3x na NIE
Jako emeryt nie mam ochoty wstawać w środku nocy za niszczami.
3x na NIE
Jako emeryt nie mam ochoty wstawać w środku nocy za niszczami.
3x NIE
Można było wybrać inne UNI na czas fuzji
1. tak
2. tak
3. nie
pomijanie też nie
3x tak
niech chociaż pomijanie nieaktywnych układów zostanie włączone i będzie znośnie
A dla tych co chcą coś zmieniać to jestem za dodatkową opcją przymusowej migracji na kaleke W końcu i tak wszystkie drogi prowadzą do Rzymu jak to ktoś to dobrze ujął. A tam będzie przymusowa edukacja od A do Z
3x NIE
Bardzo dobrze, jechać z bananami od zapytania.
Teleport co godzinę wpędza mnie w depresję...
Wystarczy podnieść lvl telepa
Display More3x Na nie.
Mogliście sobie wybrać inny serwer jak wam tu ustawienia nie pasują.
Wojenne X2 ? Był Rosalind do wyboru.
Myślę że ludzie się raczej kierują ilością graczy bo to jednak dyktuje w dużej mierzę ilość zabawy w grze, ja się o fuzję nie prosiłem i szczerze żaden z tych serwerów mi nie pasował więc fajnie by było znaleźć takie rozwiązanie żeby każdy mógł sobie pograć w miarę przyjemnie a nie jak skakać na siebie jak typowe cebulowe postacie
Najwięcej graczy jest na kalyke to po pierwsze.
Po drugie...Miałeś różne opcje ( prędkości do wyboru)...
Jak ci żaden z serwerów nie pasuje. To nie graj...
Nikt cię nie zmuszał do delfina i nikt nie będzie się teraz nad tobą rozczulał.
Jak według Ciebie rocznym kontem można iść na Kalyke to chyba ja już nie muszę tego komentować, jakbym miałbym się tak wypowiadać to bym tego zwyczajnie nie robił.
Ja proponuje kompromis, jak widzisz nie tylko ja popieram ten pomysł, Ty po prostu dla zasady się wykłócasz bo niektórzy tak chyba mają nie wiem.
"Jak Ci nie pasuje żaden z serwerów to nie graj" nie no stary drużynowe i postępowe myślenie, nie mam pytań
jestem na nie
prosty powód każdy wiedział jakie UNI wybiera i jakie są jego statystyki
gdyby były takie jak proponujecie pewnie na inne by poszli
pytanie czemu wy nie poszliście na inne, mieliście przecież wybór?
Obronne x2 : nie
Pokojowe x5 lub 8: nie koniecznie, aczkolwiek dopuszczalnie.
Wojenne x2: nie
Pomijanie pustych us fajna opcja by byla.
1.jest mi obojętne
2. Jestem na tak
3. ODPADA
Wojenne X2 jak dla mnie odpadają, człowiek sobie wiedzie spokojna emeryturę, chce sobie poklikać, a nie zastanawiać się który zaraz wystartuje, bo mu 98 Pb wlali .. każdy nowy gracz na Delphinusie wiedział na co się pisze rejestrując konto, każdy gracz fuzji też miał różne opcje do wyboru i wiedział na co się pisze. Także darujcie sobie tą wojenna, reszta nikomu tak naprawdę nie zaAle
Ale płaczecie o te loty ja nie mogę, w praktyce dla żadnego ogarniętego gracza nic to nie zmieni ^^ Na x3 nie kojarzę żebym musiał jakoś się specjalnie stresować, serwera x3 z tego co kojarzę do wyboru nie było
W każdym razie ciekawiej chyba jak się coś dzieje i jest płynniejsza rozgrywka, czekanie 60 minut na teleport to niewolnictwo, ja na przykład nie mam ochoty poświęcać życia na stalkowanie tygodniami poczynań innych ludzi, chce sobie wejść i zagrać a nie się lampić na ekran jak czop
Musisz zrozumieć że po to takie uni ludzie wybrali sobie żeby mieć możliwość spać 5h bez stresu o niszczenie moonów, ja już za stary jestem na wstawanie w środku nocy i i pilnowanie moonów.
Cześć wszystkim,
Dzięki za tak ożywioną i ważną dyskusję. Czytam wszystkie komentarze i cieszę się, że tylu osobom zależy na przyszłości naszego uniwersum.
Chciałbym na spokojnie odnieść się do wielu głosów, szczególnie tych wyrażających obawy przed zwiększeniem prędkości flot wojennych. W pełni rozumiem i szanuję argumenty, że może to oznaczać mniej czasu na reakcję, konieczność częstszego logowania i ogólnie bardziej stresującą grę. To bardzo słuszne uwagi, zwłaszcza że wielu z nas wybrało Delphinus właśnie ze względu na jego spokojniejszy charakter.
Myślę jednak, że wszyscy, niezależnie od stylu gry, widzimy wspólny problem: stagnację i rosnącą liczbę "szarych" i "niebieskich", nieaktywnych kont. Planety te często leżą w odległych układach, a przy prędkości x1 ich farmienie jest po prostu nieopłacalne czasowo i paliwowo. Powoduje to, że ogromne ilości surowców leżą odłogiem, a ekonomia serwera spowalnia.
I tutaj pojawia się moja propozycja – spójrzmy na zwiększenie prędkości flot nie jako na narzędzie do nękania aktywnych graczy, ale jako lekarstwo na stagnację serwera.
Propozycja kompromisu
Rozumiem, że skok na x2 dla flot wojennych to dla wielu zbyt radykalna zmiana. Dlatego, biorąc pod uwagę wszystkie głosy w dyskusji, chciałbym zaproponować rozwiązanie kompromisowe – pakiet zmian, w którym każdy znajdzie coś dla siebie:
Taki pakiet dałby realne korzyści każdej grupie graczy – górnicy i odkrywcy zyskaliby na prędkości flot pokojowych i lepszym rynku, a fleeterzy otrzymaliby narzędzie do ożywienia serwera, nie paraliżując jednocześnie życia spokojniejszym graczom.
Co sądzicie o takim kompromisowym rozwiązaniu? Czy taki pakiet byłby dla Was bardziej akceptowalny?
Zapraszam do dalszej, konstruktywnej dyskusji.
Pozdrawiam!
Nie po to odbudowałem konto żeby nie spać po nocach
3x nie
3x NIE
A pamietam to jak Wirus dostal zloma - poszlo to nawet do ST - nie dziwie mu sie
3xNie
Pokojową można by od biedy podnieść wtedy by sie o mniej ekspedycje opóźniały ale za to fs w układzie odpada
przyspieszenie flot wojennych spowoduje szybsze tracenie flot i tym samym więcej i szybciej graczy odejdzie na urlopy i efekt bedzie odwrotny od założenia