Posts by Mleko pod nosem

Elo,
    ja tutaj przychodzę z bardzo prostą ale dla ogejma to chyba jakoś mocno skomplikowane skoro tak to działa...Sytuacja w miarę prosta, bo w każdej grze jest praktycznie dostępna, a tutaj nie działa. Chodzi oczywiście o bilans mocy przeciwników.
    Tutaj działa to tak, że od pewnego momentu gracze z topa przestają mieć jakiekolwiek restrykcje wobec tych słabszych(od 500 miejsca?, jeśli się mylę to niech ktoś poprawi). Teraz jak to wygląda w praktyce..a no wygląda to tak, że gracz z topa mający np. 200mln punktów może sobie bez żadnych obiekcji atakować gracza który ma ~1mln. Czyli w zasadzie na przykładzie serwera Ferdinand gdzie jest tam jakiś jeden przygłup co ma 2mld i nikt go nawet nie ma jak ruszyć, a potem topka która jest skupiona w jednym/dwóch sojuszach jest totalnie chroniona, bo nie ma na nich mocy i w sumie to może się skupić na wszystkim co tylko chce, a ten gracz co ma milion jest zmuszony żeby albo A)wysyłać flotę na jakieś w luj długie i bezsensowne wypady B)wchodzić na stronę co 10/15 minut, bo ten z topa wysyła bez totalnego namysłu flotę która przewyższa 10krotnie punktami tego którego atakuje. Wnoszę o zmianę tej zasady na bardziej zbalansowaną

Ja tak od czapy! Chciałbym gorąco pogratulować osobie która wysłała na urlop gracza PocałunekDiabła! Kilka godzin wcześniej gość pisał, że będzie sukcesywnie odwiedzał mnie i ziomeczka, bo on jest ostatni sprawiedliwy :D Dzisiaj rano chciałem mu powiedzieć co myślę o takim "ostatnim sprawiedliwym" ale już był na urlopie z ubytkiem 2mln punktów! Graty!! Mam szczerą nadzieje, że to przeczytasz!