Glowa1 & Fisher & Cobra (HS) vs. FeVeR(Nygga) ~ 7.217.054%

• Jak zawsze najwięcej dopowiedzenia maja osoby nie mające nic wspólnego ze starciem. Opieranie sie na tym co ktos powiedział a co poniektórzy nawet nie wzięli kalkulatora żeby policzyć powoduje później wypisywanie bzdur. Mniej Gierek zaufania do innych więcej do tego co można samemu sprawdzić. Bo chyba powinieneś już się nauczyć ze nadmierne zaufanie złe sie dla Ciebie kończy.

Ja prowadziłem tickety z teamem, wiec moge spokojnie w całości odrzucić Twoje zarzuty wobec nich. Odpowiadali na bieżąco, nie było problemów z komunikacją z nimi. Sprawa kierowała najstarsza i najbardziej doświadczona cześć teamu, pamiętająca czasy na długo przed Toba. Problem nie leżał po ich stronie. Zawsze w takich sytuacjach problem leży po stronie DE. Nasi sa od nich zależni i zawsze tak było, nie pierwszy raz kiedy sprawa jakiegoś RW odbija sie o niemcy trwa to po prostu bardzo dlugo. Nasze tickety mogą odebrać szybko, co z tego jak oni przekazują to dalej i potem to tkwi w ich wewnętrznej kolejce spraw w DE. Czy to jest wina firmy? Tak. Ale w tej sprawie złego słowa na team nie powiem.

Od poczatku bylo wiadome ze sprawa jest bardzo prosta i werdykt byl znany. Wystarczyło dobrze policzyć lot Fevera na planetę żeby wiedzieć ze wyleciał ale po starciu. To ze serwer pozwolil to juz jest kwestia bledu. Teraz jedynie blad trzeba poprawic. A cala reszta to było nakręcanie jak zwykle cyrku w którym ktoś kreci korbka, a wy robicie za pacynki. Teraz nastąpi mydlenie oczu. Ale obojetnie co sie stanie wy i tak znowu zagracie swoje role w następnym przedstawieniu, bo przecież jest śmiesznie. Co nie? Mowicie ze wyborcy w polsce sa glupi, to kim wy jestescie ze dajecie sie manipulować za frajer?

Nie wiem jak Team rozliczy Fevera, nam zostal przyznany brakujący farming. Bilans tam sporo jeszcze urósł. Dzięki jeszcze raz chłopaki za lot, do zobaczenia za rok.

• Fish DE to GF-OGAME [ czyli FIRMA w rozumieniu całości ], chyba z tym FARMINGIEM wymaga to SPROSTOWANIA z Twojej strony, myslę, że masz odpowiedz od TEAM`u. CDN. Sprawa w toku.

Nigdy nie wątpiłem w beztsronność Teamu, czasami emocje wewnatrz sojuszu biorą górę, zaakceptujemy każdą decyzję, tylko chciałbym aby była ona przeanalizowana w 100% i werdykt był sprawiedliwy i ucziwy, biorąc pod uwagę fakt, że nasz czas jako Graczy i przede wszystkim wkład finansowy - jaki wnosimy w tę grę, starata floty to realna utrata zainwestowanych pięniędzy i wymaga, wg mnie niezbitych dowodów, a np +-1 sek, w dobie opóźnień serwerów, niestety dowodem nie jest.

Najuczciwiej to satrcie byłoby rozliczyć WIN TO WIN, chyba, że osoby zaangażowane widzą, a właściwie na podstawie dowodów od TEAM`u zobaczą to inaczej.

... i dziękuję za bezcenne rady, zawsze miło z Twojej strony.

• Sprostowanie czego? Farmienie ktorego w rw nie bylo jest nam dopisane, bo wynika z BUGU. Farmienia które nie dolecialy to juz jest sprawa dyskusyjna. Bo czy można wydać 700kk w minute? Mozna, ale czy tak by sie stalo? Nie dowiemy sie tego z powodu bledu gry.

Zabawne jest jak z jechania po teamie, przeszedłeś nagle do "akceptowania kazdej decyzji", jak zawieje tak śpiewasz, caly Ty. Obrona czegokolwiek zdaniem o inwestycji pieniedzy cos tam cos tam. W momencie kiedy przelewasz kase z karty, te pieniadze staja sie bez wartosci. Surowce nie maja wartosci, sa witrualna cyfra nalezaca do GF, nie do Ciebie. Ja wiem ze w dobie kiedy obracasz kontami, co drugi dzien masz inne konto, mozesz o tym zapominać, ale takie sa fakty. A jesli przyjmujemy Twoja narracje wartosci surowcow w zlotowkach, to w takim razie zysk ktory nie uzyskalismy w wyniku bledu tez jest nasza strata finansowo i to powinno zostac udowodnione dowodami ze ich uzyskac nie moglismy w wyniku bledu gry. Czyli jestesmy finansowo poszkodowani w wyniku dzialanosci GF. To jak ktora narracje przyjmujemy? Surowce to witrualne cyfry w grze przeglądarkowej, czy jednak maja finansowa wartosc? Nie musisz odpowiadac, znam Cie troche. Twoja odpowiedz to: Tak jak mi jest wygodnie w danej chwili.

Nie wiem w jakim swiecie Ty zyjesz, gdzie widzisz tu sytuacje WIN TO WIN. Twoj kolega dostal gonga, zostal zezlomowany. Na podstawie zle policzonego czasu, wszyscy przyjeliscie narracje ze tego starcia byc nie powinno, ze be, ze fuj, ze kasowac post. No przeciez wystartwal przed atakiem. Ta narracja upadla kiedy sie okazalo ze jednak wystartowal po ataku. Wiec teraz nagle to juz wina serwera ze tak pokazal. Jutro pewnie bedzie wina wiatru, a po jutrze masonow. Podsumowując, Twoj kolega dostal gonga, proba zabrania nam starcia tez sie nie powiodła, farmienie tez nam dopisuja. Gdzie tu widzisz ten swoj WIN?

Gierek srednio co fuzje probowales sie gdzies zakolegowac, widzisz wlasnie przez takie zachowania typowej chorągiewki, nikt kto choc troche powaznie traktuje ta gre nie chce z Toba wchodzic w uklady, Posmieja sie z Toba, po cichu po smieja sie z Ciebie, zostawia samego, zezlomuja, znowu sie z Toba posmieja, a na koniec i tak zostaniesz sam. Zobaczysz :)

• Szanuję Twoje zdanie,

Nie bronię FeV tylko szukam obiektywnej prawdy. Jeśli masz konkretne dowody, może zrzuty ekranu prześlij je - chętnie inni bardziej doświadczenie graczy je zweryfikują.

Co do mojej odpowiedzi i Twojego nazwania mnie "chorągiewką" po prostu czasami zmiana strategii odpowiedzi wynika z nowych faktów, a wolę być elastyczny i uczyć sie na moich błędach. Wiesz - chorągiewki też mają swoją funkcję, pokazują skąd wieje wiatr zmian ;).

A co do gry to dla mnie rozrywka, a sojusze i konflikty to jak wiesz, jej naturalna część. Jeśli moje decyzje budzą emocje, trudno. Ważne by zachować zdrowy dystans. Piszesz, że "zostanę sam", w Ogame każdy prędzej czy później zaczyna od nowa - to urok tej gry.

I wracając do tematu, błąd gry który wykorzystaliście i którego bronicie jako rację własną i najświętszą nie może być karą dla FeVer`a i nie powinien być waszym zyskiem, jak zapewne wiecie i policzyliście flota FeVer`a wystartowała 1 sek. przed Waszym atakiem, ale przez zlagowany serwer , który wysyłał ja około 2 sek., została odczytana jako start 1 sek. po ataku - i pytanie czy to jest wg Was uczciwe, czy sami nie powinniście jako gracze najwyższych lotów, za jakich bynajmniej Ty się masz poprosić o anulowanie tego starcia przez GF ? ... ale chyba tak Tobie wygodniej.

Jak widać na załączonym obrazu flota uratowana, a jednak zezlomowana:

FEV-ucieczka.png

Życzę wszystkim, by błędy nie przesłaniały frajdy z grania.

• Po prywatnej rozmowie doszlismy do porozumienia w paru sprawach, wiec zeby przeciąć tutaj dalsza wymianę zdan edytowalem tego posta.

Feverowi zycze SzO, na klate wzial samo starcie i chyba jest nim ostatecznie najmniej przejęty, tak trzymac :thumbup:

Gierkowi tez SzO i powodzenia w dalszej grze.

• Widzę, że starzy dobrzy gracze wrócili. To dobrze. Gratulacje starcia.

=2die4=

- Rosalind (aktualnie)

- Zenith (top200)

- Ymir (top30)

- Batelgause (top100)

- U56 (top40)

- U54 (top100)

- U18 (top500)