Event z nagrodami - dyskusja

• Nie no sztab sie opłaca na odebranie nagród.

Po pierwsze bedzie za niego zwrot 10k anty z nagród dodatkowych.

Po drugie dojdzie pakiet dexu + pakiet pełny (ich ceny anty są duze w porownaniu do tego sztabiku ze zwrotem z nagrody)

Po trzecie free geolog 7 dni (i komandor jako dodatek pocieszenia)

• Coraz to uboższe te nagrody. Te 10.000 deuteru w 1 poziomie to chyba jakiś spóźniony żart Prima Aprilisowy. Nawet już paczek surowcowych nie ma za bardzo, a na takie nagrody najbardziej liczyłem.

• meh tak tylko chciałam powiedzieć, że zajumało mi 600 trytu po resecie zadań :beaten: miałam 1000 a mam 400 :popcorn:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• np pola na moona

Niektórym się podobają. ¯\_(ツ)_/¯

co to za gracze? pytam z ciekawosci, wcale nie zlosliwie... jakas konkretna grupa graczy np. górnicy czy odkrywcy albo bunkrownicy czy farmerzy idlaków...? no i po co tak sie ciesza, czy to az tak spore udogodnienie gry?

jesli rzeczywiscie ktos zadowolony to ciesze sie razem z tym kims :)

darmowa relokacja bardzo ciekawe, osobiscie nie potrzebuje - moge zaplacic w razie potrzeby - ale pewnie jest spory odsetek graczy którzy dosc rzadko lub nigdy nie szarpnela sie na przenosiny wiec ciekawa zacheta, zwlaszcza dla nowych graczy

lvl astro/badania z nagród idiotyczny pomysl, za duze przetasowania w top topce i dosc niesprawiedliwe dla kogos kto z przyczyn losowych, osobistych (urlop w grze) nie moze wygrac nagrody i to bardzo niewielkim kosztem.. poziom wybranego budynku juz bardziej, gornicy uciesza sie

• co to za gracze? pytam z ciekawosci, wcale nie zlosliwie...

Nie prowadzę spisu powszechnego graczy OGame.pl.

Seidzi na Discu. Chcesz wejdź, spytaj. :rolleyes2:

W poprzednim event tak wychwalany przez Was - mój kolega nie odebrał nagrody żadnej. Napisałam mu że nie ma co płakać bo event gry nie zmienia. :<

• nic nie wychwalalem ani nie odebralem zadnej nagrody - prawie udalo sie zmiane klasy ale zbyt późno event rozpoczalem

wiec wypowiadam sie z mysla o innych graczach, potencjalnie nowych

stare wygi maja kase na anty, za to zoltodziob doceni te najdrozsze nagrody o wartosci powyzej 50 czy 100k anty i dajace realne udogodnienie w grze, nie sadzisz ciap ?

jako osoba z teamu moglabys szepnac słówko wyzej, w miare mozliwosci oczywiscie:)

• jako osoba z teamu moglabys szepnac słówko wyzej, w miare mozliwosci oczywiscie :)

Nie jestem członkiem teamu. :rolleyes2:

Inna sprawa że nie ma różnicy czy szepta team czy gracz. Dla GF każdy członek teamu to gracz który w wolnej chwili, jako rozrywkę poświęci swój czas w OGame, jedyna różnica to forma poświęcania czasu - zamiast zwózek/kopalni/ST zrobi sobie ticketa.

Dlatego możesz sam szepnąć im że chcesz lepsze nagrody.

Zmiana klasy - była, nawet dwa razy. Sporo kosztuje się logiczne że nie będą jej dodawać zawsze.

Ja nie mówię że event się w ogóle nie przydaje i nagrody z niego. Tylko moim zdaniem nie ma to aż takiego wpływu żeby ktoś się złościł.

Jednym się nagrody nie podobają teraz, innym podobają. Nie dogodzisz każdemu. :<

Jeżeli faktycznie jest teraz słabiej to może po to żeby kiedyś było lepiej i bardziej docenić nagrody. xd

• musialbym morde drzec zeby uslyszeli, Ty blizej ucha siedzisz to latwiej i wygodniej szepnac ^^

daje luzne propozycje tylko i uwazam ze dosc pokazne nagrody sa zacheta dla nowych czy mniej wkreconych graczy, jako gracz kumasz chyba o co chodzi, czasy wielkiej slawy ogame minely, graczy do ciekawej rozgrywki brakuje..

te slabsze eventy uwazam ze moznaby odpuscic, albo grubo albo wcale

• wazne jest dla mnie czy beda klasy bo chce zmienic na odkrywce, skolonizowac i zmienic na zbieracza.

prosze o info

Sam tak zrobiłem. Potem były pytania: no i co? zostajesz odkrywcą? owocne ekspy były? Nie mogłem skłamać, powiedziałem: odkrywcą byłem 45 minut :P Polecam.

Ale odpowiadając na Twoje pytanie to wydaje mi się, że to będzie tak jak z ekspedycjami: może tak, może nie - kto to wie :rumieniec:

W razie "wu" zawsze, możesz zmienić na łotkryffcę jak będzie event 50% taniej :) a potem to samo odwrotnie.

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• A ja ciągle, nie potrafię zrozumieć, dlaczego co poniektórzy oczekują darmowych budynków albo badań.

I jeszcze próbują nas przekonać, że w jakiś magiczny sposób, nie wiadomo jaki, wpłynie to na ożywienie rozgrywki.

Ja bym wolał, żeby do wygrania był np milion LM, albo 300k pc :)

To ożywiłoby rozgrywkę w sposób oczywisty, zwłaszcza gdyby jeszcze przyciąć handlarza złomu.

• AmstelL Te Twoje lm tak samo ożywiłby uni jak kopalnia/badania :P

Czego raczyłaś nie zrozumieć?

Częstym argumentem, jest właśnie ożywienie rozgrywki.

Gdyby każdy gracz robiący zadania, dostał milion lm i nie mógł ich opylić za pół darmo u handlarza, to zapewniam Cię, że rozgrywka byłaby normalnie zmartwychwstała :)

Nie zmartwystałaby chyba że cudownym zmartwstaniem nazywasz odebranie LM i rozwalenie ich u sojusznika :ocb:

• A ja ciągle, nie potrafię zrozumieć, dlaczego co poniektórzy oczekują darmowych budynków albo badań.

I jeszcze próbują nas przekonać, że w jakiś magiczny sposób, nie wiadomo jaki, wpłynie to na ożywienie rozgrywki.

Ja bym wolał, żeby do wygrania był np milion LM, albo 300k pc :)

To ożywiłoby rozgrywkę w sposób oczywisty, zwłaszcza gdyby jeszcze przyciąć handlarza złomu.

Myślę, że to się pojawi się grze wcześniej lub później. Bardzo ciekawa propozycja :) Gdyby jeszcze za to punkty dodawali, to byłby w ogóle sztos :rolleyes2:

PS. Nie dawaj się prowokować innym, tego chcą :beaten:. A karuzela i tak pojedzie dalej.

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

/

• Nie zmartwystałaby chyba że cudownym zmartwstaniem nazywasz odebranie LM i rozwalenie ich u sojusznika :ocb:

Jak znam liczykrupstwo niektórych graczy, to utrata 30/70 procent sury, nie pozwliłaby im rozbijać nagrody, bez nieprzespanej nocy :)

A nawet jeśli, to taka nagroda, jest dużo bardziej sprawiedliwa. Daje maluczkim i topce tyle samo. A że jeden, czy drugi, rozwali nagrodę o sojusznika, to już jego sprawa.

• Nie zmartwystałaby chyba że cudownym zmartwstaniem nazywasz odebranie LM i rozwalenie ich u sojusznika :ocb:

Jak znam liczykrupstwo niektórych graczy, to utrata 30/70 procent sury, nie pozwliłaby im rozbijać nagrody, bez nieprzespanej nocy :)

A nawet jeśli, to taka nagroda, jest dużo bardziej sprawiedliwa. Daje maluczkim i topce tyle samo. A że jeden, czy drugi, rozwali nagrodę o sojusznika, to już jego sprawa.

Albo topka zrobi sobie procenty na swoich multi lub push kontach.

Ale musze przyznać było by to po równo.

• Przynajmniej byłoby coś dla flociarzy a nie tylko dla ekononów...

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• A te statki bojowe do wybrania/odebrania to, że niby dla ekonomów? Ciekawe

To taki event w pigułce, coś dla zbieracza, coś dla odkrywcy, a i coś dla flociarza się znajdzie. Wystarczy spojrzeć na nagrody z innej perspektywy :beaten::beaten:

/