Posts by xdd

to mnie wystarczy 1mt na początku gry i płyną do mnie surowce (organizacja starcia to nie jest ogromny problem )

Chyba nie :> Bo żeby był ACS to musisz spełniać 5% wartości floty lecącej z Tobą :>

Były już dawno temu bany za pushowe acsy, w których część atakujących wysłała jakieś tam sondy i też argumentowali to brakiem 5% wartości floty. Generalnie to jest zasada na potrzeby forum i rozróżniania które ST jest starciem solo, a które ACSem. To, co się dzieje w grze to trochę inna bajka.

Zgodzę się, należałoby wprowadzić jakiś minimalny próg ilości surowców od których trzeba zgłaszać. Głównie chodzi tu o zwykłe próby moonowe, gdzie silniejszy wysyłający nawet nie chce tych 2 kk kryształu z tych sond, bo mu szkoda na to zachodu. Ile razy robiłem takie próby jakimś randomowym ludziom którzy o to poprosili to nie zliczę. Pomyśleć, że każdy z nich musiałby wysyłać zgłoszenia które ktoś musiałby weryfikować... Takie ilości nie są sednem problemu więc dobrze by było jakoś je pominąć, oszczędzając roboty zarówno graczom na zgłaszanie pierdół jak i teamowi na czytanie tych pierdół.

Quote from Avinashi

Czyli tak jak mówiłam. Dostaję 3,5kkk deuteru i konto z 700kk pkt podskakuje do 10kkk pkt. Logiczne, bo przecież osoba mająca pkt 5kkk wysyła mi tylko 3,5kkk surowców, a że ja sobie wymieniam to na 9,3kkk surowca u handlarza to już nikogo nie interesuje, bo przecież 1k metalu czy 1k deuteru to jest 1k pkt :trollface:

Tu jeszcze wchodzi zasada pushu, bo wyślesz takiemu legalną ilość deuteru (poniżej 5krotności pkt), którą delikwent przeklika, przegoni cię w statach, i teraz ty będąc niżej nie możesz mu nic więcej przesłać bo przecież push. Za to on jak wychodzi może Ci wysłać surowce zgodnie z twoim stanem surowcowym z poniedziałku xD
    Przecież to się kupy nie trzyma xD

Panda  Ruda

Taka czysto techniczna uwaga :D

Po co coś dzielić przez 1000, potem mnożyć przez 5 i potem znowu mnożyć przez 1000, skoro można od razu pomnożyć przez 5 i jest szybciej xD

Miło z waszej strony :)

Szkoda tylko że wprowadzone zasady już obowiązują, a gracze nie mają dokładnej wiedzy na czym stoją :E

Panda do zasady nie przekraczania 5krotności punktów obdarowywanego liczy się jego wartość punktowa z którego momentu? Bo delikwent może część surowców przetopić, tym samym zwiększając swoją ilośc punktów a tym samym i dopuszczalny limit.

Co ma zrobić gracz jak dostanie 1kk surki sam nie mając nawet 1 MT?

Zgodnie z tym co zasada mówi, to nie może dostać darowizny.

No dobra, ale przyjmijmy że dostał wbrew swojej woli, nie ustalając niczego z wysyłającym surowce. Co ma wtedy taki gracz zrobić?

Sporo pytań już padło, nie widzę powodu dla którego nie mógłbyś na nie odpowiedzieć, tylko musimy je zadawać jeszcze raz, ale niech będzie.

Quote from Adanio

1: Dodatkowo zabronione jest aby ilość podarowanych surowców dała obdarowanemu przewagę punktową nad kontem darczyńcy

1. Przykładowa sytuacja:

Gracz A: 61 kk pkt
    Gracz B: 10 kk pkt

Legalnie Gracz A będzie mógł wysłać graczowi B 50 kk surowców. Jeżeli wyśle 50 kkk metalu, a gracz B go przeklika będzie miał 60 kk pkt, czyli mniej niż gracz A. Wszystko logiczne.

Co jednak w sytuacji w której gracz A wyśle graczowi B 50 kkk dexu, a ten przeklika go u handlarza, powiedzmy po 2.5:1, uzyskując 125 kkk mety, którą jak przeklika to wyprzedzi gracza A.

2. Czy obowiązuje przelicznik ? 50 mln metalu , a 50 mln deuteru to spora różnica.

Nie ma mowy o żadnych przelicznikach. Jednostka to jednostka.

No to w takim razie pojawia się problem taki, że nie mogę wysłać komuś surowców tyle że mnie wyprzedzi w punktach. Mogę mu więc wysłać legalnie np 100 kk dexu, taki agent przehandluje dex na metę i mając tej mety więcej niż 100kk już mnie wyprzedzi.

1. 10kk punktów to 10kkk surowców czyli 5 krotność to 50kkk surki

No tylko problem jest taki, że nikt tego nie doprecyzował. Jest napisane że "suma darowizn" nie może przekraczać 5krotności ilości pkt obdarowywanego, ale nie jest powiedziane czy mogę mu wysłać 5 razy więcej surowców niż ma punktów czy 5 razy więcej punktów niż ma punktów. smoki fajnie jakby się udało doprecyzować żeby nie było niedomówień

Pytanie 2- ile surowców mogę wysłać graczowi mającemu 0 punktów?

Bardziej niszczy bawi to, że data wprowadzenia tej zmiany przypadkiem jest tuż po promce na antymaterię xD