Gratulacje starcia szybki lot
zysk krychy powala
tankowanie też przyjemne
Brawo
Gratulacje starcia szybki lot
zysk krychy powala
tankowanie też przyjemne
Brawo
Przy piwku to można latać hehe
Ilość żniwiar wymiata
Krychy wpadło sporo, procent fajny
Gratki starcia i oby kolejne
Obrońcy
No procencik spory
krychy wpadło nie mało
Gratki starcia o oby kolejne
Nie tak mało wcale, tyle krychy wpadło ładne ilości
Gratki starcia i oby kolejne szybko
procent też nie mały
Witamy na nowym forum
Procent spory, ilość niszczar i żniwiar fajna
Gratki starcia i o by więcej takich
Ilość krychy mega duża
brawo
Gratki starcia
kryształu wpadło i to nie mało
życzę kolejnego takiego udanego ST
Wowo procent spory
tankowanie duże ilość dury, krychy mega wielka
stateczków sporo
Gratulacje i życzę kolejnego udanego starcia
ak.
Szaraki bez urlopu też idą na cmentarz po spełnieniu 35 dni.
Ok. Dzięki.
Takich szaraków powyżej 35 dni jest najwięcej .
To by oznaczało, że szaraki nie trafią na uni docelowe i tym samym będzie mniej szaraków a kont aktywnych więcej ,co zmieni układ sił grabieży takich kont przez aktywnych graczy.
Spowoduje to częstsze ataki na szaraki co wymusi aktywniejszą grę jeśli będzie mniej surowca na idlakach bo dla każdego może nie wystarczać. Pozostaną jedynie idlaki (szaraki), które były na uni docelowym cały czas. To się może okazać nie wystarczające przy większej liczbie nowych graczy.
Display MoreWarunki przenoszenia kont na aktywnym serwerze:
+ 60 dni OFF
+ Urlop
Warunki przenoszenia kont na uni które jest w procesie łączenia (konta które nie wybrały serwera docelowego, nie przeniosły się same):
+ aktywny 35 dni > uni docelowe
+ nieaktywny 35 dni > cmentarz
Inne warunki dowolne, nie sprawdzamy urlopu, nie sprawdzamy punktów itd.
Wszystko to co piszecie ciągle o cmentarzu dotyczy SERWERA KTÓRY NIE JEST W PROCESIE FUZJI.
Przykłady wyżej pokazują że cmentarz-fuzja a cmentarz-skrypt działają inaczej.
Cmentarz jest tylko serwerem takim jak inne, jedyna różnica taka że nie można grać. Warunki przejścia tam jak widać są różne dla różnych procesów.
Potwierdzając informację podaną przez ciap:
Konta bez aktywności powyżej 35 dni -> Cmentarz
Konta poniżej 35 dni -> Uniwersum Docelowe.Dotyczy to tylko serwerów, które przechodzą na uniwersa docelowe podczas migracji.
I za takie informacje konkretne to ja dziękuje.
Trzeba od razu tak pisać wtedy nie będzie nieporozumień.
Teraz coś już się wyjaśniło.
Oby takie informacje trafiały do nas częściej.
Prosimy o takie podejście do problemu zawsze jeśli jest to możliwe.
Teraz wiemy tak naprawdę czego się spodziewać i że są to dwa różne mechanizmy.
To jest jak najbardziej przydatna informacja jedna jak i druga zarówno od Rudej jak i od Ciap.
Sprawdzam czy dobrze ja to zrozumiałem - nieaktywne konta powyżej 35 dni bez urlopu ( szaraki ) trafiają na cmentarz i tam zostają? dopóki właściciel nie zaloguje się na konto i wybierze uni lub nie wybierze.
Konta nie aktywne szaraki poniżej 35 dni aktywności trafiają na uni docelowe?
Dziękuje. Pozdrawiam.
Inaczej tego nazwać nie idzie jeżeli pisałam wyżej że przenoszenie kont na cmentarz przy fuzji to co innego od przenoszenia skryptem. Na co mi wklejają FAQ cmentarza który dotyczy skryptu. Piszę że konta powyżej 35 dni niezależnie od innych warunków i statusu przechodzi na cmentarz to post niżej "co dzieje się z szarakiem powyżej 60 dni".
Ja potrzebuje prostej odpowiedzi a nie przenoszenia skryptów i nie skryptów.
Skoro ktoś z GF pisze, że nie przechodzą to dla mnie jest to prosta informacja i tego oczekuje. Jeśli nikt nie jest w stanie mi wytłumaczyć w prosty sposób to trudno.
Ja się nie znam na skryptach i piszesz w ten sposób, że ja tego nie rozumiem Co jest czym.
Jeżeli wszystkie konta powyżej 35 dni idą na cmentarz to logicznie wnioskując wszystkie konta poniżej 35 dni idą na docelowe.
Dla mnie to nie jest logiczne. Logiczna jest prosta informacja co się zadzieje.
Także ja ponawiam pytanie.
Co się stanie po łączeniu z kontami nie aktywnymi dłużej niż 60 dni, które nie mają urlopu?
Bo oczywiste jest, że na cmentarz nie trafią.
Dziękuje za sensowną odpowiedź.
Nigdzie nie widziałam info że mowa o urlopach
Jak rzesz nie. : D
Przecież to była pierwsza informacja jaką podali.
Będą na cmentarz przenosić 60 dni nie aktywne i z urlopem.
FAQ: Cmentarzysko (serwer nieaktywnych)
Cmentarzysko
Jeśli urlopujące konto gracza jest nieaktywne ponad 60 dni zostaje przeniesione na serwer cmentarny.
Gdzie masz info że nie zostaną skopiowane na cmentarz?
Sama to napisałaś? Przecież na cmentarz trafiają tylko urlopy. Skoro nie trafiają na cmentarz a na deocelowe tez nie to co?
Panowie błagam zapoznajcie się z tym co napisała ciap. Udawana niewiedza to pół biedy, ale macie tak tłusto wyjaśnione co i jak, że to woła o pomstę do nieba. Nie róbmy z siebie debili.
Aaaaa i dla jasności co nie zostało powiedziane wprost można naprawdę niezwykle łatwo dorozumieć. Błaga
Powiedz mi gdzie to jest jasno i klarownie napisane bo ja tego nie widzę. Proszę.
Żadne konto powyżej 35 dni NIE ZOSTAŁO skopiowane na serwer docelowy.
A dlaczego nie? Czyli wszystkie idalki zostaną skasowane pomimo, że miały anty?
Dlaczego idlaki nie aktywne mające anty a nie mające urlopu nie zostają przeniesione? co z nimi w takim razie jeśli na cmentarz tez nie trafią.
Jutro nowa aktualizacja wersji czyli powrót do 7.6.6.
trzymać księżyce na linkach żeby znów nie uciekły hehe :
a poważnie ciekawe czy już nie będzie żadnych błędów i pójdzie z fuzja dalej?
Lepiej zrobić sobie srecny przed fuzją w razie czego. Jeśli wszystkie konta zostaną przywrócone to super i po sprawie.
To jeśli na ukończeniu to kiedy można się spodziewać drugiej partii łączenia?
mam urlop od 5 dni i co ?? nic żadnych konkretnych informacji, straciła 3 dni dopalacza ekspedycji, plus sztab, ile straciłem surowców cieżko wyliczyć ale bardzo dużo, pomijam ze cała reszta graczy zaczyna mi odjeżdżać. A ty mi tu wyjeżdżasz o urlopie- mam i co ?
Za sztaby, dopalacze ittp. powinieneś mieć zwrot jak najbardziej. Co do reszty to zażalenia do GF, co zrobić, że wyszedł błąd, powinni to załatwić szybko. Powinni byli to sprawdzić, żeby błędów nie było aż takich dużych. Ale co zrobić. Nie powinno to trwać tak długo.
Jeśli były takie błędy to trzeba było urlop i czekać aż naprawią błąd jak pisał art. Bo się inaczej strat nie nie odwróci. Nie każdemu paczki pomogą w tym wypadku. A wiadomo co z fuzją dalej? Czy już błędy naprawione i czy od jutra ruszą kolejne? Bo jutro 10 jak by nie było.
No wyszło trochę nie porozumienie
ale st do kolekcji jest jak by nie było
oby następne z zyskiem
gratki za st
no piękna obrona
oby więcej takich
procent i iloc sury powala
gratki wielkie