DiD Kalyke - prędkość flot pokojowych

• Hej.

W dniu dzisiejszym weszła aktualizacja zwiększenia prędkości flot POKOJOWYCH do x2 po zeszłomiesięcznym głosowaniu.

Nowe ustawienie absolutnie mi nie pasuje i zmienia wszystko co wypracowałem przez ostatnie kilka lat grania na tej prędkości, badania dopasowane do tej prędkości,.

Chciałbym podrzucić pomysł ankiety przywracającej prędkości x1, która była ZAWSZE na tym serwerze.

Sądzę, że nie jestem odosobniony w swoim zdaniu.

Pozdrawiam serdecznie:)

• Nie musisz rozumieć, nikt Ci nie karze.

To co mam i jak gram nie Twoja sprawa. Nie pasuje mi z wielu powodów.

Skoro ktoś zaproponował zmianę to czemu ja nie mogę? Chyba jest tu jakaś namiastka demokracji skoro są głosowania?

PS. Jak od ciap zaczynasz wyzywasz to widać jaki poziom...

• Nie musisz rozumieć, nikt Ci nie karze.

To co mam i jak gram nie Twoja sprawa. Nie pasuje mi z wielu powodów.

Skoro ktoś zaproponował zmianę to czemu ja nie mogę? Chyba jest tu jakaś namiastka demokracji skoro są głosowania?

PS. Jak od ciap zaczynasz wyzywasz to widać jaki poziom...

"Kazać" czyli nakazać coś komuś - każe, bo przecież nikt mnie tu karał nie będzie - od kary - karze :P A reszta to był taki ironiczno - sarkastyczny dopisek, więc nie wiem dlaczego się tak napiąłeś ^^

• Skoro ktoś zaproponował zmianę i większością głosów ją wprowadzono, owszem masz prawo zaproponować zmianę... ale czy większość ją poprze??

<<17.03.2022 22:02>> @diakk zawsze znajdzie jakiś cytat, który mu podpasuje do posta

<<17.03.2022 22:02>> widać, że stara zielona skryba i trzeba uważać na to co się pisze

• Idąć tym tropem: ankieta powinna być zapętlona i po zakończeniu jednej powinna pojawiać się kolejna podważająca poprzednie głosowanie.

<Mefist> a w ogole to gra sie dla znajamych lam ; ]

&

<mirela> ja tam wole w 'moja' rozowa myszke klikac ; p

• Multikonto funkcyjne (2/2) z lwica •
    Multi-megalomania (2/2) z Chocolate •

• nie można jej zapętlić bo nie może być dwóch "większości" głosów. chociaż w tym kraju...8o

<<17.03.2022 22:02>> @diakk zawsze znajdzie jakiś cytat, który mu podpasuje do posta

<<17.03.2022 22:02>> widać, że stara zielona skryba i trzeba uważać na to co się pisze

• Po pierwsze nie napinam się, nie lubię być obrażany nawet dla żartu od osób których nie znam. Nie ja zacząłem wyzywać od ciap ;)

Myslałem, że to jak kto gra to jego osobista sprawa i że co komuś do tego.

Skoro ktoś zaproponował zmianę i większością głosów ją wprowadzono, owszem masz prawo zaproponować zmianę... ale czy większość ją poprze??

To skoro ktoś zaproponował zmianę to ja też mogę być ktosiem kto też zaproponuje zmianę:

Zatem, chciałbym podrzucić pomysł ankiety o zmianę prędkości flot pokojowych na x1.

Niech demokracja zdecyduje.

• Jak już inni zauważyli, ankieta byłaby zapewne niecelowa, zważywszy na to, że kilka dni temu większość zdecydowała o innej konfiguracji. Sądzę, że po kilku miesiącach lub, powiedzmy, po pół roku byłoby to zasadne. Ludzie przyzwyczają się, zobaczą, czy im się to podoba czy nie, i wyrobią sobie własne zdanie.

Choć za pół roku faktycznie mam zamiar zaproponować zmianę na x3, które, jak przypuszczam, zostanie przyjęte - dla własnej wygody, ale też dla utopijnego celu, jakim jest stworzenie znaczącej alternatywy dla uni 68. Mam nadzieję, że nigdy nie połączą nas w jedno ze względu na unikalne ustawienia obu serwerów. Im bardziej się od siebie różnią, tym bardziej jest to możliwe.

Oczywiście, można próbować przeprowadzać ankietę, choć przypuszczam, że administracja po prostu nie zgodzi się na tak wczesne badanie opinii.

Ze swojej strony naprawdę zastanawiam się, co tak bardzo zmieniło się w Twojej wizji konta i tego, jak je budowałeś po tej zmianie? Po prostu chciałbym poznać spojrzenie drugiej strony. Jeśli się nie podzielisz swym spojrzeniem na to co się popsuło, to wydaje mi się iż nie ma co liczyć na bycie zrozumianym, a co za tym idzie przekonanie do swych racji innych.

Uni 16 --> TKO16U <3

Uni Earth --> WoT

Kalyke --> WoT

Edited once, last by Quarion ().

• dla uni 68. Mam nadzieję, że nigdy nie połączą nas w jedno ze względu na unikalne ustawienia obu serwerów. Im bardziej się od siebie różnią, tym bardziej jest to możliwe.

Ze swojej strony naprawdę zastanawiam się, co tak bardzo zmieniło się w Twojej wizji konta i tego, jak je budowałeś po tej zmianie? Po prostu chciałbym poznać spojrzenie drugiej strony. Jeśli się nie podzielisz swym spojrzeniem na to co się popsuło, to wydaje mi się iż nie ma co liczyć na bycie zrozumianym, a co za tym idzie przekonanie do swych racji innych.

Kolego szanowny, czasy fsów się zmieniły. Zerknij sobie jak wyglądały czasy fsa na stacjonuj w układzie z gsem przy x1, a jak wyglądają teraz.

• Ze swojej strony naprawdę zastanawiam się, co tak bardzo zmieniło się w Twojej wizji konta i tego, jak je budowałeś po tej zmianie? Po prostu chciałbym poznać spojrzenie drugiej strony. Jeśli się nie podzielisz swym spojrzeniem na to co się popsuło, to wydaje mi się iż nie ma co liczyć na bycie zrozumianym, a co za tym idzie przekonanie do swych racji innych.

Ciężko trochę pomyśleć? Samemu?

Kolego szanowny, czasy fsów się zmieniły. Zerknij sobie jak wyglądały czasy fsa na stacjonuj w układzie z gsem przy x1, a jak wyglądają teraz.

Ja bym dodała do tego też czasy jak ktoś ma kolonie w kupie i badania wysoko. Wtedy też może być ciężko dopasować godziny czasów do bezpiecznego powrotu FS.

Sądzę, że po kilku miesiącach lub, powiedzmy, po pół roku byłoby to zasadne. Ludzie przyzwyczają się, zobaczą, czy im się to podoba czy nie, i wyrobią sobie własne zdanie.

Po poł roku to już każdy musi mieć nowe FS. Wtedy pewnie Twoje wymarzone x3 przejdzie.

stworzenie znaczącej alternatywy dla uni 68. Mam nadzieję, że nigdy nie połączą nas w jedno ze względu na unikalne ustawienia obu serwerów.

Też mam nadzieję że nigdy nie połączą u68 z Kalekim.

Ruda  kruszynka nie łączcie tych serwerów. To konfiguracje jak dzień i noc.

• Hej.

Tak jak inni pisali zmieniły się całkowicie czasy FS. Na tym serwerze oraz na wcześniejszym Quantum od kiedy gram czyli ponad 6lat, nie miesiąc dwa czy rok, 6 lat!! Taka była prędkość i wszystkie badania dotyczące prędkości lotów włączając formy życia ustawiałem przez 6 lat tak by było dla mnie optymalnie. Dla mnie osobiście, dla mojego stylu gry i bez wpływu na życie osobiste.

Teraz wychodzi na to że po fuzji przyszli gracze z szybszego serwera i postawili na swoim na tym aby im było lepiej, a omamione wizją szybszej zwózki tłumy im przyklapnely. Nie da się wiele zrobić by floty spowolnić bo badań nie cofnę.

Inna kolejną sprawą jest to, że sporo z tych osób jest zaskoczonych że po zmianie nie tylko transportery są szybsze ale prawie wszystko co nie jest atakiem ale mimo to milczą.

Wiem, że nie jestem w swoim zdaniu odosobniony, po prostu 90% osób na Kalyke nawet chyba nie zagląda na forum i po prostu ucieszyła się że transportery będą szybsze a nie wiedziała o pełnych konsekwencjach tej decyzji.

Sprawa uni68- kto tak zarządził żeby tak znacząco zróżnicować te dwa uni? Jakaś odgórna decyzja czy jak piszesz dla czyjejś wygody? Co innego zmiana typu z X6 na x7 czy X8 bo to o kilka lub kilkanaście %.

Natomiast tutaj z x1 na x2 to zmniejszenie czasów o połowę, O POŁOWĘ! Czy ktoś uświadomił wszystkich o konsekwencjach? Nie! Tylko zwykła wiadomość, że jest ankieta, że chcemy zmieniać, że zwózka będzie szybciej itp bez żadnych wyjaśnień. Jak pytania z referendum PiS jakiś czas temu normalnie...

Ostatnia sprawa, mniej istotna,ale czemu nie podano wyników? Tylko tyle że większość tak wybrała. Jaki był rozkład głosów? Jaki % głosowało? To chyba nie są tajne dane a pokazałby transparentność głosowania.

Ps. Nikogo nie obrażam, nie chcę i nie będę tolerował bycia obrazanym. Jest to dla mnie w tym momencie poważna i ważna sprawa i mam nadzieję przez osoby dorosłe, odpowiedzialne, decyzyjne, zachowujące poziom i profesjonalizm być przez nie tak traktowany, na równo ze wszystkimi graczami, a nie że są równi i równiejsi. Szanujmy zdanie wszystkich graczy choćby zgoła odmienne od forumowych wyjadaczy. Jeśli będzie decyzja co do rozpatrzenia prośby o zmianę powrotną to poparta konkretnymi argumentami a nie że "nie bo nie".

Chyba tyle, przepraszam nie lubiących dużo czytać.

• nikt nie zarządził aby te dwa uni zróżnicować, to tylko moje pobożne życzenie i w sumie jak widać nie tylko moje.
    a co do konkretnych wyników ankiet to Ruda nigdy ich nie podawała na żadnej społeczności i to się raczej nie zmieni choć widziałem jej wzmiankę na discord iż spora większość chciała tej zmiany prędkości flot pokojowych cokolwiek kryje się pod słowem "spora")

Tak czy inaczej rozumiem iż dla wielu może to popsuć ich koncept FS
    wszystkich nie da się zadowolić
    pozdrawiam i kulturalnej debaty życzę :)

• Jest to dla mnie w tym momencie poważna i ważna sprawa i mam nadzieję przez osoby dorosłe, odpowiedzialne, decyzyjne, zachowujące poziom i profesjonalizm być przez nie tak traktowany, na równo ze wszystkimi graczami, a nie że są równi i równiejsi.

Gdzie ty tu typie widzisz "równych i równiejszych"? Twój głos był tak samo ważny i równy co głos nowych na serwerze którym próbujesz umniejszać.

Jako osoba "poważna" pogódź się z wynikiem decyzji większości, powtórzenie teraz ankiety byłoby kompletnie niepoważne.

Jeśli choć raz dopuszczono by do takiej powtórki ankiety to zabiłoby jakikolwiek ich sens. Niezależnie od wyniku zawsze co tydzień ktoś by się domagał powtórki, na wszystkich serwerach. "dorosłe, odpowiedzialne, decyzyjne..." osoby nigdy nie zrobiłyby takiej głupoty bo to odarłoby administrację z resztek jakiejkolwiek powagi.

Owszem, kolejne ankiety pewnie będą ale po upływie rozsądnego czasu - zapewne z okazji kolejnej fuzji. I pewnie się zdziwisz ale szybciej doczekamy się kolejnego wzrostu prędkości niż jej powrotu na x1.

Myślałem że to temat założony dla żartu ale patrząc na ten elaborat to chyba piszesz serio xD