Posts by xdd

Na wszystkich serwerach z wyjątkiem społeczności en i de została aktywowana blokada ataków do godziny 20:00

Jak to wpływa na już trwające misje? Przed 17 lecę na zawróconą stację, na szczęście gsy już poszły tuz przed wywaleniem gry xD

? Jak już opowiadasz bajki to chociaż tak żeby miały sens. Nie kontrowałem na ferdka na 90% tylko skoro moon padł po 16 to stacjonuj musiało pójść o 14 40 lub o 9 17. 20% lub 10%, obstawione dwa czasy i tyle. A nie żadne 90. Był wlot o 1 30 i o 7 rano. Na 90% byłby powrót o 21 15. Masz takie RW z tej godziny? XD No nie masz,, masz z 1 30 (20%, nie udane) i 7 rano (10%, udane, zezłomowane, zebrane). Za dużo rozpuszczalnika, za mało myślenia :)

Logitech najbardziej ten co kupuje paczki xd

Ruda smoki

Ja mam zastrzeżenie co do bonusów. Z tego co rozumiem z FAQ oraz grając chwilę, bonusy technologii form życia są globalne, ale na każdej planecie indywidualnie.

Czyli mam powiedzmy 3 planety, na każdej z nich biorę sobie techa dającego bonus do szybkości jakiegoś tam statku. Na planecie 1 mam +X%, na planecie 2 mam +Y%, na planecie 3 mam +Z %. No i fajnie, bonusy się sumują, więc na całym koncie mam jakiś tam sumaryczny bonus.

No i problem jest taki że to bardzo utrudnia zrobienie komuś kontry czy tam innych wyklikań. Żeby poznać jego dokładną prędkość muszę zeskanować wszystkie planety. Ogarnieta osoba od razu będzie wiedziała co się święci. Pomijając już to że ktoś sobie dobuduje level tej technologii, i o ile nie wpłynie to na czas lotu, o tyle agresor będzie miał błędne dane co do napędów agresora. W starej wersji gry też by mógł doklikac, ale to są takie koszta że od razu by to ktoś zauważył po punktach + trzeba zebrać niemało sury.

Albo sobie resetuję drzewko technologii na jednej z planet i niech sobie liczą

Chyba że coś źle pojąłem to niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.

Czy to na pewno dobry kierunek, w grze w której i tak granie defensywne PvE zamiast PvP jest promowane na każdym kroku przez jej mechanizmy? Nie wydaje mi się.

I bardzo sie dziwie, ze podejrzewacie gracza top1 o sprzedawanie surki na allegro, co to za interes zaladowac z 10tys++ w anty i sprzedac pare paczek surki po 30zl

Taki że tnie na tych paczkach, paczka za 30 zł nie kosztuje go anty warte 30zł tylko dużo mniej :D Nadwyżkę wrzuca w eko i interes się kręci

Inaczej- napisałeś

jak widac Netflix dziala mi w tle

A na screenie NIE WIDAĆ, że Netflix działa Ci w tle. Widać wczytaną kartę w tle, którą mogłeś wczytać godzinę temu i sobie tak zostawić. Nawet film nie leciał (chrome wyświetla głośnik na karcie jak z danej karty leci audio) .O to mi chodzi, że twierdzisz że na screenie jest coś innego niż na nim faktycznie jest.

lagi sa i bledy bo kod jest zle napisany zeby wykonac szpiekowanie serwer musi wyslac kod calej strony

Ale ja wiem o tym. Sam nie mogę się nadziwić, jak widzę PZ z rozbitych sond w postaci niezaokrąglonych liczb.

Ciekawostka, z rok- dwa lata temu można było dodać sobie surowce poprzez usunięcie paru linijek z fragmentu kodu dotyczącego handlowania surą u handlarza i sprzedać mu ujemną ilość surowców co po refreshu je dodawało xDDD

Plus obecnie po wszystkich nowościach (klasy, paczki sury za anty) gra wyraźnie przyspieszyły i liczby są dużo większe niż jeszcze np. 5 lat temu.

That being said: Twój screenshot z Netflixem gówno ma do rzeczy xD

:) a nie ze kazda galaktyka losowo wybrane punkty ustawione jej planety i nie po to by surowce przesylac :)

Ale po co GO miałoby używać planety, żeby szpiegować graczy, skoro ma panel administracyjny, w którym ma dostęp do wszystkiego bez logowania się do gierki? xDD

:) pewnie jeszcze w normalnym zyciu na PIS glosowales :)

No akurat nie. Choć nie wiem co to ma do rzeczy. Widzę typa który pierdoli głupoty nie mając pojęcia o czym mówi to je punktuję.

szkoda ze z discorda screeny sie nie licza jak enigma przyznaja ze zaplacil za unban pewnej sobie z supka

Może dlatego, że wiadomość z discorda można sfabrykować w jakieś 25 sekund.

widac konta pozakladane obrocow suportu :)

W poważaniu mam support, w poważaniu mam wasze kupowanie surki i jakieś dziwne historyjki, kompletnie mnie to nie obchodzi xD Ale rzucasz jakieś kocopoły o planetach GO do szpiegowania to Ci tłumaczę, że bzdury walisz i planety GO są w gali od zawsze w celu ewentualnej odsyłki spushowanych surowców przez graczy. Podgląd twoich działań GO ma z poziomu panelu, nie potrzebuje do tego fizycznie planet, to że je usuniesz też nic nie zmienia.
    Tak samo Twoje idiotyczne "dowody" w postaci screena na którym gdziieś w tle jest odpalony Netflix xD I tak, znowu, gra jest absolutnie niedorobiona i lagi są straszne, ale takie screeny są żałosne xD

chyba ze bot potrafi odpisywac :D?

No akurat tak się składa że potrafi xD

disable wiecie od kogo?? od Rudej

Disable'a dostajesz z automatu, jak za dużo postów nawrzucasz w zbyt szybkim czasie.

dzie blad serwera sie pojawia i jak widac Netflix dziala mi w tle

No nie, nie widać że Ci Netflix działa w tle. Widać wczytaną wcześniej kartę netflixa, Raz wczytana do RAMu karta będzie w nim siedzieć dopóki go nie zabraknie i przeglądarka uzna że trzeba coś chwilowo wyłączyć. Może tam nawet lecieć jakiś film przy chwilowym braku połączenia, o ile się zdążył zbuforować. Plus jakby leciał, to by była ikonka głośnika na karcie.

W sensie gra jest zabugowana i zlagowana jak nigdy wcześniej, to fakt, ale nie róbmy kurtyzany z logiki.

Panda Dobrze że ktoś ogarnąl żeby nie zgłaszać prób moonowych.

Nadal dziwne jest stawianie na równi metalu, kryształu i deuteru .Bo w tej sytuacji mając 1 kk pkt mogę dostać od gracza darowiznę w postaci 5 kk dexu, potem mu sprzedać ten dex po 3:1, otrzymując 15 kk mety :D Ale przy obecnych limitach za dużo nie zmieni więc w sumie nie ma problemu.

Kiedy ogame wroci do stanu rzeczy sprzed ładowania anty i pushowania sie na maxa oraz do tego aby nie mozna bylo sprzedawac sury na allegro?

Nigdy.

Ruda Bo znane mi są podstawy matematyki na poziomie 1 klasy szkoły podstawowej. Idąc tym tropem, może dla kogoś za trudne może być mnożenie przez 1000, to może lepiej zapiszmy że trzeba przemnożyć przez 10, potem przez 10, potem znowu przez 10 i na końcu na 5.

Chyba lepiej, jak się maksymalnie uprości obliczenia, zamiast uwzględniać milion niepotrzebnych operacji?

Mnożenie przez 1000 i potem mnożenie przez 5 to to samo co mnożenie przez 5000 jak coś XD

Jeszcze niech mi ktoś powie że pieniądze za to wziął,

W Teamach są wolontariusze pracujący za kupony na antymaterię.

I generalnie od lat jestem zdania że powinno się to zmienić i zatrudnić etatowych pracowników którzy obsługiwaliby takie rzeczy, i można by ich było rozliczyć za brak efektów.