Pewnie jak będzie ankieta to więcej osób podejmie decyzję niż wypowie się na forum
Zmiana parametrów universum
-
-
Ja jestem za podniesieniem pz na 50% i za ładownością sond.
-
Pewnie jak będzie ankieta to więcej osób podejmie decyzję niż wypowie się na forum
No tak,
Tylko czy to nie działa w ten sposób, że chcąc by powstała ankieta, to musi być zainteresowanie tematem ?
Bo jak na razie jest prawie zerowe i 12 osób chyba nie będzie decydować o parametrach uni ?
-ogólnie nie mam zażaleń, im większa cisza tym lepiej, bo zmiany nie wejdą
Na chwile obecną, jak dobrze wyczytuje wasze intencje, to jest 7 głosów za zmianami i 5 przeciw
Radim - o przyszłość oGame jestem nader spokojny, oGame to nie tylko Polskie serwery. W Japonii mają 3 serwery i na nich w sumie może jest 600 graczy,..Także myślę ,że jak one są w dalszym ciągu utrzymywane, to Polskie będą tym bardziej aktywne.
Ruda - napisz nam, jak wielkie musi być zainteresowanie by był uaktywniona ankieta ?
-
Ankiety będą uruchamiane tylko nadal zamykana jest fuzja.
Potrzebujemy jeszcze chwilkę czasu.Kwestia jest taka co w tej ankiecie chcecie mieć.
-
Potrzebujemy jeszcze chwilkę czasu.Kwestia jest taka co w tej ankiecie chcecie mieć.
Podniesienie złomu do 50%
Aktywowanie ładowności sond
-
Podniesienie złomu do 50%
Aktywowanie ładowności sond
A już miałem taką nadzieje że nikt z was się nie odezwie
No okej - to teraz trzeba czekać grzecznie na demokratyczną ankietę
Demokracja może nie jest najlepszym systemem, ale na chwile obecną, Świat nie wynalazł lepszego systemu hehe
Ja tylko chciałem podać argumenty dlaczego jestem 2x na 'nie'.
Większy procent z pz, oznacza dla mnie tyle, ze z automatu moje planety są o wiele atrakcyjniejszym celem.
A co do farmingu sondami.
Hmmm - na chwile obecną moja gra idealnie współgra z moim życiem realnym, a po wprowadzeniu farmingu sondami, stracę pewną część zarobku bo chcąc mieć podobny zysk to będę musiał przeorganiować swoje konto, choć to nie jest największym problemem.
Największym problemem jest to, że farming sondami 'przykuje mnie do kompa'
Bynajmniej ja to tak widzę
-
Zamysł farmingu był fajny dopóki nie naprawiono spalania, doputy stało to się baaardzo nieopłacalne chyba, że latasz pare us w lewo i prawo. Był 'fajny' jak też się okazało, że nagle wiele kont lata przez 24/h na wszystkie sloty po idlakach więc nie masz realnych szans aby coś wyfarmić i pojawia się chory wyścig szczurów o każdy 'kk' surowca
Tak więc również 2xNIE jeśli chodzi o PZ, co raz mniej uni z takim więc musi być jakaś równowaga w świecie
-
Zapominacie o jednej dość ważnej kwestii.
68 jest uni z najniższym (bodajże?) pztem na polskim ogeju. Za rok, dwa będzie fuzja z kalyke do której należałoby się jakoś przygotować.Podniesienie złomu o 10% nie jest drastyczna zmiana, a bunkry które widuje się na uni nie zaczną nagle przynosić ogromnego dochodu. Jeśli coś przy 50% jest zyskowne do wlecenia będzie i przy 40%.
rozumiem, iż boicie się o swoje bunkry, wydobycie, pełzacze. Wloty w satelity dla 20-40kk zysku to nic innego jak złośliwość wlatujacego, albo kogoś z na tyle mała liczba punktów iż takich 10-20 wlotów dziennie da mu ogromny boost, co przy okazji jednocześnie się wyklucza ponieważ nie będzie miał wystarczającej floty w 80% przypadków aby faktycznie wlecieć z zyskiem.
Żyjcie i dajcie żyć innym. Nie ma co się przepychać w jedna czy druga stronę, przy ogromnym pzcie na kalyke będziemy zestrzeliwani jak kaczki po fuzji w dużej większości. Już teraz na uni jest spora dysproporcja sił, wystarczy zajrzeć w statystyki.Sam osobiście gwarantuje, ze jeśli komuś ktoś będzie wlatywal w satelity z czystej złośliwości nie wiadomo po co, pomoge i znajdę ludzi również chetnych do pomocy.
Pragnąłbym jednocześnie nadmienić, iż transportery ekowcow zawsze były i zawsze będą czymś wartym zestrzelenia, nie ze względu na pz który tworzą, a ze względu na surowce, które transportują. Podniesienie pzta nie zmieni automatycznie Was w cele numer jeden, a dadzą jedynie większe pole manewru aktywnym graczom podczas kolejnej fuzji oraz podniosą aktywność na uniwersum, przynajmniej chwilowo, co zawsze sadze warto wziąć pod uwagę, gdyż jest to gra która wszyscy mniej lub bardziej lubimy i nie chcielibyśmy grać w nią samemu… skany, pilnowanie, nawet dostawanie bęckow zapewnia zastrzyk adrenaliny dla którego sporo flociarzy w ogóle jeszcze gra
pozdrawiam i zachęcam do faktycznego przemyslenia pomysłu zamiast na starcie go skreślać. Zarówno ja, jak i inni flociarze na pewno rozumieją Wasze obawy, jednak prosiłbym o zrozumienie również drugiej strony aby dojść do konsensusu.
edit: co do ładowności sond sam jestem przeciwko -
Truck Driver - kilka pytań, zadane bez żadnej złośliwości.
Połączenie 68 i Kalyke przy następnej fuzji jest pewnikiem ?
-bo osobiście wydaje mi się, że połączenie w przyszłości dwóch uni, z tak różnymi peztami nie będzie zaakceptowane przez większość graczy, zwłaszcza na pokojowym uni.
Po takiej fuzji będżię niebiesko w galaktyce z powodu urlopów, bo wloty w bunkry będą opłacalne nawet przy własnych i dużych stratach
Takie ma przeczucia.
Druga sprawa.
W jaki sposób zwiększenie pz na pokojowym uni, ma przygotować nas do ewentualnej fuzji z Kalyke ?
Pytam, bo nie rozumiem tego.
-
Wydaje mi się, ze wystarczy spojrzeć na kierunek w jakim ogame idzie. Fuzja między 68, a Kalyke jest nieunikniona. Jedyna kwestia jest czy będzie to podczas następnego rzutu, czy jeszcze kolejnego. Zależeć to będzie najprawdopodobniej od ilości aktywnych graczy znajdujących się na ww. uniwersach.
Różnice w % z pz nie przeszkadza w fuzji uniwersów. Xanthippe mialo 30%, a Kalyke ma ile? 70%?
w przypadku fuzji podejrzewam, iż ten pz zostanie wypośrodkowany, a nawet jeśli nie, wystarczy spojrzeć ja zyski ST z uKalyke, a na zyski z u68.Zyski z uK są niewyobrażalnie wyższe. Jak ostatnio patrzyłem ludzie zarabiali od 20kkk w górę. W wyniku czego gracze z uniwersum kalyke będą nie do tkniecia, a floty z 68 będą padać jedna za druga.
Nie ma czegoś takiego jak uniwersum pokojowe. Jest to dodatek do lobby zupełnie niepotrzebny od kogoś z GF kto nigdy w grę chyba nie grał. Określenie, iż jakieś uniwersum jest pokojowe świadczy dla nich chyba tylko % pzta, tudzież szybkość ekonomii. O ile na innych serwerach ma to sens, gdyż prędkości ekonomii są różne, tak na polskich chyba już każdy ma minimum eko x8.Pozwolę sobie wysnuć taka oto tezę: wyższy % pz robi z ekowcow i ich dziennych wydobyć MNIEJ atrakcyjne cele. Jeśli ktoś ma do wyboru zarobić 30kk surowca jednym atakiem wysyłając cały ciężki sprzęt w postaci rozpruwaczy albo niszczycieli, a alternatywa byłoby zestrzelenie czyjejś floty te sama flota, która ruszyłby na bunkier i zarobienie 8kkk, rachunek wydaje się prosty. Choć intensywność skanów na uniwersum wzrośnie prawdopodobnie przez krótki okres czasu, tak zyski z flot pozostaną większe, zmiejszajac tym samym atrakcyjność zabudowanych nawet mała obrona pelzaczy/satelit/nocnego wydobycia.
Na uniwersum Kalyke mam konto praktycznie bez obrony, raptem parę k wr, koło 100 plazm i to wszystko. Nie raz na mnie już ktoś ruszał, ale nigdy na planetę, na planetach nie dostałem jeszcze ani jednego skana. Rozmawiając z tamtejszymi flociarzami usłyszałem już kilkukrotnie, ze wlatywanie komuś w satelity to żaden fun, a jedynie psucie innym gry. Jestem tego samego zdania, jak i prawdopodobnie więcej flociarzy niż się może wydawać.
(no może oprócz dżonego makłowicza, choć i ten wydaje się być jakiś spokojniejszy :E)
Edit: odpowiadając na pytanie w jaki sposób podniesienie pzta mogłoby pomoc w przygotowaniu na ewentualna przyszła fuzje:Otóż dla ekowcow nie zmieni się zbyt wiele, ceny deuteru już teraz są bardzo wysokie. Natomiast dla flociarzy zmieni to bardzo dużo na dłuższa metę - większe zyski ze starć. Floty należy pilnować niezależnie od %pz, cel jest celem i zawsze będzie atrakcyjny.
W skrócie: pozwoli flociarzom nawiązać równa walkę z uniwersami o wyższych pz po fuzji
-
Jak najbardziej za:
ładownością sond i 50 % z pz.
-
Jak naj ardziej za zwiększeniem PZ do 50 %, miało by sen , szczególnie przy zwiększanych progach ST a ładowność sond... miła odmiana by była , ale większy PZ , jak naj ardziej
-
Argumenty kolegi Truck Driver i mrovka choć odmienne są jak najbardziej sensowne jednak pozwolę sobie napisać najzwyklejsze NIE dla proponowanych zmian. Gdyby miały nastąpić jakieś istotne zmiany i w jakiś sposób byłbym zagrożony to trzeba będzie wbić u i po sprawie. To i tak cud, że jeszcze zbieram te surowce.
Pozdrawiam
-
To i tak cud, że jeszcze zbieram te surowce.
to może trzeba się bardziej pilnować
również jestem za podniesieniem złomu.
-
To i tak cud, że jeszcze zbieram te surowce.
to może trzeba się bardziej pilnować
również jestem za podniesieniem złomu.
Może... grałem na szybszych U także ze złomem 80% także do wszystkiego można się przyzwyczaić nawet do usuwania obrony i kasowania pełzaczy, zmiany zaopatrzenia w energię i takie tam. Tu tego bym nie chciał.
Zresztą olać ogejm jak programiści nie mogą lub nie chcą usunąć baneru reklamowego, który zasłania pół ekranu.
-
.
Proszę nic nie zmieniać , niech zostanie tak jak jest .
Jedyne Uni numeryczne musi się czymś różnić .
.
-
Hahaha
A jak pisałem , jeszcze w trakcie fuzi ,ze kalyke ucieknie w punktach przez takie ustawienia to sie śmiali.Byly glosy ze nie ma to znaczenia,bo najbardziej liczy sie eko
Zobaczyli kilka stekow z kalyke na 20-400mld zysku i płaczą o ankietę
A na kalyke odwrotna sytuacja
Ludzie płaczą że dok daje tylko 15%i zlom oznacza koniec gry
Był wybór podczas fuzi
A teraz marudy po jedej i drugiej stronie .Polakowi nie dogodzisz;)
Proponuje przejście przez cmentarz i zminę uni. Albo po prostu zamięcie sie kontami ;p
Obecnie gram na uni gdzie jest 80%zlomu ładowność sond i floty x6
Dobije tam do 2mld we flotach
I przerwa 60 dni -dobry system na brak czasu .taki 60dniowy post dobrze robi ;))
-
Proponuje przejście przez cmentarz i zminę uni.
Niektórzy chyba już są w drodze przez paczkomat.
-
100 % złomu, 120 % zero doku
w imię zasad - perm bany dla złamasów, którzy gaszą światła na planetach i bunkrowników
-
Ankieta została rozesłana.
Potrwa do niedzieli, 3 kwietnia do godziny 14:00.