blad satelit slonecznych

• Bez antigame działa, ten sam błąd mam - albo klikasz dwa razy albo wyłączasz dodatek na moment budowy i wszystko hula jak powinno :thumbup:

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Tylko niech się jeszcze AGR z tego wszystkiego nie wykrzaczy jak to było po przejściu z 7 na 8 mając na myśli

Pomijając wielkie szczęście reanimacji projektu AGR, nie mamy się czego obawiać, bo zespół w miarę szybko ogarnia aktualizacje.

Pozwolę sobie jeszcze powtórzyć tu fragment rozmowy z holonem, jak najprościej ogarnąć ten priblem:

Wprowadzają zmiany 8.0. Masz więcej energii, więc cofasz sobie wydajność Ef z 60% na 50% i dobudować satek do kilku już istniejących. Obok pola do wpisywania jest wskazana liczba minimum sztuk, koniecznych do wyrównania bilansu na 0 lub jakiś plus.

odbudowa.png

Wklepujesz liczbę i już wiesz, że musisz znaleźć dzielnik, który wskaże proporcjonalnie właściwą liczbę, bo zapominasz, że AGR dopiero zabierało się za aktualizację. Ale masz w dupie, nie chce Ci się szukać dzielnika i jedziesz po omacku. Klepiesz 200 satelitów, patrzysz ile przybyło energii. Na oko jakieś 70% koniecznej, żeby stykło. A że 21 to 3/4 z 280, to już wiesz, że trzeba zbudować 70 i resztę klepnąć po jednym. Tyrasz tak na wszystkich planetach, potem masz gdzieś ile trzeba dobudować.

...

Oczywiście było więcej niż 200 potrzebnych, ale na niższych łatwiej mi obrazowo opisać sytuację :)

• Ja nie używam dodatku i też miałem problem z budową satelit oraz pełzaczy po 2 razy trzeba było klikać. Innych statków nie próbowałem nie mam potrzeby budowania :D