Dodanie dodatku Ogame Fast expeditions

• Pytanie z kategorii: amator

Co grozi za używanie dodatku, który nie jest w 'tolerowanych'?

Jakiś ban? czy coś?

Bo powiem szczerze, że z tego dodatku chętnie bym korzystał podczas eventu 9 x anty

• Tolerowane dodatki akceptowane są na Forum OGame EN, więc polecam tam założyć temat ;)

Gram na polskich serwerach i nie będę skakał po innych, nie po to jest to forum. Ale spoko rozumiem, nie było tematu :)

Można zamknąć temat.

Pozdrawiam.

• Tolerowane dodatki akceptowane są na Forum OGame EN, więc polecam tam założyć temat ;)

Gram na polskich serwerach i nie będę skakał po innych, nie po to jest to forum. Ale spoko rozumiem, nie było tematu :)

Można zamknąć temat.

Pozdrawiam.

Niestety ale nie rozumiesz jak to działa. Wszystkie tolerowane dodatki wychodzą odgórnie na wszystkie społeczności. Tylko dodatki przedstawione na tamtym forum są sprawdzane przez odpowiednie osoby i wtedy 'ktoś' decyduje, czy taki dodatek jest dozwolony. Zgłaszając to tutaj niestety nikt z forum .en nie wie o takim dodatku i nie jest w stanie go zaakceptować.

• Niestety kasai , ale obawiam się, że to Ty czegoś nie rozumiesz. SZTURMAN dokładnie wie jaki był przekaz i ma 100% racji. Nie po to mamy polskie forum, żeby załatwiać na zagranicznych to co należy do operatorów gry, moderatorów, administratorów czy jak Was tam nazwać inaczej. Doskonale sobie zdajemy sprawę z tego, że pewne rzeczy są zatwierdzane czy akceptowane na forum EN. Wy w imieniu graczy przyjmujecie wszystko co narzucają, ale w drugą stronę w imieniu graczy nie robicie za wiele, a wręcz sugerujecie, że mamy sami zakładać tematy na obcych forach! Trochę to słabe! No ale cóż, takie życie!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Niestety kasai , ale obawiam się, że to Ty czegoś nie rozumiesz. SZTURMAN dokładnie wie jaki był przekaz i ma 100% racji. Nie po to mamy polskie forum, żeby załatwiać na zagranicznych to co należy do operatorów gry, moderatorów, administratorów czy jak Was tam nazwać inaczej. Doskonale sobie zdajemy sprawę z tego, że pewne rzeczy są zatwierdzane czy akceptowane na forum EN. Wy w imieniu graczy przyjmujecie wszystko co narzucają, ale w drugą stronę w imieniu graczy nie robicie za wiele, a wręcz sugerujecie, że mamy sami zakładać tematy na obcych forach! Trochę to słabe! No ale cóż, takie życie!

Oczywiście, że wiem o co mu chodziło. Ale gracze mają tendencje do wymagania czegoś od kogoś, do kogo te zadanie nie należy.

Dla przypomnienia wrzucam link dokładnie tłumaczący czym poszczególne osoby w teamie się zajmują Struktura Teamu - czyli kto co robi..

Niestety ale jak 'gracz chce' aby jakiś dodatek został zaakceptowany to bardzo mi przykro ale żaden z Teamowców nie ma obowiązku zakładania za niego takiego tematu na forum .en aby ten gracz to dostał.

• Ale jako, nazwijmy to, "Team PL" bierzecie udział w tzw. wielospołecznościowych "burzach mózgów" z Waszymi mocodawcami i pewnie ustalacie razem co można zmienić, poprawić, dodać czy odjąć w poszczególnych społecznościach? Czy po prostu jesteście bo jesteście, żadnej inicjatywy własnej nie wykazujecie tylko statyści.pl i przyjmujemy wszystko co wymyślą inni (czy nam się to podoba czy nie)?

Poza tym, ja w pierwszym poście tego wątku nie widzę "żądania", że gracz chce i tak mam być ale jest to propozycja.

Chyba faktycznie temat do zamknięcia. Grajmy dalej tak jak jest i czekajmy z pokorą co nasz łaskawca nam wrzuci na pożarcie ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Ale jako, nazwijmy to, "Team PL" bierzecie udział w tzw. wielospołecznościowych "burzach mózgów" z Waszymi mocodawcami i pewnie ustalacie razem co można zmienić, poprawić, dodać czy odjąć w poszczególnych społecznościach? Czy po prostu jesteście bo jesteście, żadnej inicjatywy własnej nie wykazujecie tylko statyści.pl i przyjmujemy wszystko co wymyślą inni (czy nam się to podoba czy nie)?

Poza tym, ja w pierwszym poście tego wątku nie widzę "żądania", że gracz chce i tak mam być ale jest to propozycja.

Chyba faktycznie temat do zamknięcia. Grajmy dalej tak jak jest i czekajmy z pokorą co nasz łaskawca nam wrzuci na pożarcie ;)

Niestety muszę Cie zawieźć ale cos takiego jak burza mózgów z innymi społecznościami właściwie nie istnieje. Nawet Administracja rzadko pytana jest o zdanie na jakiś temat, po prostu coś zostaje nam podsunięte pod nos i 'trzeba z tym żyć'. Czasem zakładane są jakieś 'apele do GF' ale skuteczność takich tematów jest znikoma. Wiec jak widzisz nasza 'moc' jest znikoma, a najważniejszą funkcją jest funkcja informacyjna, w jedną, lub drugą stronę. Ale od informacji do zmiany/wdrożenia jest długa droga.

• Ja nie mam problemu do Teamu. Wiem, że działają non profit (z drobnymi wyjątkami) i czasem dostaną jakiś fant od GF. Bo tak zwykle robią firmy IT sprzedające rozrywkę w necie. Dawno zorientowałem się, że im mniej potrzeb od supportu wszelkiego rodzaju, tym lepiej. Sam byłem kiedyś częścią czegoś podobnego i wiem, że ludziom się czasem wydaje, że przychodzą do takiego moda/admina, czy luj wie kogo, no i wyobrażają sobie, że są w salonie FSO, żeby zrealizować kupon na Poloneza u zwykłego urzędnika.

A tak poważniej, to napisanie krótkich postów, składających się z krótkich zdań po angielsku, wyciągniętych z translatora Google, nie jest jakimś wielkim wyzwaniem (im krótsze, tym dokładniej tłumaczy).

Nikogo tu nie atakuję ad persona. Tak tylko sobie głośno myślę, obserwując z boku.

• A jest obecnie jakikolwiek dodatek który pozwala szybciej wysylac ekspy?? i z kompa i z telefonu ?

jest! OGlight -> https://board.en.ogame.gamefor…hp?thread/810904-oglight/

dodatek tolerowany na ogame.en!!

zasadniczo wysylanie exp to sa 3 klikniecia:

"L" lub "S" w zaleznosci czy chcesz duze trampki czy male -> enter -> kordy gdzie ma leciec slot -> enter i teraz juz jest z górki; naciskasz "P" oglight wrzuci poprzednia formacje razem z kordami, wiec enter -> enter. Powtarzasz dla wszystkich slotow.

Ponizej filmik tlumaczacy wszystko, od instalacji, poprzez wysylanie eksp do zrzutki surowcow w ciagu 40 sekund

• fajne narzedzie ale gryzie sie z agr i do ekspedycji nie mozna dodac zadnego statku bojowego zeby flote przywozil trzeba samemu dodawac np niszczarke

gryzie sie z agr, ale ma tak samo wbudowana mozliwosc aby kliknac klodeczke z tym co chcesz budowac a potem wyslania dokladnej surki, wiec who cares ;)

nie wiem jak to zrobiles, ale u mnie gdy klikam L zaznacza mi wymagana liczbe DT + 1 sonda, + 1 pathfinder + 1 rozpruwacz leci, nie musze nic dodawac recznie

• fajne narzedzie ale gryzie sie z agr i do ekspedycji nie mozna dodac zadnego statku bojowego zeby flote przywozil trzeba samemu dodawac np niszczarke

gryzie sie z agr, ale ma tak samo wbudowana mozliwosc aby kliknac klodeczke z tym co chcesz budowac a potem wyslania dokladnej surki, wiec who cares ;)

nie wiem jak to zrobiles, ale u mnie gdy klikam L zaznacza mi wymagana liczbe DT + 1 sonda, + 1 pathfinder + 1 rozpruwacz leci, nie musze nic dodawac recznie

no nie who caers bo z agr mozesz robic zsylke na jedna kopalnie np z kilku planet nie z jednej calosc

dla mnie bez agr to troche lipa teraz grac na nowym dodatku wiem moze staromodny jestem :D