Gratulacje Balboła, nalezą się bez wątpienia
Charisek SzO, strata niewielka
Gratulacje Balboła, nalezą się bez wątpienia
Charisek SzO, strata niewielka
Pięknie gościu
Gratulacje Batonik, bardzo fajny zysk wykręciłeś
Szyna, pijany? To do spania SzO obrońcy gratulacje
[mod='Neferet']Poprawiłam wulgaryzm[/mod]
Gratulacje. Niestety nie mogliśmy nic zrobić, aż ręce opadły z bezradności.
Miłego przetopu.
Ho Ho Ho Ruda z okazji świąt i nowego roku opowiesz nam coś o nadchodzącej fuzji?
Co prawda ja nie Ruda, ale możesz mnie uznać dziś za Rudą: kiedyś będzie. To jest jedyna pewna informacja na ten moment, w praktyce pewnie dowiemy się czegoś na wiosnę.
Dodałbym jeszcze: damy znać kilka dni przed fuzją
Diabel szo. Potwierdzam, pilnujesz jak mało kto, szacun, że udawało się to i przy tym speedzie. Pozdro
Sorki Jakubie, ale pisałem tobie już po starciu, lewej surki lepiej nie tykać, bo może to źle się skończyć. A co innego, jak nie ma się świadomości, że obronca coś mataczyl.
Druga strona medalu to wasze tickety, sytuacja patowa. Przez tą zwłokę team sam sobie winien, a winę przerzuca na was.
Tak to jest, jak olewa się naprawę kolejkowania i co za tym idzie ataków na 00. Już nie wnikam w to czy da się, czy się nie da, ale jak widać za tym ciagną się kolejne kłopoty.
Ograniczenie w schemacie flot do 99999 statków i baj
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreJeszcze raz się wpisze odnośnie pushu. Przeczytajcie regulamin w końcu - push jest tylko wtedy jeżeli silniejsze konto uzyskuje korzyść surowcową od konta słabszego. Używajmy pojęć zgodnie z ich definicją.
W wymianie handlowej na różnych przelicznikach nie musiało i w większości przypadków nie dochodziło do pushu. Więc nie był łamany regulamin. Inna sprawą jest to że niektóre osoby grały w ten sposób na multi. Ale to multi było i jest zakazane a nie sama wymiana.
Dwa to nie na tym budowane były ogromne wzrosty tylko na klonowaniu oraz na kupowaniu kont i ustawionych starciach.
Reasumując tak na prawdę nie zrobiono nic żeby zapobiec łamaniu regulaminu i wyeliminować z gry patologię...
Tak, tu ktoś pomylił nazwę problemu. To nie był push, a omijanie zasad darowizn.
To chyba Tobie się coś pomyliło wszystko co się działo czy się podoba czy nie było zgodne z obowiązującymi wówczas zasadami. Darowizna to akt bez wzajemności i ta definicja nie ma w opisywanym przypadku zastosowania. A co do pushu to tak wielu graczy bezzasadnie nazywa proceder który miał miejsce i nie łamał obowiązujących wówczas ustaleń dlatego się do tego odnoszę w swoich postach.
To jak według swoich wyobrażeń coś nazywasz nie musi mieć nic wspólnego z rzeczywistością.
Chcę żeby wszyscy w końcu to zrozumieli nikomu nie utarliście nosa nikt nie dostanie bana i nie otrzymacie od GF żadnych rekompensat. Jedyne co osiągnęliście to zrobienie problemu wielu normalnym graczom o czym pisała choćby ciap Decyzja teamu jest leczeniem syfa plastrem i nic nie zmieni.
Cała sytuacja pokazała jak wielu graczy jest po prostu zawistnych i nie skoncentrowanych na swojej grze tylko grze innych.
Życzę więcej dystansu i logicznego myślenia, najlepszego w grze jak i realu.
No jak widać to ty nadal nie rozumiesz co się działo. Definiujesz darowiznę, ok, lecz w regulaminie są jasne zasady co do ilości darowanego surowca. I to zostało omijane.
Display MoreJeszcze raz się wpisze odnośnie pushu. Przeczytajcie regulamin w końcu - push jest tylko wtedy jeżeli silniejsze konto uzyskuje korzyść surowcową od konta słabszego. Używajmy pojęć zgodnie z ich definicją.
W wymianie handlowej na różnych przelicznikach nie musiało i w większości przypadków nie dochodziło do pushu. Więc nie był łamany regulamin. Inna sprawą jest to że niektóre osoby grały w ten sposób na multi. Ale to multi było i jest zakazane a nie sama wymiana.
Dwa to nie na tym budowane były ogromne wzrosty tylko na klonowaniu oraz na kupowaniu kont i ustawionych starciach.
Reasumując tak na prawdę nie zrobiono nic żeby zapobiec łamaniu regulaminu i wyeliminować z gry patologię...
Tak, tu ktoś pomylił nazwę problemu. To nie był push, a omijanie zasad darowizn.
Ogolnie i w skrocie. Nikt nie bedzie mi narzucał po jakim przeliczniku mam z kims handlować.
Chyba jednak bedą ci narzucać
To są dwa różne tematy.
1. Handel, o którym pisze majs
2. Omijanie zasad darowizn przy pomocy handlu (tego dotyczy ten temat)
No właśnie majsik, nie rozumiesz tej różnicy, to nie zawracaj sobie tym główki
To są dwa różne tematy.
Idąc tym tokiem rozumowania, jeżeli handluje z kimś kto się zgodził po minimalu to automatycznie wpadam do punktu 2 ?
Nie. Co innego nieświadome handlowanie po minimalu jak u majsa (taki ekowiec nasra na to co z tym majs robi), a co innego celowe mielenie surki u handlarza, aby ominąć darowizny.
Właściwie to nic do tego nie mam, ale sam z ciekawością czekam na wypowiedź teamu, bo nie wiem czy magazyny już podnosić
To są dwa różne tematy.
Display MoreDisplay MoreBez afery ludzie i media sie nudza
Ostatnimi czasy na Disco Ogame stanowczo czesto padaly pytania o minimalne legalne przeliczniki, dziewczyny z teamu odpowiadaly - tylko pozno ktos poskladal klocki.. Rozumiem "proceder" - ale w swietle faktow nie jest to zaden walek, co najwyzej wykorzystanie luki pozostawionej w przepisach przez regulatora
Osobiscie moge miec watpliwosci co do moralnosci czynu, ale podstaw do karania wstecz nie widze..
PS. Mnie by sie nie chcialo...W całej tej sytuacji najbardziej wątpliwy jest zapis o DAROWIZNACH.
Skoro możesz maksymalnie wysłać 500kk surowca, a chcesz wysłać więcej to właśnie robisz tak jak wyżej opisane.
Całe te biliony surowców można by było wysłać bez handlu, ale jest DAROWIZNA, więc takim handlem ją omijasz.
To nie jest handel, bo brakuje Ci deu na FSa, albo planujesz lot i nie masz na recki tylko handel, którego jedna wartość to przyrost około 10% wartości konta.
Kupujesz, handlujesz u handlarza, odsyłasz mniej i masz darowiznę większą niż przewidziała to ustawa.
Może warto zrobić sztywny przelicznik 3-2-1 i nie będzie cyrków z takimi rzeczami.
nikt ci się nie zgodzi na sztywny 3-2-1 na tym ta gra polega na handlu eko/fl;o
Nikt cie nie zapyta czy na coś się godzisz
Fajny sposób, dzięki na pewno skorzystam
Skoro w pełni legalny to mamy żniwa
Idę szukać jakiegoś paczkomata, podliże jajeczka, może uda się pohandlować
Problem jak zawsze zostanie zamieciony pod dywan, a z was/nas zrobią ponownie głupków.
Gratulacje Balboła wycinasz od początku aż miło. Przeszlo mnie przez głowę, żeby zacząć na nowym, ale dobrze, że się opamiętałem, bo i mnie miałbyś w reckach
Gratulacje Balbołka
10 baniek pancków w piach, ból okropny. Niedawno wyleczyłem swoją traumę po takiej samej stracie
Oj to byłoby fatalne nieporozumienie kapsmik
Natomiast poczekajmy na Szynkę, niech określi swoje intencje
Jeśli to prawda to ofc przeproszę
Haha, jak widać, można i w tej sytuacji zachować się jak czlowiek
Adamie spokojnie. Nie jestem adwokatem, ale słowa Olszyna tyczyły się obrońcy
No i gratulacje starcia