Dyskusja - " Uni Bez Paczek "

• Witajcie ogejmowi fanatycy !

Wraz z kumplami doszliśmy do luźnej myśli, że fajnie byłoby pograć na Uni, w którym nie ma "paczek" !! Zdajemy sobie sprawę, że jest to pewnie nierealne i GF nie zrobi Uni, na którym nie zarobi tyle co na innych serwerach. Tutaj mam na myśli serwery wypchane pseudotopowcami wydającymi tysiące złotych w pierwszych dniach istnienia serwera. Jesteśmy pewni, że wielu graczy też chciałoby pograć na takim Uni, gdzie liczy się konsekwentna gra bez "paczek". Gdzie widać kto jak gra i żeby być wysoko trzeba się przyłożyć a nie umieć tylko otworzyć dodatki. Wierzymy, że mino wszystko warto zainicjować taki temat, porozmawiać o tym, zaprosić art Art i nakłonić go do zarzucenia tego tematu tam gdzie trzeba 🙂 Historia Ogejmowa pamięta czasy, gdzie były zakładanie Uni inne niż pozostałe. W momencie powstania rynku , były uniwersa bez możliwości rynku. Pamiętamy jak za dawnych czasów, były tylko Uni speed x1 a z czasem powstało też u50 ze speedem x2 . Może warto zrobić jakąś ankietę na wszystkich polskich uniwersach, o to czy chcemy stworzyć uniwersum bez "paczek" ? (wiadomo antymateria zostaje bez zmian). Liczę na to, że znajdą się gracze, którzy podzielą nasze zdanie i wtedy uda nam się stworzyć razem takie Uni. Wsparcie innych graczy pozwoli nam ruszyć w ten temat szerzej ! 🙂

Dziękuję za uwagę i zapraszam do kulturalnej dyskusji :)

• Fajnie byłoby poklikac na takim Uni bez paczkomatów i antymaterii. Stare dobre ogame.

Pomysł fajny ale myśle ze nie realny.

Paczkomaty ładuja hajs w tą grę i Helmuty tylko zacierają rączki

Szkoda że to nie przejdzie

Pozdrawiam

• ... Może warto zrobić jakąś ankietę na wszystkich polskich uniwersach, o to czy chcemy stworzyć uniwersum bez "paczek" ? (wiadomo antymateria zostaje bez zmian). Liczę na to, że znajdą się gracze, którzy podzielą nasze zdanie i wtedy uda nam się stworzyć razem takie Uni. Wsparcie innych graczy pozwoli nam ruszyć w ten temat szerzej !

haha dobre, przecież Panda i reszta teamu na coś takiego nie pójdzie. Zrobi tak jak z darowiznami - mieli w tym interes i zmienili reguły gry na takie co im odpowiadały, bez konsultacji, a nie przepraszam, konsultowali jak już wprowadzili zmiany... Do tej pory nie dowiedziałem się ile osób musi się zgłosić z chęcią jakiejś zmiany, aby taka inicjatywa była rozpatrzona i wprowadzona i czy jak znajdzie się o jedna osoba więcej niż za zmianą z darowizną, to czy cofną te zmiany :) Niwygodne pytanie i nie ma odpowiedzi - pytam już 3 raz ;D może do 3 razy sztuka...

• Więlu pisze, że nierealne, pewnie tak jest ale próba nie 'szczelba' a nóż może GF pójdzie na rękę graczom jak bedzie ich sporo... to tylko jedno uni, dadzą bez paczek i niech gracze mają a za miesiąc zrobią kolejne nowe uni z paczkami i karuzela będzie kręcić się dalej :) Na uni bez paczek też będzie wydawana kasa na anty jak dawniej więc jakieś wpływy będą ;) Próbować zawsze warto :)

Panie Art co Pan myślisz ?

• Witam jako top1 uni stanowczo odmawiam tego typu modernizacji . Jako ze jestem osoba z najwiekszym wydobyciem, wydaje mi sie ze teraz zmiana regul...... bez paczek, osobom z uni utrudniła by gre, nie mowie tu tylko o sobie .Ten pomysl wydaje mi sie bezsensowny w obliczu budowania przez nas eko jak najwyzej , Pozdrawi

• Witam jako top1 uni stanowczo odmawiam tego typu modernizacji . Jako ze jestem osoba z najwiekszym wydobyciem, wydaje mi sie ze teraz zmiana regul...... bez paczek, osobom z uni utrudniła by gre, nie mowie tu tylko o sobie .Ten pomysl wydaje mi sie bezsensowny w obliczu budowania przez nas eko jak najwyzej , Pozdrawiam

Ale nikt nie mówi o tym, żeby na starych uni to robić tylko żeby powstało jedno takie NOWE uniwersum :)

• ... Może warto zrobić jakąś ankietę na wszystkich polskich uniwersach, o to czy chcemy stworzyć uniwersum bez "paczek" ? (wiadomo antymateria zostaje bez zmian). Liczę na to, że znajdą się gracze, którzy podzielą nasze zdanie i wtedy uda nam się stworzyć razem takie Uni. Wsparcie innych graczy pozwoli nam ruszyć w ten temat szerzej !

haha dobre, przecież Panda i reszta teamu na coś takiego nie pójdzie. Zrobi tak jak z darowiznami - mieli w tym interes i zmienili reguły gry na takie co im odpowiadały, bez konsultacji, a nie przepraszam, konsultowali jak już wprowadzili zmiany... Do tej pory nie dowiedziałem się ile osób musi się zgłosić z chęcią jakiejś zmiany, aby taka inicjatywa była rozpatrzona i wprowadzona i czy jak znajdzie się o jedna osoba więcej niż za zmianą z darowizną, to czy cofną te zmiany :) Niwygodne pytanie i nie ma odpowiedzi - pytam już 3 raz ;D może do 3 razy sztuka...

Musi sie zawsze znaleźć ktos co temat o czyms innym wykorzysta na wlasne przepychanki i obrażanie adminow co za dno

Witam jako top1 uni stanowczo odmawiam tego typu modernizacji . Jako ze jestem osoba z najwiekszym wydobyciem, wydaje mi sie ze teraz zmiana regul...... bez paczek, osobom z uni utrudniła by gre, nie mowie tu tylko o sobie .Ten pomysl wydaje mi sie bezsensowny w obliczu budowania przez nas eko jak najwyzej , Pozdrawiam

Jednym by sie przydała nauka czytania ze zrozumieniem...

Panda może byś mógł nam jakoś podpowiedzieć co moglibyśmy zrobić żeby się nam udało ?

• Ja was wszystkich rozumiem, bo sam jako gracz chciałbym takie uni, ale musicie też spojrzeć na to tak, że od lat każda społeczność prosi o uni bez anty i GF się nie zgadza, a to tylko i wyłącznie od nich zależy. Rynek owszem był wyłączany, ale to była opcja w grze, a nie item do kupienia za walutę premium jak paczki. Więc skoro uni bez anty nie przechodzi to uni bez itemów też nie przejdzie dopóki GF sam na taki krok się nie zdecyduje i tutaj nawet CoMa nie ma nic do gadania niestety.

• Kicki dobrze ze jestes taki oczytany , ja przewinalem dzial jako tako ,z poglosek sie dowiedzialem o zmianach ,discord dal powiadomienia bedac na imprezie wiec sie wpisalem :D:D:D

• Ja was wszystkich rozumiem, bo sam jako gracz chciałbym takie uni, ale musicie też spojrzeć na to tak, że od lat każda społeczność prosi o uni bez anty i GF się nie zgadza, a to tylko i wyłącznie od nich zależy. Rynek owszem był wyłączany, ale to była opcja w grze, a nie item do kupienia za walutę premium jak paczki. Więc skoro uni bez anty nie przechodzi to uni bez itemów też nie przejdzie dopóki GF sam na taki krok się nie zdecyduje i tutaj nawet CoMa nie ma nic do gadania niestety.

Jesteście jedynym połączeniem z Helumatami, jak Wy tego chociaż nie spróbujecie to się nie dowiemy.

Skoro Wy nie chcecie nawet spróbować to nie ma jak tego ustalić - logika GO i SGO :trollface:

• Tak Beleth i od tego na forach są działy "Pomysły i Propozycje" które są przekazywane, a ja tylko mówię jakie są realia bo w wielu społecznościach takich propozycji jest multum. Postaraj się myśleć realistycznie zamiast próbować wbijać słabiutkie szpileczki ;)

• Tak Beleth i od tego na forach są działy "Pomysły i Propozycje" które są przekazywane, a ja tylko mówię jakie są realia bo w wielu społecznościach takich propozycji jest multum. Postaraj się myśleć realistycznie zamiast próbować wbijać słabiutkie szpileczki ;)

Nie to było moim celem, ale napawaj się tym faktem :-)

• Jestem jak najbardziej za! Ale to uni i tak by skończyło po 3 latach tak jak wszystkie inne w końcu: fuzja -> do jakiegoś spuszowanego uni, i tyle co widziałeś uni bez paczek.

Hajsy dziś rządzą. Smutne bo prawdziwe,

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Niechętnie ale muszę zgodzić się z Belethem... Najgorzej z góry założyć, że się nie da i olać temat. Trzeba wiercić dziurę i koniec. Uni bez anty nie zrobią bo wtedy wgl nie mają zysków a uni bez paczek dalej bedzie z antymaterią więc jakieś zyski będą a to tylko na jednym uni i jakiś plus też dla szwabów bo zatrzymają kilku graczy którzy mają dość takiej gry... a moze i wróciliby Ci którzy przez paczki olali całkiem ogejma :)

Ale w sumie jak przystało na typowego polaczka - nic się nie da zrobić, mój głos nic nie zmieni - pomyslało milion ludzi :D