PRIMA APRILIS ZAWROCONA STACJA OBRONA TOP 1 Hala Bala vs. Lord Retina ~ 50.115%

• Taki tam żarcik z okazji PRIMA APRILLIS :)

Żona rolnika zaczęła się licytować na top 1 - to takie okrągłe 50k% z mojej strony :)

Ci którzy mnie znają wiedzą jak to działa:

- pilot jakiś głupi fs z jakąś częścią flotki

- przed nim wraca zawrócona stacja

Agresor wybrany w sumie na samym początku - wbił się w układ już na starcie Uni więc praktycznie tylko on mógł na mnie polecieć ( jego obecność w układzie z pewnością działała demotywująco na innych) regularnie w St sprawdzałem ilość jego PC na moje nieszczęście okazał się najaktywniejszym flociarzem na UNI - i przez ostatnie 3-4 dni tak odskoczył ,że nie dałem rady go już pakować. W trakcie lotu dostałem radę żeby puszczać FS'y z moona - aż się wzruszyłem :) Agresor bardzo kulturalny ogarnięty SZO życzę - weź się za te paczki tu latające !!! Gdyby dzisiaj nie poleciał pewnie zakończyłbym grę na tym Uni. A tak życzę wszystkim Wesołych Świąt

Dnia 01-04-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Hala Bala

Pancernik 102.912

Obrońca Lord Retina

Mały transporter 28.355

Duży transporter 21.706

Lekki myśliwiec 70.449

Ciężki myśliwiec 10.272

Krążownik 4.153

Okręt wojenny 3.287

Statek kolonizacyjny 2

Recykler 153

Sonda szpiegowska 85.881

Bombowiec 1.200

Satelita słoneczny 113

Niszczyciel 10.236

Pancernik 1.431

Reaper 760

Pathfinder 5.741

Wyrzutnia rakiet 81.348

Lekkie działo laserowe 35.029

Ciężkie działo laserowe 1.000

Działo Gaussa 1.000

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Hala Bala

Pancernik 62.655 ( -40.257 )

Obrońca Lord Retina

Mały transporter 0 ( -28.355 )

Duży transporter 0 ( -21.706 )

Lekki myśliwiec 0 ( -70.449 )

Ciężki myśliwiec 1 ( -10.271 )

Krążownik 0 ( -4.153 )

Okręt wojenny 12 ( -3.275 )

Statek kolonizacyjny 0 ( -2 )

Recykler 0 ( -153 )

Sonda szpiegowska 1 ( -85.880 )

Bombowiec 25 ( -1.175 )

Satelita słoneczny 0 ( -113 )

Niszczyciel 771 ( -9.465 )

Pancernik 15 ( -1.416 )

Reaper 172 ( -588 )

Pathfinder 0 ( -5.741 )

Wyrzutnia rakiet 0 ( -81.348 )

Lekkie działo laserowe 0 ( -35.029 )

Ciężkie działo laserowe 0 ( -1.000 )

Działo Gaussa 0 ( -1.000 )

Mała powłoka ochronna 0 ( -1 )

Duża powłoka ochronna 1 ( -0 )

Bitwa zakończyła się remisem.

Agresor stracił łącznie 3.421.845.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 3.123.391.500 jednostek.

At these space coordinates now float 2.130.697.824 metal, 2.200.333.964 crystal and 680.530.213 deuterium.

Szansa na powstanie księżyca 21%.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -1.207.710.000

Kryształ: -1.610.280.000

Deuter: -603.855.000

agresor stracił łącznie 3.421.845.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.698.191.500

Kryształ: -1.175.983.500

Deuter: -249.216.500

obrońca stracił łącznie 3.123.391.500 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

• 2676928f-f531-54bc-bbcf-13704cc01876.png

Nie obrona tylko top 1 solo kolego :)

Podsumowanie agresora do poprawy.

Nie do końca się nabrałem i ten kto ogarnia temat widzi, że mam rację :) Tak czy siak gratulacje akcji :)

Flota wyłapana na skanie przed wlotem, ale ze zdziwienia palec zjechał i nie zawróciłem hehe

Złom zebrany przeze mnie, więc 1,5kkk zysku :D dziękuję, puszki wyspawam szybciutko :D

• Top1 w obronie jak już. W przypadku remisu nie ma znaczenia, kto i ile zebrał, lecz kto miał mniejsze straty w samym RW. W tym wypadku bierzemy pod uwagę to:

Bitwa zakończyła się remisem.

Agresor stracił łącznie 3.421.845.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 3.123.391.500 jednostek.

Obrońca stracił o 300kk mniej, więc ST należy do niego.

• Nie zgodzę się z Tobą. Jak dla mnie to solo raport. Obrońca wyzerowany prawie całkowicie, a po mojej stronie wciąż 60k puszek...

Na dodatek zysk po mojej stronie. Mów co chcesz ale jak dla mnie liczy się końcowy rezultat :)

BTW

Gońcie z żonką, bo szybko podnosimy poprzeczkę :D nie ma co wpisywać w tytule "Top 1" skoro to początek uni i lada moment ktoś to przebije... Mówię o raportach Solo, nie obronie.

Pozdrawiam

• Żonka z blues'em gonią szybko, także nie ma co im zaarzucać ociągania ! :)

komentarz męża 50 minut temu :)

złom żonki 15 minut temu :)

Zajęci "Lanym poniedziałkiem" z żonką chyba :)

Blues ma kosmiczne napędy ha ha ^^

• Zaktualizuj proszę podsumowanie agresora, a nie wrzucasz jakie nieaktualne raporty...

Prima aprilis i dalszy opis sytuacji sugeruje, że zrobił Cię w bambuko :D Czyli taki prima aprilisowy fs, którego miałeś zauważyć :D Głupi fs i zawrócona stacja, która wraca przed tym zawróconym fsem . . .Ogólnie nie powinniście opisywać kulisów starcia, bo następnym razem nikt się nie nabierze :D :E

• Zaktualizuj proszę podsumowanie agresora, a nie wrzucasz jakie nieaktualne raporty...

Prima aprilis i dalszy opis sytuacji sugeruje, że zrobił Cię w bambuko :D Czyli taki prima aprilisowy fs, którego miałeś zauważyć :D Głupi fs i zawrócona stacja, która wraca przed tym zawróconym fsem . . .Ogólnie nie powinniście opisywać kulisów starcia, bo następnym razem nikt się nie nabierze :D :E

No właśnie nie do końca się nabrałem :) dlatego wysłałem dużo więcej niż się spodziewał :) i poszły skany jak wyżej opisałem. Miał szczęście, że nie wysłałem jeszcze więcej :) zysk mój, więc akcja nie udana :D miłego dnia!

• Skasowałem nieco z Waszych "przekomarzanek" - pomyślałby ktoś, że w Święta ludzie mają lepsze zajęcia.

Jak wyjaśniłem w innym temacie - prawo do zamieszczenia rw, w przypadku bitwy nierozstrzygniętej, ma strona która ma mniejsze straty w wygenerowanym przez grę rw - w tym przypadku jest to obrońca.

• No nie mogę - śmieszny typ po starciu na pz zostalo 4kkk mialem surke z fs nanitki 6 i spokojnie bym sie wyzbieral bo agresor zbieral sie na 3-4 razy !

Tylko z mojej woli surke zebrales wiec teraz nie cwaniakuj poza tym teraz twierdzisz ze o wszystkim wiedziales:

No właśnie nie do końca się nabrałem :) dlatego wysłałem dużo więcej niż się spodziewał :) i poszły skany jak wyżej opisałem. Miał szczęście, że nie wysłałem jeszcze więcej :) zysk mój, więc akcja nie udana :D miłego dnia!

Zobaczmy więc co pisałeś rano :

Pozostawiam to aby każdy mógł sobie wyrobić zdanie o tym typku

• Pisałem że mnie zaskoczyłeś, ale zadziałała intuicja i poszło dużo więcej niż się spodziewałeś:) więc czego nie rozumiesz kolego?

Tak bardzo Cię boli, że 2 tygodnie Twoich przygotowań poszło na marne? :(

Przestań już spamować, bo robi się to coraz bardziej żałosne niż śmieszne. Zaraz znowu moderator będzie musiał kasować nasze wypociny tutaj...

Bez odbioru! Ciao