Posts by Kosmita

dobra już wszystko wiem, testy na sztabie dowodzenia i boostach 40% i większość tu nie ma swojego zdania tylko ma na imię Gameforge.

naprawdę koniec tego tematu. i pozdrawiam typa co nie miał się już czego doczepić to doczepił się mojego awataru, naprawdę zabawna ekipa na forum, poprawiliście mi humor. pozdrawiam!

Ludzie opanujcie się bo naprawdę się pomyliliście co do działu, napisałem w dziale POMYSŁY i PROPOZYCJE na temat klasy zbieracza, a wy mi wypisujecie że mam nie grać w grę albo nie grać tą klasą kim wy jesteście by mi mówić co mam robić, chyba wam się coś pomyliło koledzy. zamiast wyzywać srać się i pruć proponuje napisać czy popierasz ten pomysł czy też nie i czy miałby jakiś sens wcześniejszym etapie gry. jeszcze raz ogarnijcie się bo wy tu czegoś nie rozumiecie. Cofam tą propozycję ponieważ po przemyśleniu i tak na wczesnym etapie gry, gracz byłby podatny na farmę.

Kosmita ten człowiek naprzykrza sie całemu światu OGame lepiej mu nie odp. Dziwne że jeszcze ma czelność pisać bo ty jesteś chyba tysięczną osobą która mówi mu odpuść sobie tę grę. A on jest stary kawaler i jego prawa ręka zastępuje mu dziewczynę. Jego słowo jest nic nie warte, groził mi sądem i od het czasu nic. A tu wielce porady daje

właśnie poleciał report na oszczerstwa i kłamstwa na mój temat.

przecież tu chodzi o tego @I am back a nie o ciebie. Kiedy ja z tobą pisałem. Ogarnij się facet bo chyba coś nie tak z tobą

o kurczaki hahahaha przepraszam nie dopatrzyłem. to tak wyglądało jak o mnie :trollface:

Widać, że nie znasz się na grze a w szczególności na late gamie xD. na 24 poziomie technologii energetycznej 24 poziomowa elektrownia fuzyjna produkuje 324702 energii. Chyba wystarczająco by zasilić pełzacze i kopalnie.

Dobra zamykam ten temat bo widzę że to nie ma sensu, ciągle to samo, te same odpowiedzi które nie mają żadnego znaczenia, totalnie nie rozumiesz o co tu chodzi. ale nie ma to jak się wypowiadać nie rozumiejąc dyskusji w temacie

Proszę o zamknięcie tematu i tak jakbym przedstawił wszystkie obliczenia nic by to nie zmieniło my tutaj na tym forum możemy dyskutować bez końca a i tak żadnych zmian nigdy nie będzie, czaje zero wpływu. ludzie nawet nie czytają odpowiedzi i wypowiedzi innych, nie mam zamiaru się powtarzać. bo ciągle w kółko to samo ciągle to samo tylko potwierdzacie że ta klasa jest ok po 10 latach graniach w ogame gdy już zostaniesz sam na serwerze. ładny mi to balans :)

Ale marudzisz Kosmita

przeciez nikt Ci nie kaze grac tym zbieraczem. Juz Ci pisali, ze na start jak juz to najlpiej odkrywca. Na koncie bez rozwinietej ekonomii na odpowiedni poziom zbieracz nie da Ci profitow. Przeczytaj opis klasy i wyciagnij wnioski bo piszesz jakbys wczoraj dopiero ogame poznal a gdy doswiadczeni gracze punktuja Ci wady i zalezy to Ty sie oburzasz

co ty wypisujesz? jakie oburzasz? człowieku ja mam uśmiech na twarzy to jest tylko tekst bez żadnych emocji weź sobie zrób przerwę od elektroniki. po prostu ta klasa tak samo mogłaby nie istnieć jak jest dobra po 10 latach gry co już nikt nie będzie grał albo będziesz się ścigał o topke z duchami porzuconymi kontami, urlopowiczami. ja tu o nic się nie spinam i nie mam zamiaru się o nic kłócić, ja stworzyłem ten temat tylko po to by coś zmienić w sprawię 'górnika' zbieracza

skończcie z tym screenem ze 100 letniego grania na uni, wciąż tym potwierdzacie że klasa jest no troszeczkę użyteczna jak gra się 10 lat na ogame xD ale tu nie o to chodzi, podsumowując wasze odpowiedzi, zbieracz jest do niczego przez kilka lat grania, graj lepiej inną klasą i zmień się w dalekiej przyszłości na zbieracza <3 no cudownie. tak jak zakładałem temat zbieracz jest niezbalansowany dopiero coś dorówna innym klasą jak grasz 10 lat i masz 20 planet, bo energetyczna na tak wysokim poziomie to nie jest hop siup trzeba dbać o obronę i inne badania a także transportery.

Myślę, że na pewno to widać, jednakże taka klasa powstała z takimi specyfikami i nie ma na co liczyć, żeby to uległo zmianie ( bynajmniej nie prędko ) ponieważ, przed ostatecznym wprowadzeniem owej klasy, jak i wszystkich, były one sprawdzane, testowane i z takimi charakterystykami zostały wprowadzone.
    Teraz GF skupia swoją całą uwagę na inną nowością - Formy Życia, więc mimo Twoich dobrych intencji, nie liczyłbym na to, że Twoja uwaga coś "ruszy" w obecnym etapie gry.
    Ale popieram Ciebie w 100 %.

dziękuje za poparcie, może dopiero ta klasa nabierze sensu przy formach życia na których grałem przez chwilę. musiałem stworzyć temat bo z każdym dniem wypatrywałem czy nie zmienili pełzacza jednak nic z tego.

Ruda halo proszę zamknąć temat

Cofam tą propozycję ponieważ po przemyśleniu i tak na wczesnym etapie gry, gracz byłby podatny na farmę. (27.07.2022)

bardzo proszę o zamknięcie tematu.

Niestety nie doczekałem się żadnej odpowiedzi sam musiałem do tego dojść być może wydobycie dla zbieracza zwiększyć o 5% z 25% na 30% było by niezłym rozwiązaniem.

Ruda halo proszę zamknąć temat

Witam bardzo serdecznie, gram trochę na ogame i testowałem wszystkie klasy jednak górnik to jest śmiechuwarty jedyny totalnie nie zbalansowany nawet na uni speed x8.

nawet jak próbuje sobie wmówić że w późniejszym etapie gry będzie lepiej to niestety nie będzie ze względu na niesamowite pożeranie energii na jednego pełzacza jest to aż 50! czyli przeładowania nigdy nie użyjesz, to mało dopiero jakiś bonus widać jak się ma ich 500 i kopalnie powyżej 30lvlu jednak taki gracz staje się łatwym celem przez ilość satelit i pełzaczy które musi wybudować co kosztuje dużo, to jakby oddawanie innym surki za free wydatki na to są 1000 x większe niż korzyści, mało tego jest to bez użyteczne na planetach w pozycji 15 musisz się ograniczać. proponuje choćby na początek zmienić wymaganą ilość energii którą potrzebuje jeden pełzacz do użytku. nie wiem jak inni to widzą ale na przeładowaniu 150% jeden pełzacz powinnien brać max 15 energii, może wtedy klasa ta, stała by się choć troszeczkę użyteczniejsza bo naprawdę przepaść jest ogromna, dziękuje.<3