jumek [P N] vs. X Feniks X [H...] ~ 848.567%

• Dnia 12-08-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor jumek [P N]

Gwiazda Śmierci 29.582

Obrońca X Feniks X [H...]

Mały transporter 21.000

Duży transporter 16.561

Recykler 133

Gwiazda Śmierci 9.641

Crawler 5

Wyrzutnia rakiet 1.860.331

Lekkie działo laserowe 1.035.945

Ciężkie działo laserowe 321.296

Działo Gaussa 161.157

Działo jonowe 498.709

Wyrzutnia plazmy 202.704

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor jumek [P N]

Gwiazda Śmierci 6.832 ( -22.750 )

Obrońca X Feniks X [H...]

Mały transporter 10.131 ( -10.869 )

Duży transporter 8.044 ( -8.517 )

Recykler 54 ( -79 )

Gwiazda Śmierci 8.836 ( -805 )

Crawler 2 ( -3 )

Wyrzutnia rakiet 894.456 ( -965.875 )

Lekkie działo laserowe 499.095 ( -536.850 )

Ciężkie działo laserowe 154.401 ( -166.895 )

Działo Gaussa 77.567 ( -83.590 )

Działo jonowe 239.781 ( -258.928 )

Wyrzutnia plazmy 97.505 ( -105.199 )

Duża powłoka ochronna 0 ( -1 )

Bitwa zakończyła się remisem.

Agresor stracił łącznie 227.500.000.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 31.377.951.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 47.139.454.400 metalu i 37.717.328.000 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -113.750.000.000

Kryształ: -91.000.000.000

Deuter: -22.750.000.000

agresor stracił łącznie 227.500.000.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 31.075.983.400

Kryształ: 26.531.159.000

Deuter: -4.128.311.000

obrońca zyskał łącznie 53.478.831.400 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

• No i teraz wypada coś tu napisać.

Po pierwsze sprostowanie. Udało mi się zebrać większość złomu.

Metal : 38 728 703 441 Kryształ : 34 908 613 707

Tak wychodzi z moich wyliczeń. Jak co jumek mnie sprostuję.

Wiadomo fart. Jumek stary i doświadczony gracz. Więc co tu można pisać.

Nie doszło by do tego gdyby nie pewien, nazwijmy to "fart", bo mogłem już swoich GŚ nie mieć.

A szacunek dla jumka bo zachował się honorowo, gdyż złożył gratulację.

Jednak wtrącę tu pewną rzecz.

Nie doszło by do tego (oczywiście po za szczęściem i błędem jumka) gdyby nie to, że jumek atakując mój bunkier skłonił mnie do wspólnego handlu. Hm.. normalne. Duży może więcej.

Ale na tym nie przestał, gdyż chciał częstszych wymian niż mi to odpowiadało. No i zaczął atakować raz po raz niszcząc obronę na bunkrze i 5 księżycy. Kto się oprze ponad 29 tyś. GŚ. Taka gra. Wiadomo. Ja się próbowałem trochę odgryzać. Nawet udało mi się zniszczyć 1 księżyc.

No i stało się to co tu jest wklejone. Fart.

Ale po co to wszystko i po co te wspominki o sytuacji z jumkiem. Ktoś powie to sprawy między wami i nie becz tu. I ma też rację.

Nie piszę tego dla tego, że chcę oczernić jumka. Nie to taka gra i takie życie.

Ale.

Przecież Panie i Panowie wiecie doskonale, że w tej grze to rządzi i może wszystko z 1% graczy (ci najwięksi, z największą flotą) Każdy też wie i to, że nikt Was nie dogoni i Wam nie dorówna.

Ale miejcie Wy trochę wyrozumiałości dla farmerów. Hodujcie nas sobie, ale nie wycinajcie w pień i nie zniechęcajcie do gry nas słabiaków, bo kto tu zostanie. Jak człowiek zapomni o flocie i się zagapi to brać. Ale żeby od razu jechać na totalną destrukcję, czy to w długiej perspektywie ma sens i warto ? Przecież można było dalej handlować. Może dla większych za rzadko, ale ja też chcę grać i się jakoś rozwijać, a nie być czyimś wasalem, bo po co grać ?

Troszkę się tutaj, że tak powiem "rozlałem".

Przepraszam.

Dla mnie to nowość, gdyż ja zawszę byłem ofiarą, a nigdy nikogo nie atakowałem. No po za jumkiem w obronie.

Pozdrawiam Wszystkich.

Feniks - Fanciarz

p.s.

Na pewno jak piszę te słowa to jumek planuję już srogą zemstę.

A ja chcę tylko sobie spokojnie grać jak wcześniej.

• Well, szczere gratulacje ;)

Ciekawych rzeczy sie dowiedziałęm o jumku.

Nie oceniam, ale mam nadzieje że zbyt wielu takich oprawców nie mam w sojuszu :stick:

V4RzLIj.jpeg

“Beware the quiet man...

For while others speak, he watched. And while others act, he plans.

And when they finally rest… he strikes.”

W jedności siła PN : data-verified=">

• Well, szczere gratulacje ;)

Ciekawych rzeczy sie dowiedziałęm o jumku.

Nie oceniam, ale mam nadzieje że zbyt wielu takich oprawców nie mam w sojuszu :stick:

Ciekawych, bo tych do których akceptujesz przywykles. Standard, w sumie dobraliscie sie, jaj w tym sojuszu brakuje od dawna.

Chcesz poziomek konto sobie zezlomowac? Serio będziesz lepszy, selenka bedzie klaskala, misiu będzie sobie żarty stroik, jak za dawnych pushowskich czasow...ale zabawa jupiiiii

Salut,amor,dinero...%)

Dziki Nastolatek

Amunt Valencianistas!!!!🤣

Niech wiatr zawsze wieje Ci w plecy a słońce świeci w twarz. I niech los pozwoli Ci zatańczyć wśród gwiazd.😎😏😁

Edited once, last by Angelo Di Livio ().

• Nie wiem stary kim jesteś, jedyne co widze że masz chyba jakiś problem do kilku osób u nas w sojuszu - trudno, pozostanie nam z tym żyć jakoś. Ocenianie jaj lub ich brak też powiem szczerze - może to bedzie niemiłe ale dla mnie jesteś jakimś tam sobie no nameme z jakiegos tam uni który najwidoczniej nigdy nie prowadził żadnego sojuszu i w sumie to mało wie, ale jak mówie może sie myle. W razie czego pozostanie mi żyć i umrzeć w nieświadomosci.

A odnośnie puszów i innych rzeczy - jak to jest że swego czasu tego typu inwektywami byłem obrzucany ja czy cześć PN-u, nie majac ani jednego bana, mało tego nie majac nawet jakichś spektuakularnych przyrostów punktowych, pytam z ciekawosci bo zupełnie nie rozumiem bełkotu który napisałeś odnośnie złomowania jakiegoś tam konta.

V4RzLIj.jpeg

“Beware the quiet man...

• Nie wiem stary kim jesteś, jedyne co widze że masz chyba jakiś problem do kilku osób u nas w sojuszu - trudno, pozostanie nam z tym żyć jakoś. Ocenianie jaj lub ich brak też powiem szczerze - może to bedzie niemiłe ale dla mnie jesteś jakimś tam sobie no nameme z jakiegos tam uni który najwidoczniej nigdy nie prowadził żadnego sojuszu i w sumie to mało wie, ale jak mówie może sie myle. W razie czego pozostanie mi żyć i umrzeć w nieświadomosci.

A odnośnie puszów i innych rzeczy - jak to jest że swego czasu tego typu inwektywami byłem obrzucany ja czy cześć PN-u, nie majac ani jednego bana, mało tego nie majac nawet jakichś spektuakularnych przyrostów punktowych, pytam z ciekawosci bo zupełnie nie rozumiem bełkotu który napisałeś odnośnie złomowania jakiegoś tam konta.

No mame? W sumie mogę byc no mameme czy tam mamememe no

Standard, ze skrajności w skrajność, a kim Ty jesteś ? Nie grasz aktywnie juz od xxx czasu, co to za argument? Wypadles z obiegu , myślisz,ze Twoje zdanie cos znaczy oprócz kilku osób z sojuszu?

Dla Twojej świadomości żeby dotarło, prowadziłem sojusze, a jeżeli zawsze bylem kluczowy jeżeli sprawi Ci to przyjemność. Moja aluzja jaj dotyczyła tego,ze w PN nie ma lidera, to czy Ci sie podoba czy nie , nikt nie bierze odpowiedzialności.

Wiesz jak to z boku wygląda

Uuuu jumek nie wiedziałem,ze jesteś takim oprawca...hihihi

A tu dostaje becki....noz,sekator i nie wiem co jeszcze sie otwiera w kieszeni

Salut,amor,dinero...%)

Dziki Nastolatek

Niech wiatr zawsze wieje Ci w plecy a słońce świeci w twarz. I niech los pozwoli Ci zatańczyć wśród gwiazd.😎😏😁

• Widzisz, ja nie właże ani nie właziłem w RW Twoich sojuszników i nie wypisywałem żadnych farmazonów o puszach etc bo generalnie mało mnie interesujesz Ty czy inni poza moim sojuszem. MOIM - jam jest Słońce PeeNu a tag ten powstał od imienia mego : PriesteN

Jasne że moje zdanie sie liczy bardziej niż Twoje, i nie tylko poza sojuszem, nie zapominaj że 30% kont ogame na tym serwerze to puszowki PN-u analogicznie pewnie jest na boardzie. Nie wspomne ze serwery tego forum sa w mojej piwnicy MOJEJ !

Dyskusja wydaje mi sie zbędna, jezeli chcesz ja kontynowac zapraszam na priva

Niezwykle bawi mnie że osoba zarzucajaca mojemu sojuszowi jakies wałki, płacze na forum że w PN-ie nie ma lidera

Tak że EOT - i miłego dnia

V4RzLIj.jpeg

“Beware the quiet man...

• Splycanie tematu do" niezwykle mnie baw",albo" placze", jest właśnie wymówka i obejsciem tematu , farmazonów o puszach? Mam jeszcze zapisane jak chociażby Selenka swieta broni Jumka

A Jumek prosi o konta do zlomowania..bo mu malo.

Zresztą widać po tych niepewnych komentarzach, nie wiecie nawet kogo wzięliście, chcesz To sie odpale na temat rzetelności graczy PN ... Mowie skoro taki legendarny sojusz, to gdzie lider i kim jest? Chrtnie wymienie sie z nim kilkoma zdaniami.

Sorry Kasai,ale musze....

Bandziorek czy jak tam, do spania dziecko.

Fenix pełne propsy, powtorz jeszcze raz....

Salut,amor,dinero...%)

Dziki Nastolatek

• ładny procent w debiucie wyszedł. :thumbup: gratuluję Feniks.

Każdemu może się zdarzyć więc nie ma co oceniać a już tym bardziej Jumka zachowania bo to jest gra wojenna i wszystkie chwyty dozwolone, więc nie ma co się pruć. :wall:

Jumek odbudowy:piwko:

• Ponieważ piszę tutaj "na forum ST" pierwszy raz, witam Wszystkich.

Chcę tylko wyrazić swoje poparcie dla uwag które umieścił w swoim ST Fenix.

Panowie i Panie.

Szanowni gracze.

To co napisał Fenix jest prawdą, polujcie na nasze skromne floty z surką, handlujcie z nami ale bez wymuszeń, nie rozwalajcie nam, skromnym i nisko lewelowym graczom obrony rakietami oraz moonów.

Nie mając moonów nie będziemy mieli sensu grać w tę grę bo każdy na falandze wytropi naszą mizerną flotę, rakiety zaś zachowajcie na wojnę sojuszy, bo to bardziej do tego służy.

Miejcie trochę zrozumienia i wyrozumiałości bo bez nas, tych maluczkich którzy stanowią ponad 95% graczy nie mieli byście tak wielkich swoich flot bo to nasze stocznie pracują na Wasz sukces.

Dajcie nam maluczkim też żyć.

I pamiętajcie o jednym.

To jest tylko gra, złom nam nic w życiu realnym nie zmieni ale, zawsze możemy mieć dość i poszukać sobie innej gry.

Pomyślcie o tym co się stanie z grą, jak nas wszystkich maluczkich wybijecie, albo będziecie się bić między sobą, albo będziecie robić wiecznie FSy.

Wy i my jesteśmy jak myśliwi i zwierzyna, jak wybijecie wszystkich to w tej grze z głodu pomrzecie.

Tyle moich wypocin, uszanujcie nas a będziecie mieli na kogo polować...

Z wyrazami szacunku dla Wszystkich graczy.

Tolek.

• Nie płaczcie EKONOMI bo i tak będziemy po was latać, głosowaliście żeby nie było deu na PZ, no to macie i dopiero będziecie mieli, ja nie ukrywam że latam po planetach i będę latać, i nie zamierzam zmieniać stylu gry . Jeżeli komuś nie pasuje niech sobie zmieni grę i tyle, po co tutaj płakać. A pisanie bo top 1 czy 2 czy 20 nie wypada na planety latać ;D:D jak dostaniecie wypłatę to może już nie wypada do pracy iść , co ??

Graty obrony, naprawdę wybornie wyszło :D:D Ale uparty Jumek się nadział. tak się uwziął na obrońcę że nic nie było a leciał. To ma nauczkę.

Taaaaaaaa ;]

_____

| Y2K |

``````\

.......___\__

___ / **** \======#

;|_KOMORNIC_\\\

(@=@=@=@=@)