Posts by Cichyekonom
-
-
Cześć, dziewczyna ma trochę racji ale to nie tyczy się tylko tego starcia tylko wszystkich gdzie flociarze z ogromną ilością statków bojowych atakują słabszych w ogame zwłaszcza ekonomów bo przecież nie mogą oddać i na nich żerują. Takie zachowanie można porównać do tego co robią rosjanie na ukrainie. Ktoś mówi że to tylko gra - ok ale sprawia wam radość atakowanie słabszych, takich co nie mogą oddać, ograbianie ich ze wszystkiego i chwalenie się tym publicznie czyli na forum
-
Cześć, minęły już dwa miesiące więc chciałbym odświeżyć temat, czy problem został przekazany pomocy technicznej i zostanie on w końcu rozwiązany? Wyszło już kilka aktualizacji a błąd nadal występuje i nie widać nim żadnego zainteresowania. Może i nie gram długo ale z tego co przeczytałem to wcześniej takich problemów nie było.
-
U mnie tego eventu w ogóle nie ma.
-
Mógłby wypowiedzieć się ktoś z GMów gry jak to w końcu jest? Zdania ekspertów są podzielone
-
Jak wygląda komunikat o zużytym układzie?
"Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: znaleźliśmy szczątki starożytnego statku kosmicznego. Nie jesteśmy zatem pierwsi w tym miejscu."
-
Cześć, czy może mi ktoś powiedzieć kiedy resetuje się no właśnie jak wam to wytłumaczyć, puszczam sobie ekspedycje w tym samym układzie, w poradnikach pisali żeby po chyba 15 zmienić układ bo się "zużywa" i trzeba poczekać aż się odnowi stąd moje pytanie po jakim czasie to nastąpi? Minął już chyba drugi albo trzeci dzień a dalej mam komunikaty że układ jest zużyty dzięki za odpowiedzi.
-
Po prostu autor tematu ma żal do całego świata za to że sam wybrał złą klasę...
-
Nie daj się złapać to dok nie będzie Ci potrzebny
Właśnie podobno kiedyś doku nie było i ludzie jakoś grali
-
Przecież połowa 1000 okrętów wojennych to 500 sztuk - to samo co ty mówisz - 2 razy słabsza punktowo flota. To jest całość statków jakie ma gracz. Podaj przykład bo nie wiem o co ci chodzi.
Agresor X pkt floty w statystykach powyżej 500 mln pkt
Okręt wojenny 380 000
Pancernik 700 000
Pathfinder 290 000
KOntra słabsza flota w statystykach punktowo ok 250 mln pkt
Lekki myśliwiec 18 000 000
Reaper 300 000
Krążownik 2 000 000
Pancernik 200 000
Niszczyciel: 500 000
słabszy nie wygrywa ale zysk jest
gość
Może nie w każdym przypadku to jest dokładnie tam 2 razy ale to widać w symulacjach, że w ogóle sporo słabsze floty są w stanie złomować z zyskiem te większe. Tu jest absurd moim zdaniem.
Hej w ogóle coś czytałeś o statkach i wiesz, że jedne mają szybkie działa na drugie i lepiej eliminują dany typ statku ???? po co w ogóle dawać takie duże liczby jak można obciąć zera i przejrzyściej to wygląda to raz a dwa po wprowadzeniu tych statków do TrashSim mam stosunek agresora do obrońcy 1.18 : 1 więc coś ci się chyba pomyliło bo to nie jest różnica 50% tylko znacznie mniejsza. Sprawa numer dwa właśnie zauważyłem że TrashSim odejmuje wartości surowców od siebie i dla niego 1 metal = 1 kryształ = 1 deuter. Jak ktoś traci 12 miliardów deuteru to potrzebuje 24 miliardy kryształu albo 36 miliardów metalu żeby go kupić od ludzi więc ja nie wiem dalej gdzie jest ten twój zysk bo nie zgadza się ANI STOSUNEK FLOT, ANI STRACONE SUROWCE. Najlepiej wklej całe zdjęcie z twojego TrashSim bo z każdą naszą koleją wymianą zdań idzie ci coraz gorzej.
-
gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie
Hej, użyłem polecanego przez graczy TrashSim, wpisałem tam 500 okrętów wojennych przeciwko 1000 okrętów wojennych zgodnie z tym co napisałeś i tam atakujący nie ma żadnego zysku przy złomie 70%. Cała flota mu sie rozleciała a obrońcy zezłomowało tylko 70 okrętów wojennych. Nie trzyma się kupy twój argument
2 razy słabsza flota punktowo napisałem. Wtedy jest różnica, licz się całość statków, całe składy floty. Podam przykład jeśli nie wiesz o co chodzi.
Sprawdzałem i tak jest jak napisałem.
Przecież połowa 1000 okrętów wojennych to 500 sztuk - to samo co ty mówisz - 2 razy słabsza punktowo flota. To jest całość statków jakie ma gracz. Podaj przykład bo nie wiem o co ci chodzi.
-
gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie
Hej, użyłem polecanego przez graczy TrashSim, wpisałem tam 500 okrętów wojennych przeciwko 1000 okrętów wojennych zgodnie z tym co napisałeś i tam atakujący nie ma żadnego zysku przy złomie 70%. Cała flota mu sie rozleciała a obrońcy zezłomowało tylko 70 okrętów wojennych. Nie trzyma się kupy twój argument
-
Ledwo zacząłem przygodę z ogame ale mogę powiedzieć ci jedno. Przed wyborem klasy przejrzałem sporą ilość poradników, zapoznałem się z opinią graczy, przemyślałem sobie w jaki sposób chcę grać i wybrałem świadomie odkrywcę. Czytając twoją wypowiedź mam proste pytanie, skoro chcesz mieć tyle bonusów które daje odkrywca dlaczego go nie wybrałeś? Ogólnie źle do tego podchodzisz, nie wiem czy grałeś w inne gry typu metin tibia wow itd. gdzie każda klasa ma inne umiejętności. Właśnie na takiej zasadzie działają też klasy w ogame przynajmniej dla mnie a że masz możliwość wysyłania ekspedycji jako generał to to robisz. Gdyby zrobili tak jak w innych grach i ekspedycje byłby dostępne tylko dla graczy którzy mają odkrywcę to problem sam by się rozwiązał. Zależy ci na tym żeby mieć korzyści innej klasy nie tędy droga. Kolega wyżej dobrze to wyjaśnił, z żadnej ekspedycji nie będziesz miał takiego zysku jak z aktywnego gracza, widziałem starcia jakie tu są na forum rok mogę puszczać ekspedycje 24/7 i nie dorównam graczom którzy złomują innych poświęcając na akcje nie wiem dzień czy tydzień.
-
maks., który możesz przywieźć z ekspedycji, to około 110-120kk surowca, więc tyle ładowności potrzebujesz, jeśli top1 ma >100kk punktów (w praktyce bardzo rzadko tyle zwieziesz z jednego slota, no ale lepiej za dużo niż za mało).
https://expocalc.universeview.be
Ja polecam wysyłać MT (bo szybsze) + 1 poszukiwacz (bo zyski x2) + 1 reaper, jeśli chcesz flotę bojową (szybszy niż niszczyciel).Dzięki tego potrzebowałem!
Można zamknąć.
-
Cześć wszystkim. Jako nowy gracz chciałbym się dowiedzieć ile powinienem wysyłać statków na ekspedycje żeby zmaksymalizować zysk?? Chodzi mi o duże transportowce czy jest jakiś limit, wiem że to chyba zleży od osoby z pierwszego miejsca na uniwersum ile ma w sumie punktów Dziękuję za odpowiedzi. Aha i moja klasa to odkrywca.