Zmiana uniwersum bez cmentarza - kontakt z GF

• Cześć, w jaki sposób można skontaktować się z niemieckim GA lub z kimś z obsługi nie polskiej? Chcę wysłać zgłoszenie dotyczące możliwości zmiany uniwersum z pominięciem cmentarza. Zgłoszenie będę argumentował jawnym łamaniem zasad gry przez niektórych graczy U68, którzy wykorzystują bugusing, brakiem permamentnego karania ich przez polski team oraz cichym przyzwoleniem na takie praktyki przez team nadzorujący U68 na czele z GA. Zgłoszenie oczywiście solidnie udokumentuję ostatnimi przykładami. Ticket chciałbym w jakiś sposób przekazać bezpośrednio do GF lub do niemieckiej obsługi, ponieważ przechodząc przez polski team nigdy nie trafi do osób rzetelnych. Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.

• Zaatakuj na discordzie w kanałach de lub org. A może wystarczy oznaczyć Art i się zajmie sprawą ? :) Może innych GA smoki  Kasia321 ? (Adanio pominę bo podobno i tak na urlopie :D )

Pozdrawiam

Wisior

Wisior I Miłosierny dawca banów i unbanów młot na bugi miecz na push pierwszy tego imienia po trzykroć niesłusznie zbanowany

• Zaatakuj na discordzie w kanałach de lub org. A może wystarczy oznaczyć Art i się zajmie sprawą ? :) Może innych GA smoki  Kasia321 ? (Adanio pominę bo podobno i tak na urlopie :D )

Pozdrawiam

Wisior

Rzeczywiście, chyba spróbuję najpierw szczęścia na discord de, może tam mnie nakierują. Jak zaproponują założyć konto na niemieckim serwerze to najwyżej tak zrobię. Chyba, że administracja ma coś do powiedzenia?

Pozdrawiam

Wisior

teraz to się uśmiałem , Art ma się zająć i w/w spółka ? to prędzej się zestarzejesz lub ogejma zamkną ,wal do niemiaszków to jedyna droga

• No to temat delikatnie rozwinę, postanowiłem zrobić oficjalne zgłoszenie do naszego PL teamu z prośbą o pomoc w kontakcie z niemcem :D

No i teraz najlepsze, bardzo szybko dostałem odpowiedź od GA - smoki , który jednoznacznie poinformował mnie, że nie wyraża zgody na udostępnienie korespondencji :D W związku z tym udostępniam swoją wypowiedź (tj. treść zgłoszenia, którego jestem autorem), natomiast Twojej wypowiedzi nie będę wklejał, natomiast pozwolę ją sobie skomentować: TO ŻE STARACIE SIĘ OLAĆ KAŻDEGO UCZCIWIEGO GRACZA ORAZ BLOKUJECIE PRZEKAZANIE SPRAWY DALEJ DO NIEMCA W CALE NIE SPOWODUJE, ŻE NIE BĘDĘ PRÓBOWAŁ TEGO PRZEKAZAĆ DALEJ DO GF.

***** TEAM PL

• ja jutro postaram sie ustalić maila do GF do osoby kompetentnej i dam cynka :-)

Mam nadzieje że to co chcesz przesłać do GF zmiecie z powierzchni ziemi "nasz" niby tim :D

W senie sprzedawczyków

• Zasadą pracy supportu jest, że zgłoszenia prowadzone w ticketach w nich właśnie pozostają i nie są kontynuowane na innych platformach komunikacji ale w tym konkretnym przypadku, ponieważ mocno rozmijasz się z prawdą w tym co piszesz na forum oraz discord, napiszę jaką otrzymałeś odpowiedź.

Nikt nic nie "blokował" a wręcz przeciwnie napisałam Ci, ze możesz samodzielnie wysłać zgłoszenie do dowolnej społeczności (niemieckiej również) a nawet do innej gry gdybyś chciał. Napisałam Ci też dlaczego każda społeczność rozpatruje swoje i tylko swoje zgłoszenia. Powodem jest, że Anglicy, Niemcy czy inne społeczności nie mają dostępu do polskich uniwersów i wysłany im ticket wróci do osób, które mają takie dostępy czyli do nas.

Cytuję moją odpowiedź:

"zgłoszenia dotyczące polskiej społeczności rozpatruje zawsze polski team gdyż jako jedyny posiada dostęp do tych uniwersów. Zasada ta dotyczy również innych społeczności.
    Pisząc zgłoszenie ma Pan możliwość przesłania zgłoszenia do innej społeczności lub nawet do innej z naszych gier, ale zawsze zostanie ono przekierowane do nas."

Tak więc nie rozumiem po co pytasz innych czy jest możliwość wysłania takiego zgłoszenia, skoro dostałeś ode mnie odpowiedz że jest.

Gdybyś jednak potrzebował dokładnych instrukcji jak wysłać takie zgłoszenie, odpowiedz na ticket w którym korespondujemy.

To moja ostatnia odpowiedz w tym temacie.

• Niby co takiego mija się z prawdą co napisałem? Napisałaś teraz kilka zdań, próbując się wybielić w oczach innych.

Z Twojej odpowiedzi wynika, że mogę się kontaktować z kim chce, ale nie wskazujesz jak mam się skontaktować i puentujesz, że zgłoszenie i tak trafi do Was. To jest w mojej opinii blokowanie kontaktu właśnie z innymi GO. A teraz żeby pokazać jak świetnie interesujecie się innymi graczami na forum proponujesz, że mogę w tickecie prosić o informację jak wysłać takie zgłoszenie. No to w końcu można wysłać takie zgłoszenie czy nie można, raz tak a raz inaczej.

• To ja się pytam kto jest odpowiedzialny za Polski cmentarz (skrypt) na polskich uniwersach a raczej o braku jego poprawnego działania. Jeśli ten błąd jest zgłaszany przez system support do Polskiego TEAM-u (dajmy na to datę styczeń bieżący rok) . To problem skryptu jeśli jest zgłaszany poprzez TEAM PL do oraz czego następstwem tego jest naprawa/inicjacja/naprawa/nic nie robienie :

a) Kompetentnej osoby z firmy GF (jakiś analityk programista)

b) Do społeczności DE lub jakiejkolwiek innej niż Polska

c) Ktoś z naszego Teamu PL zajmuje się tym problemem.

Bo jeśli odpowiedź "c" jest błędna a opcja "a" lub "b" to jednak ktoś z GF lub innej społeczności ma jednak dostęp do Polskich serwerów.

A jeśli odpowiedz "c" jest to jest to "prosimy" jako społeczność o wykluczenie tej osoby z reprezentowania graczy i ich problemów jako GO/SGO czy jakaś inna ranga. Możemy zrobić ankietę czy spełnia oczekiwania społeczności czy nie jednak. Brakiem zaangażowania się w rozwiązanie problemu ze skryptem.

Kopik wybacz, że swój problem oraz swoje trzy grosze wrzuciłem w Twoją sprawę.

smoki czekam na odpowiedź bo z Art jestem w innym temacie na połowie marca umówiony w innym temacie jak postęp idzie w tej sprawie.

Pozdrawiam.

• MaRecki temat nie dotyczy Twojego problemu/pytania na ktore w moim mniemaniu juz wielokrotnie dostales odpowiedz, a mimo to nadal zadajesz ciagle te same pytanie. Team sluzy do obslugi ticketow, pilnowania porzadku oraz ewentualnego kontaktu z osobami zajmujacymi sie innymi rzeczami w grze. Nikt z teamu nie zajmuje sie zmienianiem gry, zadne aktualizacje nie sa przez nas przeprowadzane. Z naszej strony mozemy jedynie zglosic jakis blad, zadne z nas nie zajmuje sie naprawa zadnego bledu, czy to na zwyklym uni czy to zagranicznym. Cmentarz jest serverem ogolnym i nie ma podzialu na polski/niemiecki/itd cmentarz.

Do tego dochodzi Twoj blad mysleniowy, ze to ze ktos ma gdzies dostep to sie tym zajmuje. Oczywiscie ze programista ma dostep do kazdego servera w grze, ale czy to znaczy ze zajmuje sie ticketami/prosbami graczy? Inaczej dziala podzial obowiazkow.

Z naszej strony pozostaje jedynie zglaszanie, ewentualne dopytywanie jak wygladaja postepy, czy cos sie zmienilo. Nie mamy realnego wplywu na priorytety GFu i ich zmiany w grze.