Podniesienie quantum na eko x8 / badania x16

• Jestem za podniesieniem eko i badań i obniżeniem prędkości floty

dużo jest uniwersów z niższą prędkością floty, a z taką lub wyższą tylko 2

dlatego idea podnoszenia prędkości jest zasadna (eko, badań, nawet floty)

ale idea zmniejszania prędkości jest nietrafiona zdecydowanie nie ma miejsca na tym uni

• Jestem za podniesieniem eko i badań i obniżeniem prędkości floty

dużo jest uniwersów z niższą prędkością floty, a z taką lub wyższą tylko 2

dlatego idea podnoszenia prędkości jest zasadna (eko, badań, nawet floty)

ale idea zmniejszania prędkości jest nietrafiona zdecydowanie nie ma miejsca na tym uni

Dokładnie dlaczego mamy wzmacniać badania i eko a osłabiac floty?

To jest uni o statusie wojennym

Jeśli wybraliście to uniwersum to plus dla Was, ale wiele osób zostało tu wrzuconych bez ich zgody przy poprzedniej fuzji. Nie mieli możliwości wyboru.

Nerthil wspominasz, że są tylko dwa tak szybkie serwery, to świadczy o tym, że większość graczy nie chce grać na tak dużej prędkości floty. Dlaczego więc nie dać w ankiecie opcji - zmniejszenie prędkości floty? Jeśli większość zdecyduje za to zmniejszymy, jak nie to zostaniemy na tym co mamy - proste i uczciwe dla każdego ;)

• Ale fuzji z jakim uni?

Bo ja trafiłem tu po fuzji z Eridanusem, który był prawie tak samo szybkim i flotowym uni

Z resztą z zasady łączone są uni o podobnych parametrach, więc jeśli ktoś tu trafił to znaczy że zaczynał grę na uni raczej szybszym i przynajmniej trochę flotowym a nie górniczym

Poza tym, jeśli prędkość floty przeszkadza, można przenieść się na inne universum.

Pozostałe uni flotowe będa się łączyć z tym, więc zostaną łącznie dwa, może jedno.

Dlatego jeszcze raz powtórzę - do grania górniczo bez pilnowania konta, polecam inne universum.

Tutaj zostaje i zostanie flota - tak, jak nie bardziej szybka

• jestem 'za' podnoszeniem eko, tak też zagłosowałem w ankicie

ale jestem przeciw obniżaniu prędkości floty

Super :0

Nerthil przerzucono mnie z Antares - tam było x4, tych z Cygnus też tu wrzucono i tam tez była niższa prędkość.

x4 to znowu nie tak wolno, choć ja przyznaje się szczerze że po przejściu z Eridanusa (fakt, miałem z półtorej roku przerwy od gry) musiałem się przez chwilę przyzwyczaić do szybszych statków :D Skrzętnie wykorzystali Nalimko, potem Strzelec i już się przyzwyczaiłem :P