Się rozbestwił
obrońcy
Posts by Kw4s1
-
-
-
Nie dla 7 dniowych nagród, śmiech na sali, chyba że nagrody będą dostosowane dla danej klasy bo co ja zrobię na zbieraczu ze slotami ekspedycji +3 na 30 dni ?
-
W końcu długo wyczekiwany strzał
Gratuluje wlotu i dziękuje
Obrońcy -
Ruda prosimy o ocenę i ankietę
-
To chociaż pomijanie układów + szybsze floty pokojowe... i będzie kompromis
-
Cześć wszystkim,
Dzięki za tak ożywioną i ważną dyskusję. Czytam wszystkie komentarze i cieszę się, że tylu osobom zależy na przyszłości naszego uniwersum.
Chciałbym na spokojnie odnieść się do wielu głosów, szczególnie tych wyrażających obawy przed zwiększeniem prędkości flot wojennych. W pełni rozumiem i szanuję argumenty, że może to oznaczać mniej czasu na reakcję, konieczność częstszego logowania i ogólnie bardziej stresującą grę. To bardzo słuszne uwagi, zwłaszcza że wielu z nas wybrało Delphinus właśnie ze względu na jego spokojniejszy charakter.
Myślę jednak, że wszyscy, niezależnie od stylu gry, widzimy wspólny problem: stagnację i rosnącą liczbę "szarych" i "niebieskich", nieaktywnych kont. Planety te często leżą w odległych układach, a przy prędkości x1 ich farmienie jest po prostu nieopłacalne czasowo i paliwowo. Powoduje to, że ogromne ilości surowców leżą odłogiem, a ekonomia serwera spowalnia.
I tutaj pojawia się moja propozycja – spójrzmy na zwiększenie prędkości flot nie jako na narzędzie do nękania aktywnych graczy, ale jako lekarstwo na stagnację serwera.
- Korzyść dla wszystkich: Gdy farmienie nieaktywnych stanie się łatwiejsze, do obiegu trafi więcej surowców. Zwiększy to popyt na deuter, co jest bezpośrednią korzyścią dla "górników", którzy będą mogli go sprzedawać po lepszych kursach. ( nie tylko antymateria ) Aktywna gospodarka to korzyść dla nas wszystkich.
- Ożywienie gry: Serwer, na którym coś się dzieje, jest ciekawszy i lepiej utrzymuje graczy. Większa dynamika może zatrzymać odpływ ludzi znużonych monotonią. ( lub serwer umrze i to w przyszłym roku on może być exodusem )
Propozycja kompromisu
Rozumiem, że skok na x2 dla flot wojennych to dla wielu zbyt radykalna zmiana. Dlatego, biorąc pod uwagę wszystkie głosy w dyskusji, chciałbym zaproponować rozwiązanie kompromisowe – pakiet zmian, w którym każdy znajdzie coś dla siebie:
- Znaczne przyspieszenie flot pokojowych: Zgódźmy się na prędkość x5 (a może nawet x8?), co ułatwi transport, handel i stacjonowanie.
- Omijanie pustych układów: Wprowadźmy tę zmianę, której chce niemal każdy – to czysta poprawa jakości gry.
- Umiarkowane przyspieszenie flot wojennych: zwiększmy prędkość tylko do x2. To odczuwalna różnica, która pomoże w walce ze stagnacją, ale nie wywróci obecnego stylu gry do góry nogami lub zostawmy x1.
Taki pakiet dałby realne korzyści każdej grupie graczy – górnicy i odkrywcy zyskaliby na prędkości flot pokojowych i lepszym rynku, a fleeterzy otrzymaliby narzędzie do ożywienia serwera, nie paraliżując jednocześnie życia spokojniejszym graczom.
Co sądzicie o takim kompromisowym rozwiązaniu? Czy taki pakiet byłby dla Was bardziej akceptowalny?
Zapraszam do dalszej, konstruktywnej dyskusji.
Pozdrawiam!
-
myślę że pokojowe mogą być nawet x8 raczej nikt się nie pogniewa
-
Czy to nadal żyje ?
-
Cze jest w planach ankieta dotycząca ustawień serwera Delphinus ?
Chociaż:Prędkość floty obrońców: x2
Prędkość floty przyjaznych jednostek: x5
Prędkość floty jednostek wojennych: x2
Co uważacie ? -
W końcu, rozgrzewka
Czekamy na więcej
Obrońcy -
Kiedy ankiety ?
-
Niebawem poznamy datę fuzji u nas
prawie 2 tygodnie później i nadal cisza, długie to "niebawem"
-
Jak wiadomo na nowych UNI ciężko się zbiera artefakty, może by jakiś event gdzie jest większa szansa by je zdobyć ?
-
To niezły event, bez świąt i nowego roku były lepsze eventy z nagrodami...
-
Gdzie te Nagrody z Eventu z Nagrodami bo ja widzę tylko jedną nagrodę............
-
Jak w 12 tygodni zrobić osiągnięcie 32 planet ? gdzie top1 ogame ma 23 planety ?
-
-
-