Posts by Starrk

A koszta obu budynków jakie? Bo czas budowy w ogame zależy stricte od tego

Ale przecież Grawitony będzie się badać na kolejne poziomy, żeby zwiększyć produkcję Antymaterii ze specjalnego budynku i żeby mieć szansę na drugiego rogala przy planecie. Przecież tak nam obiecało GF przy oficjalnym konkursie, ktory był z 5 lat temu...

Jak mąż obiecał, że pomaluje łazienkę to ją pomaluje i nie trzeba mu o tym co pięć lat przypominać.

Albo jakoś tak...

A teraz jaka jest szansa na dziure?? Bo z tego co wiem to nigdy to nie bylo podane przez GF oficjalnie do publicznej wiadomosci. Chociaz forum juz tyle razy bylo zmieniane ze jest szansa ze po prostu zaginelo w przestrzeni, ale watpie w to

Ps. Czemu nie jest to na polskim forum jeszcze? ...

1/400 czyli 0,25%

Wg własnych obserwacji jest między 1/300 a 1/2000 więc te 1/400 wychodzi najbliżej prawdy :)

No przy obecnym nerfie to te formy życia będą tylko dla łowców rekordów :E

I do tego Excel mi mówi, że współczynnik do danego badania to 1,22, natomiast kalkulator pokazuje na jednym poziomie 1,83, na kolejnym 1,67 a na jeszcze kolejnym 1,91 :D

No i ogólnie to fajnie, że może z 7 kont mogło testować 3ci tier drzewka, bo czytam o nerfie badania z bonusem klasowym - zajebiście, że chociaż widzieliśmy te bonusy.

Nerthil z telefonu za mało ogarniam, żeby screeny wrzucać :D

Jest to bonus liczony od podstawy, tak jak np dla DT u Zbieracza lub w bojowych dla Generała. Stąd jak zrobisz 60% to... Będzie to równoznaczne z dwoma poziomami nadprzestrzennego

A bonus prędkości jest dla całego konta a nie jednej planety :)

Bonus prędkości jest dla każdej planety inny, nie jest na całe konto.

Z jednej planety mam lot myśliwca o 1 sek krócej a na drugiej bez badania 1 sekundę dłużej. To powinno być zmienione bo co z księżycem?

Jak wejdziesz w info o statkach to masz tam podsumowanie :)

Na 5ciu planetach mam całe dwa tiery czterech ras wymieszane. Loty same w sobie są zbugowane bo potrafię mieć różnicę i 11 sekund, ale puenta pozostaje bez zmian: badania są globalne, budynki są lokalne

Nerthil

Jeśli zwiększa prędkość bazową, to będzie właśnie jeszcze więcej niż gdyby był zwykłym bonusem. - No właśnie nie, to nie podbija samej podstawy, a jest liczone od podstawy :)

Te % są od wartości podstawowych, więc nie dają wcale tak dużo. A bonus prędkości jest dla całego konta a nie jednej planety :)

Proszę o zdyskwalifikowanie Rudej z tych wyborów. Powód jest prozaiczny: nepotyzm, kolesiostwo, rude włosy. Na Librze było tak samo - Ruda dostała temat do prowadzenia i nagle w top starć były tylko tagi jej kolesiów. Nagle wszyscy inni przestali złomować. Przypadeg? Nie sondzem.

No chciałbym zobaczyć, który bot da radę wyprzedzić ziemniaczane serwery Gameforge... Momentami ciężko się galaktykę przegląda. Ja rozumiem, że bot ze swojej strony mógłby słać gotowymi zapytaniami do GF, ale... serwer musiałby wysłać odpowiedź, zanim żądanie zostałoby przetworzone. Także jak na moje to zwykły bug, na temat którego nawet nie ma co się rozdrabniać, skoro wiemy, że nic nie wiemy, bo screena nie ma - nie poddaję wątpliwości wiarygodność autora, ale... raz pamięć płata figle, dwa ogejm nie takie kwiatki już widział.