Display MorePojawia się nowe uni Atlas , ktoś wprowadza ładowność sond szpiegowskich . Patrzę jak one działają , obliczamy zyski , planuje . Postanawiam budować konto na taki styl gry , inwestuje w 5kk SS , skracam 100k za 200k anty ( w przybliżeniu ) , więc hipotetycznie wydaje 5 mln antymetrii . Gram sobie dwa miesiące , a po dwóch miesiącach ktoś mi pisze , że kiedyś tak było ... Anty wydana , surowce wydane , konto pod SS zbudowane. Ja się pytam co teraz ?
Mowa tu o uni które ma dwa miesiące ... A ile strat zarówno finansowych jak i rozwojowych . Gdzie inne uni ? Jeśli był błąd od dawien dawna to :
1. Nie powinni go naprawiać.
2. Nie powinni wprowadzać ładowności SS na kolejnych dniach .
W tym momencie wszystko szlag trafił bo jest to tak beznadziejne że nawet myśleć nie chce się o tym . Pytanie kto mi za to wszystko zwróci ? Prawo nigdy nie działa wstecz , a mam wrażenie że ta zmiana tak właśnie zadziałała ...
Dokładnie! GF robi sobie jaja z graczy. Nie można wprowadzać zmian, które tak znacząco zmieniają rozgrywkę na danym uni (a ta zmiana właśnie taka jest). Takie zmiany możecie sobie wprowadzać na nowych uni, bo gracz może zdecydować, czy będzie na nim grał. A jeśli jest błąd, który będzie "poprawiony" to ma być o tym jasna informacja przy starcie danego uni. Gracz rozpoczynając grę na danym unii ustala sobie strategie pod parametry i nierzadko wydaje pod nią pieniądze, a GF jedną zmianą sprawia, że tę strategie można wsadzić sobie tam, gdzie ja od dziś mam to całe ogame...
I jeszcze takie żałosne i niekonkretne (różnego rodzaju niezgodności i błędy...) tłumaczenia...