Posts by Camaxtli

To bardziej zależne od kont i jakiegoś buga , znajomy teraz normalnie wbije a ja nie już od dawna, a w temacie cisza ze strony teamu. Budzimy się operatorzy i administracjo bo będziecie mieli bałagan nie z tej ziemi jak część osób gra normalnie a inni nie mogą nic zrobić. Poprosimy blokadę ataków na 24h albo i więcej jak problemy nie ustąpią całkowicie.

Ja sprawdzałem już z 2 kompów i łacznie 4 przeglądarek błąd np. z chrome :

Ta strona nie działa Serwer s68-pl.ogame.gameforge.com nie może teraz obsłużyć tego żądania.

HTTP ERROR 500

Z aplikacji mobilnej mam błąd jak wbijam na u68 : E_CODE_GAME_VERSION_DATA_LOAD

bez problemu wszedłem na nowe uni jak kliknąłem. To nie jest problem lokalny.

Wracają problemy z wczoraj u mnie na u68. Zakładki się nie ładują, braki energi na planetach wszystko to samo. Sprawdzane na 2uch przeglądarkach.

Edit : Już się nawet zalogoweać nie da na server z apki mobilnej jest to samo.

NIE na wszystko. Każdy przychodząc na to uni wiedział co go tu spotka jeśli źle wybraliście to wasz problem. Jest to ostatnie klasyczne uni i gra tu wiele weteranów którzy nie wyobrażają sobie gry w speed sposób. Mamy tu powolny maraton na długie lata wyżej wymienione pomysły by drastycznie zmieniły styl gry wielu osób, pewno by została pustka jak na wielu innych uni z graczy ceniących sobie spokojniejszą grę.

Lata mijają a ludzie dalej maja pretensje do polskiego teamu o bledy. Ciekawe ile razy jeszcze będziecie musieli usłyszeć ze oni nie maja na to żadnego wpływu. GF robi sobie co chce. Nawet informacje dostaja na ostatnia chwile ze cokolwiek bedzie się dziać.

To może wreszcie pora by zmienili robotę, jak nie mogą robić swojego dla dobra graczy tylko szkodzić spoleczności bo niemiec nakazuje wgrywać wadliwe aktualizacje i robić inne dziwne nie korzystne dla graczy rzeczy. Jak sie nie powie dość złym rzeczą to się tylko gorzej potem dzieje i nigdy nie będzie lepiej. Niech się ten cały dołek zawali i problem sam się rozwiąże. Niech sobie niemcy sami wgrywają swoje wadliwe updaty to nie będą mieli czasu tyle psuć.

Dodam jeszcze tak wygląda opis współrpacy GF z twórcami dodatków do ich gry ( źódło discord tworcy antigame ) :

"So despite heavy protest from tool developers, Gameforge decided to push an unfinished version that is Version 11.15.x to live rounds.

This version changes many things, including a full rework of the messages page, breaking AGR features as well as other tools. To make it easier for tool devs to adapt their tools to the new messages, Gameforge added meta data to all messages to make accessing data easier. However, some things are still missing and some are wrong. These have been reported but weren't fixed before the version went live.

I'm not willing to invest development time into adapting AGR features to unfinished stuff. Gameforge puts features on the PTS in a state that can at best be described as "alpha" where things constantly keep changing. And before it reaches a "beta state" it goes live. The PTS is not an acceptable environment to develop tools. And unfortunately Gameforge keeps pushing unfinished features to live rounds too.

What this means is in order to update AGR to work with the current version I would need to write code that I will have to trash in a few weeks/months when the message meta data is fixed / finished. And I'm not willing to do that.

Gameforge needs to take their 3rd party tool devs seriously and work together with them. Not against them. Unfortunately, it still doesn't feel like accessibility for tool devs is a priority for Gameforge."

Gameforge jak zawsze w formie :) od 15 lat nie potrafią nauczyć się czytać tylko wszystko na obrazki przerabiają jak ludzie żyjący kilka tysięcy lat temu. Brawo za skopanie antigame przez co gra jest nie grywalna bez tego dodatku ta gra dla mnie to śmieć.

Może ktoś im powie że celują w złą grupę społeczną w tą grę gra mase inteligentnych ludzi już dawno dorosłych a nie 5cio latki. Nadal tęsknię za interfacem tekstowym z przed 15 lat to mialo klimat którego obecny styl niestety nie ma.

Paczkomaty proszę zapłacić im za ich ciężką pracę w końcu nie codziennie psują aż tyle.

Na u68 też nie działa wiadomość w grze o evencie otrzymałem o 5 rano :

Wynik ekspedycji 23.07.2023 06:18:59

Od: dowódca floty

Ekspedycja znalazła trochę Antymaterii.

Zrabowano: 371 Antymateria.

Żalosna jest ta wersja 10.x, a ten kto zadecydował o jej wgraniu na servery w tym stanie jeszcze bardziej ( bez obrazy ale to stwierdzenie niekompetencji ). Moim postem gdy wskazałem że są lagi 3 tygodnie temu nikt się nie zainteresował uważaliście pewno że noob coś wymyśla a problem nawet po zmianie servera nadal istnieje i ja "programistów" ( to obraza dla kompetentnych programistow przepraszam ) tej gry teraz traktuje tak samo.

Witam od wersji 10.x na uniwersum 68 gdy pojawia się jakaś misja od innego gracza następują lagi interfejsu gry ( każde kliknięcie się mieli co najmniej 2 – 5s ) co bardzo utrudnia granie. Takiego zjawiska nie ma gdy nie ma takowych misji. Testowane misje obce to : Szpieguj, Zatrzymaj, Transportuj. Po zawróceniu przez znajomego lagi ustępują. Testowane również u znajomego gdy ja leciałem na zatrzymaj też miał większe lagi wszystkich akcji.

To jest dramat co jest obecnie, tak źle nie było nawet po wgraniu FZ.

Z podglądu juz mi wszystkie ataki z farmienia wróciły a jeszcze ani 1 raportu wojennego nie otrzymalem :P we flotach sloty zajęte więc eko też nie mogę grać :P

Zgadzam się do ustabilizowania sytuacji powinna być cały czas blokada ataków przy tych opóźnieniach nie każdy będzie miał czas siedzieć x godzin aż po lagu mu flota wróci. I taka sytuacja powinna być nie na 2h ale na 24h PO USTABILIZOWANIU by każdy pewnie i spokojnie mógł konto zabezpieczyć.

Jak sobię przypomnę jak ta gra działała płynniutko 15 lat temu gdy w 2-3s bez problemu mogłem odświeżyć i posłać flotę. Gdy galaktykę przeglądało się instant bez mikroprzycięć, gdy nie miało się błędu przy wysyłaniu sond co chwile i przy wysyłaniu ataku błędu servera gdy się szybko klika. Piękne były czasy.

Witam Wszystkich

Dziś i farmerowi wpadło małe co nieco :)

Obrońca po starciu pogratulował więc szacunek dla niego za kulturę.

Dziś mnie zaskoczyły też informacje o fuzjach uniwersum ( nie przeglądam zwykle forum ).

Nie wiem czy będę się przenosił na fuzji ( raczej nie ) bo ja tu zacząłem grać w czerwcu zeszłego roku nie po to by iść na bardziej napompowane uni tylko by grać na klasycznym uni w 100% i parametrach do jakich jestem przyzwyczajony.

Wszystkie zaproponowane docelowe mi nie pasują bardzo konserwatywny ze mnie gracz. Więc będzie chyba game over tym razem na stałe :closed1: Zatem to moje pożegnalne RW a plany były bogate.

:spam:

A może wreszcie zrealizuje pomysł z przed lat wielu by odtworzyć dla siebie klasyczne ogame ( stary interface ) jako aplikacje w c++ <: i grać solo na boty ( znam się dobrze na programowaniu to mogą być lepsze i ciekawsze od ludzi ) a i sporo funu przy tworzeniu apki by było.

Dnia 06-03-2022 xx:xx:xx następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Camaxtli [WwMiW]

Duży transporter 1

Niszczyciel 7.411

Rozpruwacz 6.310

Lekki myśliwiec 300.000

Obrońca Darthkev [moon]

Duży transporter 552

Krążownik 5

Statek kolonizacyjny 2

Recykler 734

Sonda szpiegowska 634

Satelita słoneczny 213

Pionier 2

Rozpruwacz 5.983

Wyrzutnia rakiet 1.000

Lekkie działo laserowe 1.000

Ciężkie działo laserowe 100

Działo Gaussa 100

Działo jonowe 10

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Camaxtli [WwMiW]

Duży transporter 1 ( -0 )

Niszczyciel 7.410 ( -1 )

Rozpruwacz 6.310 ( -0 )

Lekki myśliwiec 290.894 ( -9.106 )

Obrońca Darthkev [moon]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

15.323.935 Metalu, 10.824.921 Kryształu i 4.612.778 Deuteru

Agresor stracił łącznie 36.549.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 987.217.500 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 123.009.525 metalu i 78.092.100 kryształu.

Agresor przejął łącznie 30.761.634 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 110.955.460

Kryształ: 79.761.021

Deuter: 4.597.778

agresor zyskał łącznie 195.314.259 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -540.864.935

Kryształ: -351.034.921

Deuter: -126.079.278

obrońca stracił łącznie 1.017.979.134 jednostek.