Posts by Zolw

Nie. Co prawda niby istnieją filmy Here comes the sun i I need you (zależnie od tego czy liczymy 13 utwór czy 6 ze strony B), ale nawet jeśli grają tam znani muzycy to żadnego nie kojarzę...

Mała podpowiedź, oba filmy związane z tym albumem są komediami (a nie dokumentami, zapisami koncertów itp.), a na jednym nawet byłem w kinie, więc nie jest to nic niszowego, skoro było tam grane.

Ehh ktoś pewnie skojarzył nazwę ministerstwa, więc może już powstrzymam się od kolejnych komentarzy związanych z tego typu działalnością...

Album muzyczny będący soundtrackiem do filmu, po latach trzynasty utwór (lub szósty ze strony B) doczekał się własnego filmu. W obu filmach grają znani muzycy i występują motywy z Indii.

No niestety fuzja była jaka była, jakby ktoś pomyślał za wczasu i dał kalyke jako eksodus a earth jako docelowe nie byłoby tematu, a tak przy następnej fuzji gracze z Yin będą mieli znowu dwa praktycznie identyczne uni z flotami 1x do wyboru....

Oczywiście zakładam że floty 1x 1x 1x to taki popularny układ że zawsze będzie wygrywać ankiety na nowe uni i tylko takie będą otwierane, bo przecież pokojowe 2x albo 3x to tragedia i nikt nie chce tak grać, przecież szybciej można dostać lotkę w układzie i FS na 3 dni jest dużo droższy!

Zdecydowanie nie, nie, nie.

Wszyscy co przychodzili wiedzieli gdzie idą i jaka jest konfiguracja serwera. Można było wybrać inny docelowy.

U68 z jeszcze bardziej staroświeckimi parametrami i jeszcze bardziej konserwatywną społecznością, czy coś z szybszymi flotami wojennymi?

Swoją drogą ciekawe po co otwiera się serwery jak Earth, Juno, Perseus, Thuban z sensowną prędkością flot pokojowych jak potem przy fuzji i tak gracze mają wybór u68 lub Kalyke. Może lepiej obrazu otwierać tylko floty 1x, 1x, 1x, aby nie robić graczom nadzieji na zsyłanie surki krócej jak w pół dnia?

To ja może zostanę przy piosenkach i książkach o tym samym tytule.

-Piosenka z lat 80. opowiada o człowieku, który wyruszył w daleką podróż, zakończoną tym, że po stu latach znaleziono tylko jego zamarznięte ciało.

-Książka z lat 60. opowiada o losach przybysza ze zdecydowanie odleglejszych stron, który próbuje radzić sobie w naszym świecie. Jej autor był dość kontrowersyjną postacią, nie tylko że względu na strworzenie kilku nagradzanych dzieł.

Uszanujmy te uni, z prędkościami wszystkich flot x1, które nam pozostały.

Ale prędkości pokojowych zmieniać bym nie chciał. NIe miałem możliwości wyboru uni przy fuzji i chciałbym zostać na normalnym x1. Jak komuś statki wolno latają to polecam podciągnąć sobie badania form życia.

:goodposting:

Taaaak świetny post... Obecnie mam spalinowy 19 i trochę ponad 160% prędkości z 'Przetaktowanie (Duży Transporter)'... Ile surki muszę władować w formy życia by moje dt latały 2x szybciej?

No cóż ta fuzja była jaka była, gracze z kilku uni z flotami wojennymi 1x, a szybszymi pokojowymi trafili tutaj, będąc przywiązanymi do jednak tego istotniejszego parametru. Może ci bardziej konserwatywni gracze powinni w następnej fuzji dostać możliwość ucieczki na u68?

Deuter na pz dla mnie bez znaczenia, ale przyspieszenie flot pokojowych to podstawa. Jak zsyłałem surowce przed pójściem spać i zobaczyłem 4h w jedną stronę to myślałem że to nic takiego, ale jak wstałem i transport jeszcze leciał to stwierdziłem że coś jest mocno nie tak... Poza tym szybsze pokojowe to też szybsze ekspedycje, więc szybszy rozwój i szybsze loty po formy życia, więc mniej irytującego patrzenia się na zajęte sloty :-)

Jeśli chodzi o problem z szybkością fs na stacjonuj, to przy 1x jest to problematyczne, bo flota leci mi na 100% dłużej niż śpię i muszę na nią czekać z rana lub pamiętać wieczorem by puścić FS wcześniej.

Argumenty na poziomie 'nowi znali parametry i sami wybrali' pominę milczeniem.

Gratulacje (chyba) ostatniego ST tutaj! Jeszcze lepszych łowów po drugiej stronie! Chociaż przy tych wspaniałych uni, które mamy do wyboru to będzie jeszcze większy wyczyn...

Obrońcy oczywiście szo

Dobre! Jeśli o to chodziło to znam trzeci akwen z tego znany... Staw Konne w Markach, tylko tam obyło się bez żaglowców, za to z końmi transportującymi wykopaną glinę...

Tą samą nazwę noszą:

-Angielska książka wydana w latach 30.

-Amerykańskie filmy z lat 80. i 90.

-Piosenka (i album) wydane na przełomie wieków przez angielski zespół, oraz polski zespół w latach 70. (oczywiście to zupełnie inne utwory)

-Amerykański serial z lat 20

-Mapa w grze Heros III (na pewno była w Armageddon's blade, w pozostałych dodatkach CHYBA nie)

Co to za nazwa i czy ją kojarzycie z czegoś jeezcze?