W jednej z amerykańskich lig był sobie zespół, obecnie dość legendarny, przez to jak zdominował rozgrywki. Jednak zanim do tego doszło, przez dwa lata z rzędu ulegli innej ekipie. Właściwie też legendarnej, jednak jej styl gry był całkiem inny, wystarczy powiedzieć że jej członków nazywano złymi chłopcami. jednak dwa razy zdołali zdobyć tytuł. Co to za zespoły?
Sportowy
-
- Sport
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Czy chodzi może o drużyny Montreal Canadiens i Detroit Red Wings grające w NHL?
-
Nie o to mi chodzi, ale podpowiem, że jeden element (a dokładniej słowo) z odpowiedzi się zgadza.
-
ok, to szukamy dalej - aleś pojechał po bandzie szeroko z tym pytaniem
-
Z tego co poczytałem to Detroit Pistons w NBA byli zwani "Bad Boys" - wygrali tę śmieszną ligę w ten śmieszny sport w 1989 i 1990 a następnie była dominacja Chicago Bulls.
Jako, że zagadnienie ze starych czasów a Toadie jest stary - może by pasowało?
-
Początek odpowiedzi poprawny, koniec niestety nie!
Zadawaj
-
No to tak... Pytamy o piłkarską reprezentację mężczyzn. Pierwszy mecz w historii tej reprezentacji rozegrany o punkty był w eliminacjach Mistrzostw Europy, przeciwko Austrii, która kilka miesięcy wcześniej grała na Mundialu. Zakończyło się małą sensacją bo nasz debiutant wygrał. Niestety było to ich jedyne zwycięstwo w grupie, przedmiot naszej zagadki zajął ostatnie miejsce, ale z takim samym dorobkiem punktowym co Austria. A grupa nie była prosta - grał w niej przyszły mistrz europy. W następnych latach przedmiotowa reprezentacja nie mogła nawiązać do swojego, opisanego powyżej, sukcesu - kolejny wygrany mecz o punkty z krajem w którym mieszka przynajmniej milion ludzi miał miejsce po niemal 20 latach. O jaką reprezentację chodzi?
-
Reprezentacja Wysp Owczych w piłce nożnej
-
Dokładnie
-
W mistrzostwach świata w piłce nożnej najczęściej rywalizacja toczyła się w grupach składających się z 4 zespołów, dlatego w moim pytaniu bierzemy pod uwagę tylko takie grupy. Jaka jest największa ilość bramek strzelona w fazie grupowej mistrzostw świata przez zespół, który w tej samej fazie nie zdobył ani jednego punktu (czyli zanotował same porażki)? Jaki to zespół i na jakich mistrzostwach?
-
Mogłem coś pomieszać, bo jestem przed kawą, ale maxymalnie przy 0 pkt w grupie znalazłem strzelców 3 bramek m.in Australia w 2014 roku i bodajże 3 inne zespoły wcześniej, ale sprawdziłem jeszcze 1 mistrzostwa i była tam jedna grupa 4 drużynowa, dlatego to jest moja odpowiedź: Meksyk 1930r 4 bramki
-
Zgadza się
-
Mimo, że blok defensywny reprezentacji polski w piłkę nożną jest tak szczelny jak polskie prawo podatkowe, to mimo to jest kilka reprezentacji, które nie strzeliło Nam bramki. Wśród nich jest drużyna, z którą graliśmy aż 4ro krotnie i w każdym meczu zachowaliśmy czyste konto. O jaką drużynę chodzi?
-
Chyba tylko Malta pasuje!
-
pasuje!
Zadajesz
-
Kontynuując wątek futbolowy zapytam o nazwę klubu piłkarskiego który:
- posiada swój stadion w południowo-zachodniej części miasta z którego pochodzi (wg niektórych źródeł 50817 miejsc siedzących);
- powstał w tym samym roku i miesiącu, w którym utworzono w innym kraju Park Narodowy kojarzący się z pewnym misiem z kreskówki;
- jest jednym z dziesięciu klubów w swoim kraju z inicjatywy których powołano pierwszą organizację kontrolującą zawody ligowe w tym kraju;
- od momentu powstania nieprzerwanie, aż do sezonu 2011/2012 występował w najwyższej klasie rozgrywkowej w swoim kraju;
- w 2012 roku po sekwencji wielu zdarzeń wywołanych problemami finansowymi ( spór z Urzędem Skarbowym, rozpoczęcie postępowania upadłościowego, zmiana spółki kontrolującej klub, konieczność aplikacji o miejsce w ekstraklasie, odrzucenie wniosku o udział w najwyższej klasie rozgrywkowej) umieszczono w czwartej lidze;
- mimo tych perturbacji jest najbardziej utytułowanym klubem w swoim kraju zdobywając łącznie 115 tytułów (Mistrza kraju, Puchar kraju i Puchar Ligi) z czego siedmiokrotnie zdobywając potrójną koronę swego kraju;
- w okrągłą rocznicę swego powstania zdobył jeden (i jak dotąd jedyny w swej historii) z ówczesnych pucharów europejskich, zwyciężając w Hiszpanii z klubem z przeciwnego krańca Europy.
Proszę podać pełną nazwę tego klubu?
-
50817? To brzmi jak Rangers Football Club...
-
-
To w sumie proste będzie...
Pewna piłkarska reprezentacja nie grała nigdy w mistrzostwach świata lub europy, ale raz byli bardzo blisko półfinału. Najpierw otrzymali wolny los. W najlepszej szesnastce pokonali zespół, który 33 lata później został mistrzem europy. W najlepszej ósemce po dwóch bramkowych remisach odpadli po dodatkowym meczu z zespołem, który mistrzem europy został 29 lat później. Później nastąpiła długa seria ostatnich miejsc w grupie eliminacyjnej do ME tego zespołu. Ostatnio jest lepiej - od wspomnianego "sukcesu" trzy razy udało się być przedostatnim w swojej grupie eliminacyjnej do ME.
O jakiej reprezentacji mowa?
-
Nic?
Jest to jeden z nielicznych zespołów z Europy z którym Reprezentacja Polski nie zagrała jeszcze w XXI wieku.