Już pojawiły się surowce z obecnego uni na allegro wiadomo komu się to opłaca tylko TOP 1 oraz TOP 2 mają takie możliwości handlu oczywiście nikt ani ART czy SMOKI nie będą widzieć ogromnych transportów które lecą od nich do graczy jeleni którzy nakręcają popyt a tamci robią biznes.
Narzekacie na obecne Ogame nie kupujcie paczek surowców na allegro nie nakręcajcie im popytu nie będzie popytu to jak zaczną tracić kasę to skończy się podaż.
Stracą pieniądze na tym i na następnym uni to na kolejne nie będą się logować i windować TOP.
Metoda ich działania:
1/ Nabić punktów aby paczki były tanie ja jak grałem odkrywcą na Dione to mając 40 mln punktów mogłem paczkę metalu za 60tys antymaterii kupić 240 mln metalu a "biznesmen" Ogame Enigma miał w tamtym czasie 5 razy więcej pkt więc jego paczka surowców kosztowała taniej .
2/ Sprzedawać jeleniom paczki surowców nabijać kasę.
3/ Dać się za kasę zezłomować.
4/ Sprzedać konto .
Lekarstwo na taką praktykę NIE KUPUJCIE OD CWANIAKÓW SUROWCÓW nie nakręcajcie im popytu!
Oczywiście antymateria dalej będzie ale TOP 1 nie będzie miał po 1 dniu gry mln punktów tylko 20/50 tys. tak jak w innych krajach.
Każdy kto będzie chciał grać ze wspomagaczami to będzie grał ale nie będzie "biznesmenów" Ogame.