Antek cicho siedzial po banie, ale jak zalatwil sobie powrota z perma, to sie tez uaktywnil na forum... juz zaciera raczki na promke.
a Adminowi dzwonia srebrniki, cale 30 sztuk... cus pieknego!
Antek cicho siedzial po banie, ale jak zalatwil sobie powrota z perma, to sie tez uaktywnil na forum... juz zaciera raczki na promke.
a Adminowi dzwonia srebrniki, cale 30 sztuk... cus pieknego!
nagranie z blokowania gdy szopy chciały zdjąć siłowo księżyc Cele
Ale o co tu chodzi bo widzę tu zwykłe skany lecą i co flota znika z planety?
Ale o co tu chodzi bo widzę tu zwykłe skany lecą i co flota znika z planety?
o to, ze GF stworzył (albo może i wrócił) mechanizm blokujący flotę podczas walki, na poczet tego, by gracze nie klonowali sobie flot poprzez walkę (flota niby walczy, ale jednak i leci) A gracze z SZO wykorzystywali owy mechanizm do blokowania floty graczom. To były zwykłe skany, ale sondy się rozbijały i trwała walka, przez co floty nie pokazywało
Edit: może bany zostały zdjęte, bo owi gracze nie wykorzystywali błędu tylko mechanizm, a nie wiem czy wykorzystywanie mechanizmu gry można nazwać bugusingiem?
Taki żarcik, bo każdy wie o co chodzi, poza tymi, którzy bez zbędnego tłumaczenia powinni coś z tym zrobić, a nie przyklaskiwać...
Na filmie widać że jest 17 sekund do dolotu sond a floty nie ma to ile trwa walka co innego jakby sie rozbijały co 2 sekundy to rozumiem To jakis bubel a nie gra
Czyli co ? Zaprezentowany sposób unieruchamiana floty można stosować ? Nawet jeśli grozi to kilkudniowym przymusowym urlopem, to dla zezłomowania jakiejś topowej floty chyba byłoby warto ?
Na filmie widać że jest 17 sekund do dolotu sond a floty nie ma to ile trwa walka co innego jakby sie rozbijały co 2 sekundy to rozumiem To jakis bubel a nie gra
walka trwa ze 2 s max, ale flota jak i sama gra pewnie była już tak zlagowana, że wiadomości dochodziły z opóźnieniem, więc co się jedna walka skończyła to druga zaczynała i tak w koło. Ogólnie nie wyślesz floty nawet jeśli masz ją już wybraną i załadowaną surowcami jeśli w tym samym czasie co chcesz klikać wyślij, doleci do Ciebie atak. wyskoczy błąd że trwa walka. sam sobie potestuj byle z sojusznikiem/znajomym, a nie przy okajzi jakiegoś ataku. Najlepiej to zobaczysz jak Ty będziesz chciał wysłać flotę. Ogólnie samo szpiegowanie nie powoduje laga, ale jeśli szpieg kończy się rozbiciem sond, które to także czasem z opóźnieniem spadną, wtedy masz blokadę floty
Czyli co ? Zaprezentowany sposób unieruchamiana floty można stosować ? Nawet jeśli grozi to kilkudniowym przymusowym urlopem, to dla zezłomowania jakiejś topowej floty chyba byłoby warto ?
No nie można, przynajmniej nie powinno tak być, ale jak widać każdy ma swoje zdanie na ten temat. I nawet jeśli chodzi o zezłomowanie topowej floty, takie zagranie jest chamskie i wykorzystywanie w tym celu nawet jeśli nie błędu, a mechanizmu gry, który miał przecież służyć czemuś innemu, jest zagraniem celowym i powinno być traktowane jako bugusing. A jak jest? Tego nie wie nikt... taka gra...
OFC. dokładne szczegóły to znają tylko ci, którzy w zdarzeniu udział brali. Ja się wypowiadam wyłącznie na temat blokowania floty jak to działa
mam lepszy pomysł
Zkrzyknijmy się np. W sobote o 12 i wyslimy sondy na atakuj lub szpieguj na kogoś z Szo tak przez 30 minut non stop wysylajmy sondy na jednego gracza. Bedzie nas z 10 moze 20 lub 100 ( nie wiem czy 100 osob gra na u 68 )
I juz
Jak wiemy nic za to nie grozi
A burak z Szo nie ruszy nigdzie floty xd
Kto jest za??
Panda mam takie pytanie, bo z kolegami myślimy jak zbić typka co schodzi z urlopu na godzine i zaraz ucieka, czyli idąc twoim tokiem myślenia możemy puścić na tego gracza atak, i z 10 min przed dolotem puścić na niego z kolegami i całym sojusz kilkaset skanów dzięki czemu wykrzaczy się serwer, my go trafimy bo nie podniesie floty, dostaniemy bana, wrócimy z niego po tygodniu i będziemy topić zyski ? Każdy tak może czy tylko 'kolesie' tak mogo ?? Pytanie jest poważne, nie pytam przez zgłoszenie bo odpowiedź będzie za tydzień i to pewnie standardowa więc szkoda czasu, a że teraz pewnie więcej graczy ma takie myśli to piszę tutaj
także ponawiam pytanie...
Lecimy ze skanami jutro o 12 na jakiegos gracza z SZO co nie ma już bana lub urlopu???
Rozumiem, że właśnie zalegaliwaliście oficjalnie:
- bug-using
- multikonta
- spam podglądu
- bushing
- używanie botów
- brak perm banów/ dowolną ilość skutecznych odwołań
(bo to bazowy zestaw Szonów, który właśnie zaakceptowaliście)
Będę musiał na jakiś weekend sobie odpalić sobie na weekend w biurze w piątek na wszystkich kompach takie zestawy
Wychodzi mi, że jeśli światłowody uciągną to... hmm... wysyłajac co 2 sekundy atak sondą bo to chyba się da zrobić, jeśli zresetuję logi koło 8:00 rano i na każdym z 9 kompów obsłużę po 3 konta... hmm
To mam do dyspozycji (zależy gdzie to wyślę) ponad 5 000 godzin blokady komuś floty? czyli ponad pół roku mogę kogoś uziemić?
Tylko mi potwierdzcie rachunki skoro już to zalegalizowaliście
Celestial nie trzeba tylu kompów absorbować, wystarczy jakieś fajnie data center i postawione wirtualne maszyny. Zasoby mam chętnie pomogę z nudów.
To działajmy!!!! A nie tylko o tym mówimy
THOR żeby się nie okazało, że team chce się 'zrehabilitować' i inni gracze dostaną permy
Ja im do kabzy kasy wkładać nie będę....
Więc możesz mieć rację że mogą posypać sie permy.....
Celowe wykorzystywanie błędów w grze jak również ich nie zgłaszanie jest surowo zabronione.
Używanie programów jako interfejs pomiędzy graczem a grą jest niedozwolone. Zakazane są również każde inne formy automatycznie generowania informacji w celu uzyskania niedozwolonych korzyści przez grupę graczy. Lista wyjątków jest umieszczona na Oficjalnym Forum gry.
Używanie botów na innych swoich kontach w celu zablokowania gracza na kilka minut według administraci Panda , smoki Art JEST LEGALNE. Gratuluję administracji która pozwala na takie czyny. Jesteście super ! Traktowanie użytkownika który kupił więcej anty inaczej niż tych co kupili mniej to się chyba jakoś nazywa Blokowanie konta Agent, podobno wysłał wam wszystkie dane i nic ?? są równi i równiejsi.
Odpowiedź od: Art 2020-12-30 15:12:21
Witaj dziuniek,
Z jednej strony społeczność wywiera na nas nacisk, abyśmy skuteczniej eliminowali wszelkie osoby wykorzystujące błędy w grze, z drugiej sami zablokowani proszą nas o złagodzenie kary.
W sytuacji gdzie faktycznie udało nam się ze 100% skutecznością namierzyć wszelkie osoby wykorzystujące błąd, musimy działać stanowczo. Nie możemy pozwalać nawet na najmniejsze naruszenia, aby przekonać każdego, kto, chociażby spróbuje, o nieuchronności kary.
W tej sytuacji jesteśmy zobowiązani podtrzymać blokadę konta.
Z poważaniem,
Art
Community Manager
Gameforge 4D
Y2K czyli jak każda prawilna mordeczka, 100% twardy, grypsuje, ale jak przyjdzie do spotkania z prokuratorem to nagle w pokoiku ubiera koronkę i idzie w 60 prosząc o jak najmniejszy wymiar kary...
Tutaj raczej chodzi o to, że kiedy dziuniek klonował surowce to nie było przebacz i żółtych kartek, a tutaj mamy (w niektórych przypadkach) drugą żółtą kartke ale wciąż jeszcze nie czerwoną. Najwidoczniej Team nie namierzył szo ze 100% skutecznością, więc nie działają stanowczo.
Y2K czyli jak każda prawilna mordeczka, 100% twardy, grypsuje, ale jak przyjdzie do spotkania z prokuratorem to nagle w pokoiku ubiera koronkę i idzie w 60 prosząc o jak najmniejszy wymiar kary...
Tutaj raczej chodzi o to, że kiedy dziuniek klonował surowce to nie było przebacz i żółtych kartek, a tutaj mamy (w niektórych przypadkach) drugą żółtą kartke ale wciąż jeszcze nie czerwoną. Najwidoczniej Team nie namierzył szo ze 100% skutecznością, więc nie działają stanowczo.
Albo zwyczajnie wzgledem jednych działają stanowczo a wzgledem innych nie.
poza tym to przeciez zwykly lag serwera byl czego my sie wszyscy czepiamy