszy dzień, gdzie każdy kto chce zacząć szybko latać jakiegoś boosta sobie walnie ) TOP1 oscylowałoby w granicach 100kk pkt.

Kolejka nr I - start 20.11.2022, gozina 17:00

20.11 17:00 x1 Katar vs Ekwador 2:1

21.11 14:00 x1 Anglia vs Iran 2:0

21.11 17:00 x1 Senegal vs Holandia 1:3

21.11 20:00 x1 Stany Zjednoczone vs Walia 1:1

22.11 11:00 x1 Argentyna vs Arabia Saudyjska 2:0

22.11 14:00 x1 Dania vs Tunezja 2:0

22.11 17:00 x2 Meksyk vs Polska 1:1

22.11 20:00 x1 Francja vs Australia 4:1

23.11 11:00 x1 Maroko vs Chorwacja 0:3

23.11 14:00 x1 Niemcy vs Japonia 4:0

23.11 17:00 x1 Hiszpania vs Kostaryka 3:0