Posts by abraaa
-
-
Bo nie chcę grać na wojennych x2
Chce konkretnie wojenne x 1 i pokojowe x2/3
Uważam że
Kalyke to jedyne uni na którym jest szansa na takie zmiany mimo iż niektórym może się to nie podobać.
Każdy walczy o swoje, zawsze będzie ktoś niezadowolony, nie przeskoczymy tego. 🙂
Dodaj jeszcze rozwinięcie napędu fuzyjnego, bo o tym nie wspomniałeś.
-
Tylko że dzięki formom życia te 2x są jak kiedyś 3x albo i 4x, a niektórzy cenią sobie komfort zostawiania floty na pół godziny bez opieki
Ale to samo się tyczy misji pokojowych. Dzięki formom życia, tak samo można sobie przyspieszyć transportery. Zmiana odgórna prędkości, automatycznie wymusza inny styl gry. Wybierając serwer x1 większość graczy, którzy tu grali/grają wybrała go świadomie.
-
Zdecydowanie nie, nie, nie.
Wszyscy co przychodzili wiedzieli gdzie idą i jaka jest konfiguracja serwera. Można było wybrać inny docelowy.
U68 z jeszcze bardziej staroświeckimi parametrami i jeszcze bardziej konserwatywną społecznością, czy coś z szybszymi flotami wojennymi?
Swoją drogą ciekawe po co otwiera się serwery jak Earth, Juno, Perseus, Thuban z sensowną prędkością flot pokojowych jak potem przy fuzji i tak gracze mają wybór u68 lub Kalyke. Może lepiej obrazu otwierać tylko floty 1x, 1x, 1x, aby nie robić graczom nadzieji na zsyłanie surki krócej jak w pół dnia?
Był Rosalind do wyboru - prędkość flot wojennych i pokojowych x2. Dodatkowo deuter na pz-cie.
-
Zdecydowanie nie, nie, nie.
Wszyscy co przychodzili wiedzieli gdzie idą i jaka jest konfiguracja serwera. Można było wybrać inny docelowy.
-
Graty starcia. Dziękuję za dobre słowo piękny kawalerze.
Oczekujemy kolejnych eSTeków, tylko żebyś był po odpowiedniej stronie.
Pozdrawiam,
abraaa
-
Pogratulować wytrwałości w grze. Mało komu jeszcze chce się w to klikać.
Paczkomat trochę przystrzyżony, ale moment się odkuje.
abraaa
-
-
-
-
-
-
x4 flot pokojowych oznacza lot, na 10% z gs w us przy 15nn, trwający ponad 10,5h.. czy to tak wiele? Na fs wydaje się aż nadto. Znacząco ułatwiło by to m.in. handel.. ale też flociarzom dało dość fajny bonus
Klasyczne parametry ma u68, więc Kalyke mogło by mieć coś na odmianę. Nie każdy ma ochotę wypowiadać się w DiD - sama ankieta na pewno by nie zaszkodziła. Ostatnia - dotycząca ładowności sond, przyniosła dość fajną zmianę.
Na u68 podobny temat założony (wcześniej niż tutaj), więc może my zostaniemy na klasycznych ustawieniach. Dodatkowo po wprowadzeniu form życia można sobie rozwijać badania zwiększające prędkość.
-
Myślę, że pojęcie floty pokojowej to statki cywilne. Więc fs nie powinien być krótszy o ile dodasz recka, lm, cm lub inny statek bojowy.
Ale nie wiem czy tak faktycznie jest.
Edit: doczytałem z tematu U68, popieram przedmówców. Misja stacjonuj będzie proporcjonalnie krótsza więc i fsy trudniejsze do ogarnięcia.
-
Arti85 - nie wiem o jakim spamie skanami piszesz. Ja nie pamiętam kiedy urlop zdejmowałem.
Więc jeżeli ktoś spamował skanami, zobacz dokładnie. Ja to nie byłem.
Strata mała, więc nie ma co SzO życzyć nawet.
abraaa
-
Że Ci się jeszcze chce. Graty się należą. Ten co chce i szuka zawsze znajdzie.
abraaa
-
Pięknie. Pokaż jak na Kayale zaginąłeś, bez słowa. Pyk pyk pyk i po chłopie.
-
A zdajesz sobie sprawę, że w przypadku remisu zwycięzcą starcia jest ten, kto poniesie mniejsze straty (wg raportu a nie zbiórki złomu - 10kkk vs 14kkk strat)? Więc Pedzacy, zgodnie z zasadami tego działu, jako przegrany, nie masz jeszcze prawa do wstawienia tego ST
wyjaśnione postem powyżej.
Graty obrony mimo że nie zamierzona, zawsze to zabawa.
-
Szkoda wielka że kończysz, ale rozumiem. Gra obecnie jest w dużej czarnej dziurze co się z tyłu mieści. I tak samo mamy na nią...
Wielka szkoda że paczki i kolejne zmiany rozwaliły tę grę.
Graty ostatniego starcia. I moim zdaniem nie ma dokąd wracać.
Do zobaczenia pod żabką i na kolejnym zlocie.
abraaa
-
Najnowsza produkcja Moonmaker Entertejment:
Graty Scofield u9 jeszcze raz i pozdrowienia od MoonMaker .