Posts by Rafael Black

Cześć!

Puszczam ekspedycje w poszukiwaniu FŻ i dostaję cały czas takie zwrotki

Statek ekspedycyjny znalazł kilka artefaktów, ale nie mógł ich zabrać, ponieważ twoje magazyny są pełne.

Ktoś wytłumaczy mi o co chodzi z tymi artefaktami i pełnym magazynem? Do tej pory wydawało mi się, że artefakty to poprostu exp podnoszący poziom FŻ. Czyżbym się mylił? :/

Cześć.

Proszę o podpowiedź jakie są limity używania dodatkowych pół planety.

Jeśli na jednej planecie zostanie aktywowanych kilka przedmiotów pól planety, efekty różnych przedmiotów sumują się. Przykład: srebrne pole planety (+9) i złote pole planety (+15) dają efekt +24. Nie można aktywować więcej srebrnych pól planety.

Przedmiot pola planety sumuje się jednak z terraformerem.

Nowe sposób działania pól planety zastąpił wraz z wersją 8.2.0 stary sposób i nie ma wpływu na przedmioty, które zostały zastosowane przed tą aktualizacją.

Pola srebrne można na danej planecie użyć tylko raz. A pola złote i platynowe ile razy?

Witam aby bonusy działały odkrywca+sojusz z bonusem muszą być aktywne np. na Quasar max wielkość planety to 355 po kolonizacji i nie wiem czy Wzmocnienie Kaeleshów dla Odkrywcy coś więcej nie da

Dziękuję. Czyli warto poczekać z kolonizacją na sojusz. Zastanawiam się czy wystarczy założyć swój i klasę sojuszu można wybrać od razu po założeniu czy trzeba na sszybko szukać jakiegoś istniejącego.

Witajcie.

Jako klasę własną wybrałem Odkrywcę i jestem właśnie przed stworzeniem pierwszej kolonii.

Dodakowy bonus do pół mogę uzyskać również dołączając do sojuszu z klasą Naukowiec. Muszę dołączyć do takiego sojuszu przed kolonizacją czy mogę po a bonus i tak mi się doliczy. Jeśli zdecydowałbym się na utworzenie swojego sojuszu to mogę wybrać pierwszą klasę od razu czy muszę czekać 2 tygodnie?