Megan [SzO] & Valhalla [SzO] & depesza [SUPERMEG] & Adam [SzO] & Ghost4x [SUPERMEG] vs. olesniczanin [NetWars] ~ 5 759 899,60%

• Kurna opis taki jakby z milion Gs padlo :-/ale flota tego olesniczaina jakaś za wielka to nie była że aż potrzeba było 5 aby to rozbić.

Poza 3mln krążków to nic szczególnego nie było.

Bawcie się tam dalej

• [mniam]

Sorachi Ace postaw towarzystwo do pionu. :smash:

Gratuluję wlotu, ładny procencik. chwali się takie akcje :graty:

Obrońcy SzO. Pełny pakiet odbudowy. :stroke: Może logi systemowe się nie zgadzały i dostaniesz flotę z powrotem :beaten:

Moderator kasai:
    Upominam za słownictwo.

• - Vallhala kupiona flota, a co sama poleciała ? ty nigdy paczki nie użyłeś?:trollface:Ten chłop ma takie pojęcie o Grze ( możesz łatwo prześledzić dział ST),że ty z całą obroną którą szykowaliście nie macie łącznie takiej wiedzy( zresztą pokazało to również to starcie).

- Jeśli myślisz, że tutaj decydowało "szczęście" to naprawdę nie masz pojęcia o tej grze.

- i jeszcze sprawa z psychologiem xD zagadaj o grupową zniżkę to ci taniej wyjdzie <X a jak się nie uda, zainwestuj ten hajs na korki z ortografii i używania interpunkcji.
    W sumie sam nie piszę idealnie, ale twoje 3 razy czytałem, żeby zrozumieć. Dopiero translator od Styrtasiepali mi to wyjaśnił :trollface::trollface::trollface:

Musisz zauważyć pewnien drobny szczegół, że tutaj nikt sie na Piotra nie uwziął, tylko każdy odbija mu piłeczkę bo sam pisał głupoty nie raz.

BTW myślałem, że nie ma lepszego inteligenta na tym uni ale po dzisijeszym twoim poście zdecydowanie wygrałeś klasyfikacje generalną <3:closed:

• No to nie mamy o czym rozmawiać skoro nie znasz sytuacji, a się wypowiadasz byle tylko coś napisać ;) (to była jego cała flota).

Wypowiadam sie bo takie jest moje zdanie ktorego nie zmienię.a ty skoro masz czas sprawdzac sobie co kto gdzie ma na jakim universum to gratuluje wiedzy

• Wszyst

No to nie mamy o czym rozmawiać skoro nie znasz sytuacji, a się wypowiadasz byle tylko coś napisać ;) (to była jego cała flota).

Wypowiadam sie bo takie jest moje zdanie ktorego nie zmienię.a ty skoro masz czas sprawdzac sobie co kto gdzie ma na jakim universum to gratuluje wiedzy

Ale on tam gra nie musi chodzic i patzrec nigdzie, i dlatego wie, dlaczego tyle flot poleciało a nie mniej, po drugie uświadomił cię a ty dalej swoje, więc faktycznie nie ma co z tobą dyskutować

• Zacne RW więc trzeba się wpisać z zaświatów 8)

Gratulacje dla Atakierów a zwłaszcza dla naszego Kubusia za upór i determinację, prób ubicia delikwenta było bez liku. Czasem planowane, czasem na spontanie ale niestety zawsze brakowało tego czegoś. Tym razem wszystko zagrało i chwała im za to. Zysk kosmos, macie co wrzucać w stocznię a więc zapychajcie i latajcie dalej 8)

Obrońcy mimo wszystko SZO. Mówią że pycha kroczy przed upadkiem.... tutaj aż biegła :trollface: Mam nadzieję że wyciągnie lekcję z tego starcia, reakcji graczy na całym uni i jednak przemyśli że może warto nad sobą popracować i czasem zachowywać się inaczej, choćby bez hipokryzji...

Pozdrawiam i może do zobaczenia wkrótce 8o

uni MENSA - 26 ST - OFF (fuzja z Kalyke)

uni KALYKE - 43 ST - do 06-03-2022 (fuzja)

uni KALYKE - 72 ST - do 13-05-2024 (fuzja)

uni KALYKE - 23 ST - od 14-05-2024

PB Solo

4 203 322,70%

PB ACS

6 303 913,10%

• No to nie mamy o czym rozmawiać skoro nie znasz sytuacji, a się wypowiadasz byle tylko coś napisać ;) (to była jego cała flota).

No ja gdybym chciał się na u68 wypowiedzieć i nie walnąć takiej bzdury jak Ty to właśnie najpierw bym rozeznał się w sytuacji na uni i potem kulturalnie pogratulował. Ty wolałeś jakieś dyrdymały nastrugać bez jakiejkolwiek podstawy faktycznej.

Pozdrawiam i bez odbioru 👋

Agresorom ogromne gratulacje, z jednej strony szczęście trafienia lokalizacji, z drugiej pech bo długi fs 😅

Na szczęście na posterunku czuwała ekipa Szopów i pomogli w egzekucji. Za organizację chapeau bas!

Przetapiajcie wedle uznania, olesniczaninowi SzO i dalszej zabawy z nami.

• No ja gdybym chciał się na u68 wypowiedzieć i nie walnąć takiej bzdury jak Ty to właśnie najpierw bym rozeznał się w sytuacji na uni i potem kulturalnie pogratulował. Ty wolałeś jakieś dyrdymały nastrugać bez jakiejkolwiek podstawy faktycznej.

(...)

Trochęś pofrunął, Panie franc.

Trzeba wprowadzić jakiś quiz z wiadomości o tym co, z kim, kto, o czym i na kim się dzieje na uni, zanim pozwoli się komuś wpisać na forum?

Na moim 158. miejscu nic z tej Waszej zapatrzonej w siebie topki nie widać i nic mnie nie obchodzi.

Olesiowi szybkiej odbudowy życzę, chociaż mnie też okradł.

Natomiast jak widzę SzOpy w akcji, to zawsze mam wrażenie, że po uni wielkości puszki od piwa przejechał czołg. Miałem zaszczyt być kiedyś takim ziarenkiem, bo którym chcieli przejechać, ale okazałem się zbyt mały i odpuścili, za co ich szanuję.

Gratulacje.

• bobro ale no zobacz, jest fajne starcie z otoczką, posłane tyle ile posłane bo tak musiało być i nagle jak Filip z konopii wyskakuje chłop oceniając to starcie "e, słaba flota, mierny procent i strzał z armaty w muchę". Trochę to nie w porządku nie sądzisz?

Dlatego według mnie warto najpierw się upewnić czy komentarz, który się umieszcza na forum nie jest delikatnie mówiąc żenujący.

• Każdy może zostać uznany za żenujący.

Ja wiem po co są takie wielkie floty wysyłane i wiem, że kolejne takie czekają na powrocie, ale prawdą jest, że przez to potem te starcia rzeczywiście wyglądają jak strzał z armaty do wróbla. Najciekawsze starcia wychodzą tam, gdzie ludzie mają jaja i pokazują je, dając sobie te wielkie floty rozbić w remisowym lub pyrrusowym starciu ;)

Przy okazji pozdrowienia dla mojego ulubieńca tego działu, który też wie, co mam na myśli, Kapitan Jack Sparrow

• Gratulacje dla ekipy atakujących.

Super akcja.

Co do Pana Piotra to czekam z niecierpliwością aż napiszę nam co poszło nie tak według niego.

PS. Ale tam satelitki trafione ładnie reszta to drobnica. To tak pół żartem pół serio ale to już w/w Pan na bank by się u kogoś połakomił oczywiście po 3 plus jakiś tam metal od 50 musiał by być. :closed1:.

Obrońcy dalszych sukcesów w recyklingu.

• Ogólnie Olesniczanin miał lądować tego dnia przed godziną 3 w nocy, wówczas tyle Szopów nie było by wciągnięte w akcję, a jedynie Adaś który gotów był pożyczyć Recki i ewentualnie dokleić jakąś skromna cześć floty. Niestety Oleś wszystkich nas zaskoczył wysyłając FS na ponad dwa dni. A ja zaskoczyłem Szopów celując w tego jedynego moona Szczęście? Na pewno pomogło, ale coś tam obserwowałem i wyciągałem wnioski.

Gdy się okazało że chłop będzie lądować za dwa dni, nie pozostało mi Ghostowi i Adasiowi nic innego jak wybudzić ze snu Valhalle i Megan. Stąd tak dużo floty wleciało bo był spory zapas czasu by bronić Olesia

Trochę Szopy się zawiodły że po drugim MK na fali nikogo niema. I tylko osamotniony Oleś wracał z misji Kolonizuj.

Pozostało tylko ustawić atak i tyle. Troszkę stesu było z mojej strony pod koniec ale szybki ochrzan poszedl

P.S szkoda że zawrócili, byli bysmy na kartach Historii OGame :)

Obrońca raczej się nie wpisze za dużo żuru na niego się wylewa, ale czymś musiał sobie na to zasłużyć.

Pozdrawiam! ;)

Moderator kasai:
    Nie przeklinamy. Upominam ;)

• Choć Depesza raczej celował w akcję sojuszową to efekt końcowy na pewno jest taki jaki miał być :) W zasadzie Kubusiu nasz to Ty to wszystko stworzyłeś, po ostatnim skubnięciu floty Olesia nie mogłeś przeboleć, że tylko tyle floty udało się spakować 8o Skanowałeś, obserwowałeś i nagle rzuciłeś hasło, że zrzucasz moona bo jesteś pewny, że tam będzie flota :D No i faktycznie była, choć jej powrót wywołał u nas wszystkich nie lada zdziwienie :/

Reszta nie mogła się inaczej potoczyć, niż połączenie sił z Szopami, bo wiedzieliśmy, że jakieś próby obrony będą ?( Pełen profesjonalizm graczy z Szo jednak dawał praktycznie 100% szanse na powodzenie, jedynie błąd w grze mógł popsuć nam to święto jakim było zwiedzanie Olesia w reckach :)

Gratulacje dla wszystkich uczestników tego starcia, piękny widok myślę dla większości graczy z uni :) Każdy z Was dołożył cegiełke choć fundamenty wylał Depesza :trollface:

Dla Olesia na pocieszenie powiem, że ma swój osobny temat na naszym discordzie :P To swego rodzaju wyróżnienie, choć raczej nie chciałby poczytać jego zawartości :lool:

W każdym bądź razie, Szybkiej odbudowy :szo:

UNI KALYKE - 45 ST - DO 13-05-2024 (przed fuzją) :closed2:

UNI KALYKE - 3 ST - OD 14-05-2024 (po fuzji) :rebels: