Najwyższa przewaga w El Clasico (bo jak rozumiem chodzi o El Clasico, a nie Gran Derby w którym graja Betis i FC Sevilla :P) to było chyba 24pkt Realu nad Barceloną w sezonie 2002/03, a dokładniej w kwietniu 2003.

Sportowy
-
- Sport
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Zgadza się...
A najlepsze że jeszcze wczoraj do porannej kawy czytałem komentarze o tym popularnym błędzie z Gran Derbi... A sam go popełniłem
-
Bramkarz który pomimo niezbyt dobrych warunków fizycznych jak na swoją pozycję na boisku (wg źródeł 180 lub 181cm), zagrał w trzech finałach Ligi Mistrzów z rzędu. Na mistrzostwa świata pojechał tylko raz, ale odniósł tam spory sukces. O kim mowa?
-
Angelo Peruzzi, skoro nikt inni nie chce.
-
Oczywiście, że on. Zadawaj
-
Jak nazywa się osoba, która obroniła indywidualny medal olimpijski najszybciej - tj. między zdobyciem jednego złota w danej konkurencji a zdobyciem kolejnego złota w tej samej konkurencji, na kolejnych igrzyskach olimpijskich minęło najmniej czasu?
Jaka konkurencja i ile dni upłynęło (łatwo będzie te dni policzyć ;))?
-
Johann Olav Koss zdobył kolejne złoto w łyżwiarstwie szybkim na dystansie 1500 m po upływie 731 dni.
-
Doskonale
-
Zadam podobne pytanie. Jak się nazywa osoba, która może pochwalić się największym odstępem czasu między zdobyciem pierwszego złota olimpijskiego a ostatniego? Nie wymagam, żeby medale były z tej samej konkurencji; mogą też dotyczyć rywalizacji drużynowej.
-
Można prosić o jakąś podpowiedź?
-
Hubert van Innis ?
-
Mi się udało znaleźć pana co się nazywa Aladár Gerevich. Złoty medal w 1932 w LA i 1960 w Rzymie, mamy 28 lat przerwy.
-
Już miałem szykować podpowiedź, ale w międzyczasie Mati znalazł pana, który jest bohaterem tej zagadki. Brawo
-
Znalazłem na wiki multimedalistów i szukałem kto ma dużo odstępy w medalach :p
Pytanie!
W pewnym sezonie polskiej piłkarskiej ekstraklasy tabela na koniec ułożyła się w ciekawy sposób. Dwa pierwsze zespoły miały sporą przewagę nad trzecim - wynosiła ona ponad 30 pkt. Zespół który złapał się na podium (które pozwoliło im na jedyny w historii występ w europejskich pucharach) miał w sezonie więcej porażek niż zespół co miał tyle samo punktów co zespół w strefie spadkowej. Jednocześnie czwarty zespół był tylko 7 punktów nad strefą spadkową.
O który sezon chodzi?
-
-
95/96 Hutnik!!!!
Warto dodać że grali dobrze, a wyeliminowani zostali w konfrontacji z AS Monako w skład którego wchodziły takie gwiazdy jak Barthez, Petit oraz Henry - przyszli mistrzowie świata...
-
Oczywiście 95/96
Brawo!
-
Jest pewien niepozorny Pan Piłkarz, który zdobył hattricka w 4 z 5 topowych lig Europy. O kim mowa?
-
Myślę, że chodzi o Aubameyanga.
-
Si, dokładnie o niego chodzi. Twoja kolej.