Błąd z dexem przy wysyłce floty

• Witam,

Od ostatniej aktualizacji występuje błąd podczas wysyłania floty z surowcami na księżycu. Po wybraniu całej floty oraz zaznaczeniu wszystkich surowców (ładowność jest odpowiednia), gdy flota zostanie wysłana pozostaje na ksieżycu resztka dexa, około 500k za każdym razem. Prosze o zweryfikowanie i naprawienie tego błędu.

Pozdrawiam wszystkich! :)

• Ech, czemu tak mało osób czyta forum przed zgłoszeniem błędu. To nie błąd... po prostu po wybraniu wszystkich surowców prawdopodobnie zmieniasz prędkość floty na mniejszą niż domyślną... a jak wiadomo im wolniej lecisz tym mniej spalasz. Nadwyżka pozostaje na księżycu ponieważ nie przeładowujesz załadowanych już surowców.

• Wamperk, dzieki za informacje. Ale wczesniej nie miałem takiej sytuacji. A po zmniejszeniu prędkości kilka razy zaznaczam ponownie wszystkie surowce, ale tak jak mówisz, nadwyżka mimo wszystko pozostaje pozostaje.

• Wcześniej nie miałeś, bo wcześniej także najpierw wybierałeś % na jaki chcesz lecieć (flota 2) a dopiero potem ładowałeś surowce (flota 3) :P

no i dziwne, że zostają Ci surowce, bo te kilka osób, ktore pisało że zostają im surowce, w momencie jak zaczęlo najpierw wybierać % lotu, a dopiero potem wybierali surowce to przestał zostawać im dex ;)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• nadwyżka mimo wszystko pozostaje pozostaje.

Na logikę bez wprowadzania nowej zmiennej która pamięta 'jak gracz wybrał surowce' działa logicznie.

Wybierasz surowce które chcesz wysłać > zmieniasz % i mniejsze spalanie > surowce są już wybrane więc takie wysyłasz.

Jeżeli gracz sobie wpisze XXXXX surowców to zmiana % nie dodaje surowców które spalasz mniej. Chcesz wysłać 20kk to wysyłasz 20kk.

Ogólnie połączenie 2 i 3 wygenerowało też np. problem wyboru misji po wybraniu kordów.

Wiele ludzi myśli ze nie może wysłać floty. :S

• Gram tyle lat i pierwszy raz miałem taką sytuacje, ale mieliście rację. Dzieki! :)

Zastanawia mnie tylko jedno, faktycznie dodałem najpierw wszystkie surowce, a potem zmniejszyłem prędkość lotu floty. Ale po zmniejszego floty nacisnałem jeszcze raz by dodał wszystkie surowce i też została nadwyżka :)

Ale jak najpierw ustawie prędkość floty, a potem dodam surowce, jest ok :)

ps. jesli ten wątek był gdzieś poruszany to przepraszam za spam, nie dokopałem się do tego tematu.

Dzięki jeszcze raz! :)