Jak wiadomo na nowych UNI ciężko się zbiera artefakty, może by jakiś event gdzie jest większa szansa by je zdobyć ?
Posts by Kw4s1
-
-
To niezły event, bez świąt i nowego roku były lepsze eventy z nagrodami...
-
Gdzie te Nagrody z Eventu z Nagrodami bo ja widzę tylko jedną nagrodę............
-
Jak w 12 tygodni zrobić osiągnięcie 32 planet ? gdzie top1 ogame ma 23 planety ?
-
-
-
-
Uwazam ze staly przelicznik u handlarza powinien zalatwic sprawe, skoro zabrali handel miedzy graczami gdzie mase ludzi dalej miedzy soba handlowalo, to niech wyjda na przeciw i dadza staly przelicznik u handlarza, oczywiscie wykup 3.5k ale od razu 3:2:1.. wydaje mi sie ze to TAK NIEWIELE ...
jak tak zrobią to Ogame stanie się praktycznie grą Single Player
-
-
można włączyć urlop na 2 miesiące i pójdzie na cmentarz i zmienić uni ;p będzie więcej celów ;p
-
Gratulacje TOP1 ST ! zaraz przegonisz Bluesa ;p
-
gratulacje !
-
Jakbyście nie robili wałów po minimalu a później u handlarza po maksimum to by gra inaczej wyglądała , pretensję możecie mieć do siebie bądź do kolegów ,od lat gracze wykorzystują widełki/bugi ,zacznijcie uczciwie grać...
Handel w grze to wałek ? w każdej grze handel to jedna z możliwości na zarobek, kupić taniej sprzedać drożej :O
-
W tym wypadku handlarz też powinien mieć stały przelicznik 3:2:1, ale oczywiste że tak nie zrobią bo wtedy kasa nie będzie się zgadzać. Dziadostwo
i tak nie będzie się zgadzać bo po co losować jak można mieć maxa od graczy ?
-
Brawo. To jeszcze, aby miało to "ręce i nogi" czekamy na tą samą opcję sztywnego przelicznika u "handlarza".
Bo jak to może tak być wbrew zasadom.
w zasadach masz jasno
Od 1 listopada 2024 wchodzą w życie zmiany dotyczące zasady push tj. każdy handel między "GRACZAMI" musi zostać rozliczony po przeliczniku 3-2-1.
I cyk handlarz za anty upada bo taniej i lepiej będzie między graczami po max kursie niż bujanie się u handlarza i łapanie max kursu.
-
To jest gra MMO a zaczyna iść w kierunku Single Player... handel to jedna z podstaw a jak to w handlu kupić taniej sprzedać drożej i zarobić jak w każdej grze.
-
Gratki, niestety dałem ciała :p skręcałem meble i wczoraj już mi się nie chciało myśleć przy wysyłaniu FS.
Gramy dalej -
Marudzicie na paczki, ale gdyby nie one i ludzie którzy je kupują to ekspy właśnie wbijały by na na poziom 75% tego, co macie już od dwóch tygodni mniej więcej. Ktoś za swoje pieniądze robi Wam dobrze, a Wam jeszcze źle
A Co do ST, fajnie że jest w nim jakaś historia a nie tylko %. Gratki.
To fakt co piszesz, ale moze ktos chcialby sobie pograc inna klasa niz odkrywca, a przez to, ze ten prog pkt jest tak szybko osiagany jest to zwyczajnie nieoplacalne
a druga sprawa rozwijajac w 2-3dni to co 95% graczy zajmuje miesiac wycinaja wszystkie potencjalne cele dla generala
no i konkurowania z typami, ktorzy maja 40mln floty po miesiacu a Ty 5-10mln to samo przez siebie mowi
100% racji
Ogame to gra P2W a inny by chcieli pograć i poczuć dreszczyk emocji w równym konkurowaniu i ściganiu się tak jak np. na Czeskim uni, serwer powstał w tym samym czasie co u nas i top 1 ma ~20kk pkt. a nie 200kk i tak można grać.
1-5 graczy właduje kasę w grę by być top a potem nie mają na kogo latać i psują grę innym którzy mogli by walczyć na swoim poziomie.
Może protekcja powinna być inna że np. top 1-10 może atakowac max do top 50 i by się paczki ograniczyły bo cele by się skończył. -
Ciekawe jak jeden z drugim by grał jakby niebyło dopalaczy, paczek i innych dodatków.
Wtedy by się okazało jak kto "potrafi" grać, ale niestety GF chce zarabiać i jest jak jest.Bawimy sie dalej
na Urlopie się nie da.
Koza gratki za ST. -
ładny widok
heh, nie wiem ile to uni ma czasu ale floty niektóre są tu kosmiczne
ten Director Moon ma obecnie więcej recków niż ja na dorado
w tym tempie to niedługo będzie w stanie na raz całe uni wyzbierać
nie wiem czy życzyć przetopu? odbudowy? te pojęcia w tych realiach (pushowanie się paczkami) straciły swoje znaczenie...
EDIT:
a pamiętam jaki był płacz i lament po starcie izar gdy niejaki malack miał pierwsze gsy jakoś szybvko
ale patrząc na to c o się tu dzieje to bez porporównania
Uni ma 29 dni a floty i ilości pkt. jak na starych uni co ludzie grają po kilka lat...
$$$$$$$$$$$$ to win.