Sportowy

• Milik ? żart?

SPIN DOKTOR to że Milikowi idzie jak idzie w reprezentacji i każdy to widzi :) nie oznacza jednak, że nie mógł strzelić przynajmniej jednego gola w 3 z wcześniej wymienionych najmocniejszych lig Europy. ;)

Wydaje mi się, że to jest poprawna odpowiedź.

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Pan Piłkarz Robert Lewandowski strzelał wyłącznie w Bundeslidze spośród lig top 5, więc źle.

Chodzi oczywiście o Arka Milika, który trochę już zwiedził i rzeczywiście strzelał w Bundeslidze (w barwach Augsburga), w Seria A (Napoli) i Ligue 1 (OM).

Qnick - gratuluję, Twoja kolej.

• Mati z ciekawości znalazłeś kogoś jeszcze? Ja po pierwszym przeczytaniu pytania od razu uderzyłem w ligę hiszpańską i szukałem kluczem Koseckiego, Kowalczyka i Ebiego.

A pytanie: Jest pewien jegomość, który wygrał Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej zarówno jako zawodnik jak i jako trener. O kogo chodzi?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Didier Deschamps

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Z jakiego motocykla silniki, są używane w pośredniej klasie cyklu motocyklowych mistrzostw świata? Proszę podać model i pojemność (może być dokładna lub zaokrąglona)?

• Tak SPIN DOKTOR , dokładnie o to chodzi. Wszystkie motocykle w klasie MOTO2 mają jednakowe silniki z Hondy CBR 600RR.

Twoja kolej tym razem więc czekamy na pytanie ;)

• To ja spróbuję iść żenującym poziomem tychże zagadek i strzelam: 1957r.

Czy w weryfikacji mogę liczyć na informację czy było to później czy wcześniej?

Bo na ewentualne rozwinięcie o co w ogóle chodzi to chyba nie ma szans :c

• o ja spróbuję iść żenującym poziomem tychże zagadek i strzelam: 1957r.

Czy w weryfikacji mogę liczyć na informację czy było to później czy wcześniej?

Bo na ewentualne rozwinięcie o co w ogóle chodzi to chyba nie ma szans :c

Nie.

Pytanie jest z historii motoryzacji, napędów, głównie hybrydowych, czyli napędów podwójnych. Dotyczy sportów wyścigowych samochodowych, rowerowych. moto itp. Części i silników napędzania pojazdów. Może pytanie trochę odbiega od typowych pytań sportowych ale tak wyszło coś innego, zawsze to coś ciekawego raz na jakiś czas zadać pytanie wybiegające po za standardy, tak uważam.

PODPOWIEDŹ:

Chodzi o XIX wiek, w XIX wieku wprowadzono pierwszy napęd podwójny jest to rok kiedy pojawił się parowy rower. Druga połowa XIX w.

Był to pojazd hybrydowy.

• Pytanie jest z historii motoryzacji, napędów, głównie hybrydowych, czyli napędów podwójnych. Dotyczy sportów wyścigowych samochodowych, rowerowych. moto itp. Części i silników napędzania pojazdów. Może pytanie trochę odbiega od typowych pytań sportowych ale tak wyszło coś innego, zawsze to coś ciekawego raz na jakiś czas zadać pytanie wybiegające po za standardy, tak uważam.

Tu akurat Mati ma 100% racji, pytanie takie z serii: żałosne. Bo jak to się ma do takiego stricte sportu motorowego? Ktoś kto w motoryzacji siedzi i się mega interesuje ten odpowie. Ja lubię żużel, F1, F2.

Znam odpowiedź? nie, bo pytanie mega z dupy. No ale co się dziwić? Jaki zadający taki poziom pytania (jak i połowa jego postów).

W każdym razie: powodzenia w strzelaniu/wygooglowaniu. Bo ja spasuję, poziom zbyt żenujący.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Znam odpowiedź? nie, bo pytanie mega z dupy. No ale co się dziwić? Jaki zadający taki poziom pytania (jak i połowa jego postów).

To jest twoje zdanie a ja się z tym nie zgadzam. Jak trudne pytanie to masz problem, to nie moja wina. Pytanie dotyczy historii napędów sportowych. Poziom trudny ci nie pasuje nie moja wina.