Sportowy

• To może historia najnowsza?

Niemcy w 2018 roku,

Włochy w 2010 roku,

Francja w 2002 roku...

Kurde, od niemal 30 lat jedynie Brazylia jako mistrz świata wychodziła z grupy :D

To chyba Polska w 1/8 nie trafi na Francję? :P Głównie dlatego, że nie wyjdzie z grupy, no ale jakby co... :P

• To ja wymyśliłem coś takiego... Szukamy reprezentacji narodowej w piłce nożnej mężczyzn, która jest najdłużej niepokonana na mundialach (licząc wg czasu jaki upłynął, nie liczby meczów) w swoich min. dwóch ostatnich meczach.

Precyzując, żeby było jasne: potrzeba jak najdłuższego okresu czasu od ostatniej porażki na mistrzostwach świata biorąc pod uwagę tylko te reprezentację, które po tej porażce nie przegrały swoich meczów na mundialach (i tych meczów było minimum dwa). Porażki po dogrywce i rzutach karnych też liczymy jako porażki ;)

• Serio nic?

To podam przykład takich dwóch zespołów:

- Francja ostatni mecz na MŚ przegrała 4.07.2014 roku z Niemcami (0:1), potem zagrali z Australią (2:1), Peru (1:0), Danią (0:0), Argentyną (4:3), Urugwajem (2:0), Belgią (1:0) i Chorwacją. Są więc niepokonani od ponad 8 lat i 4 miesięcy i nie przegrali minimum dwóch ostatnich meczów.

- Nowa Zelandia ostatni mecz na MŚ przegrała 23.06.1982 roku z Brazylią (0:4), potem zagrali ze Słowacją (1:1), Włochami (1:1) i Paragwajem (0:0). Są więc niepokonani od prawie 40 lat i 5 miesięcy i nie przegrali minimum dwóch ostatnich meczów.

Szukamy jednak reprezentacji co jest niepokonana jeszcze dłużej i spełnia warunek dwóch meczów ;)

• :O

No myślałem, że ktoś poszpera, poszuka...

To podpowiedź, ostateczna.

Jeden występ na MŚ.

Porażka.

Potem dwa remisy.

I do domu.

I od tej pory ten kraj nie istnieje na MŚ.

A podobno poza MŚ też...

• Izrael w '70

Przed kawą byłem jak pisałem i przyspinoffowałem, za co przepraszam :)

Hah w sumie to bez szukania mogłem odgadnąć po czarnej podpowiedzi 😆😅

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Dobra to kontynuujmy to święto... był pewien szczególny przypadek, w którym do wyjścia z grupy wystarczyły 3 remisy (może i nam się to w tym roku przydarzy). Podaj przypadek, w którym 3 remisy z najmniejszą ilością strzelonych bramek dały awans. Rozpatrujemy tylko mundiale w których rozgrywki polegały na 8 grupach po 4 drużyny, a kolejna fazą była 1/8 finału, a nie kolejna faza grupowa.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Piłkarz najlepszy obrońca wszechczasów.

Z rekordowa prędkością kopnięcia piłki.

Strzelał z dalekich odległości rzuty wolne nawet z ok 40 m. strzelając gole w niesamowity sposób kick banan.

Najsłynniejszy gol skręcającej piłki.

O jakiego zawodnika chodzi oraz kiedy i gdzie zdobył z drużyną najcenniejsze trofeum w piłce nożnej?