Napędy turborecków

• Czy nie byłoby fajnie gdyby można było wybierać na jakim napędzie mają lecieć recki?
    Po zbadaniu impulsowego na 17 lvl miałbym wybór pomiędzy spalinowym i impulsowym

Przy NN na 15 lvl między spalinowym a nadprzestrzennym, przy zbadaniu wszystkich napędów wybór między trzema

napędami. Nie zawsze po zbadaniu NN na 15 lvl mam paliwo na lot recków i chciałbym wtedy mieć możliwość powrotu

do napędu spalinowego. Spalanie deuteru 100.000 recków przy locie przez 100 układów:
    Spalinowy - 33.000.000

Impulsowy - 66.000.000
    NN - 100.000.000
    Czasami wolałbym lecieć dłużej ale zaoszczędzić przy tym prawie 70 baniek dexu.

• Ja, chociaż jestem typowym zbieraczem, cieszyłem się i cieszę się nadal, że po osiągnięciu 15 nadp. moje recki zapi...ają jak złe (prędkość wzrosła z 6000 do 27000) :) Chociaż żadnego nie wybudowałem :D Mam ich 1100 i wszystkie z jakiś eventów lol :P

Ale jak kiedyś zechcę zbudować jakąś flotę to szybkie recki będą jak znalazł.

Przecież możesz puścić wolniej i w taki sposób zasymulować sobie, że lecą na impulsowym.

Nic dodać, nic ująć.

• Przecież możesz puścić wolniej i w taki sposób zasymulować sobie, że lecą na impulsowym.

Chodzi mi o oszczędność paliwa a nie symulowanie lotu na danym napędzie. Jeżeli recki na napędzie spalinowym lecą godzinę i spalają 30 baniek paliwa to czemu na napędzie nadprzestrzennym zwolnione na 30% prędkości tak żeby też leciały godzinę spalają 45 baniek?

• Spalanie zależy m.in od spalania podstawowego, które jest różne dla danego typu napędu. Dla spalinowego to 300, impulsowego 600, a nadprzestrzennego 900. Oczywiście wynika z tego że lecąc z tą samą prędkością spalamy 2 lub 3 razy więcej paliwa, natomiast w mierze czasu będzie to inaczej, bowiem będzie o w przybliżeniu stosunek współczynników spalania podstawowego i odwrotnie proporcjonalny stosunek prędkości na danych napędach.

k = W1/W2 * P2/P1

https://ogame.fandom.com/wiki/Talk:Fuel_Consumption