Posts by Sanvean

Floty ekspedycyjne.

Czyli?

Transporty?

Ekspedycje?

Ataki?

Znam angielski, tylko nie do końca kojarzę co to za rodzaj lotów po naszemu.

Tak samo jak angielską ciemną materię przerobili na naszą antymaterię, choć to dwie zupełnie różne sprawy :P

Jeśli wyślę flotę i od razu po tym zmienię badania na planecie na inne (np. usunę wszystkie dopalacze prędkości statków i zmienię na eko), to jak będzie informowany potencjalny cel o mojej prędkości - czy będzie monit o bonusach z momentu wysyłki? A czy może gracz na którego wyślę flotę puści skana, zobaczy inne techy, będzie miał inne informacje o prędkości mojej floty i poprawnymi wyliczeniami otrzyma błędne wyniki?

Powinno być tak, że statki będą miały parametry takie jakie maiły w trakcie wysłania nawet jeśli coś się zmieni w trakcie lotu. Natomiast skan pokaże już cos innego czyli zmianę.

Nie możesz zmienić wybranych "dopalaczy".

Możesz zresetować wszystkie badania jednego szczebla (T1, T2, T3) albo zmienić rasę i skasować wszystko (budynki i badania)

I tu jest odpowiedź w opisie, jeśli zmieniasz formę życia na planecie, to:

"The exploration ships dispatched from this planet will abort their flight.

If humans were the last lifeform selected, all exploration ships from all planets will abort their flight."

Choć zastanawiam się co dokładnie oznacza "exploration ships"?

No to trochę lipa.

Nie widzę tu miejsca dla mixu ani w technologiach ani w budynkach.

Ale można się przestawić między rasami bo budynki się nie kasują więc można rozwinąć system budynków na jednej planecie zrobić budynki 4 ras i one się nie kasują. Można w zależności od potrzeb przełączać się w budynkach miedzy rasami. :D

I pyk wymyślone. :D :fgrin:

Nie bardzo rozumiem, co się nie kasuje?

Jeśli zmieniasz rasę na planecie, to resetuje się wszystko. Wszystkie budynki i wszystkie badania.

Już to sprawdzałem.