Smyk [PACZKA] vs. Lieutenant Jupiter 9 -- 1 057 572,66%

• Moje PB, raczej ostatnie bo chęci do gry już nie ma wcale...
    Dziękuję za podsyłane screeny, że to stoi. Od popołudnia kilka osób podsyłało, że stoi jakiś nowy. Byłem przekonany, że to podpucha.

Dzień potoczył się tak, że dopiero późnym wieczorem mogłem zalogować i okazało się, że flota dalej stoi. To pokazuje jak "martwe" jest to unii...
    Zero aktywności u obrońcy, na spokojnie puściłem lotkę, potem czekałem na atak MOONS z nagród i w końcu lot. Bez historii, bez fajerwerków, ktoś po prostu nie włączył urlopu.

Niedługo po starciu skanował Krakers, to może tej ekipie się zapomniało xD
    Septimel na urlopie i pewnie tylko dlatego stało to tak długo - pozdrawiam!

Pozdrawiam sojusz i znajomych.

On 14-12-2023 --:--:--, the following fleets met in battle:

Attacker Smyk [PACZKA]

Battleship 1.026.550

Battlecruiser 4.000.063

Reaper 1.300.039

Defender Lieutenant Jupiter 9

Small Cargo 290.338

Large Cargo 250.011

Light Fighter 4.036.411

Heavy Fighter 268.637

Cruiser 814.425

Battleship 321.082

Recycler 567.000

Espionage Probe 178.469

Bomber 9.124

Destroyer 34.027

Deathstar 1.397

Battlecruiser 229.958

Reaper 98.722

Pathfinder 114.374

Heavy Laser 850

Gauss Cannon 200

After the battle ...

Attacker Smyk [PACZKA]

Battleship 983.637 ( -42.913 )

Battlecruiser 3.863.987 ( -136.076 )

Reaper 1.282.877 ( -17.162 )

Defender Lieutenant Jupiter 9

Destroyed!

The attacker has won the battle!

The attacker captured:

1.418.120.890 metal, 5.578.616.237 crystal and 875.465.225 deuterium

354.530.223 metal, 5.584.814.550 crystal and 218.866.306 deuterium

59.088.370 metal, 930.802.425 crystal and 36.477.718 deuterium

29.544.185 metal, 465.401.212 crystal and 18.238.859 deuterium

14.772.093 metal, 232.700.606 crystal and 9.119.429 deuterium

7.386.046 metal, 116.350.303 crystal and 4.559.715 deuterium

The attacker lost a total of 16.887.160.000 units.

Total damage attacker including follow-ups: 16.888.477.000 units.

The defender lost a total of 134.207.491.000 units.

Total damage defender including follow-ups: 134.230.579.000 units.

At these space coordinates now float 46.710.158.903 metal, 28.551.191.692 crystal and 7.403.179.107 deuterium.

combatreport.raids.debris_deut

The attacker captured a total of 15.954.854.392 units.

The chance for a moon to be created from the debris was 20%.

combatreport.harvest.attacker.captured

13.048.171.897 metal, 7.975.585.308 crystal and 2.068.028.793 deuterium

26.298.104.546 metal, 26.298.104.547 crystal and 7.403.230.907 deuterium

20.412.542.305 metal, 2.253.497.695 crystal and 0 deuterium

combatreport.harvest.attacker.total

59.758.818.748 metal, 36.527.187.550 crystal and 9.471.259.700 deuterium

Summary of profit/losses:

Summary attackers(s)

Metal: 54.169.381.555

Crystal: 42.404.728.883

Deuterium: 8.249.532.952

The attacker(s) made a profit of 104.823.643.390 units.

Summary defender(s)

Metal: -79.804.410.807

Crystal: -58.071.370.333

Deuterium: -12.309.652.252

The defender(s) lost a total of 150.185.433.392 units.

Powered by OGotcha CR Converter 5.0.0-beta

• to jest PBPS - Personal Best Push Solo :D

zabawiłem się w detektywa troszkę i fakty:

Smyk prawie nie gra, urlop ściaga na dosłownie pare minut, konto obrońcy przyszło na uniwersum kilka dni przed bum, ciężko było zlokalizować skąd do nas przybyło, ale znalazłem, z Pasiphae.

O 17 ktoś lognął na konto, ściągnął urlop, który na koncie był od 2 lat licząc to co siedziało na cmentarzu, czary się dzieją chwilę później, schodzi Smyk i cudownym trafem wali konto widmo na zysk 105kkk. Ja nawet tego nie będę zgłaszał, bo Cię lubię, ale nie opowiadaj tutaj bajek o tym, że pińcet ludzi wysyłało screeny, jak tu skanuję tylko ja, laojun, septimel, pawelos, adas z krakersa, albo jak juz gra i jest trzeźwy to ze swojego głównego i ogórki z P_A. Ja nie dawałem screenów, lao też, septimel - również, pawelos by to walnął sam - też odpada, adas z krakersa tez by walnął sam, bo urlop może zdjąć, ogórki z P_A są za słabe, a jak mają floty to nie latają na jakieś tam 100kkk zysku

Przetop to szybko, to może nie tylko ostatnie PB będzie a ostatnie RW na swoim koncie :D

PS: konto MOIST ma więcej floty na kolejne PBPS? XD

• Zadziwiające, że muszę chodzić na urlop, żeby lewe konta które powskakiwały na Quantum mogły być odblokowane i stuknięte :)

Smyku, nie wmówisz nikomu, że prawie przed pierwszą w nocy schodzisz z urlopu złomować i się tego nie obawiasz :D tyle razy chciałeś się do mnie wybrać i odwagi brakowało a tu proszę, kompletnie obce konto, nie masz pewności z kim trzyma a Ty na odważnego wbijasz jak po swoje :D no właśnie, po swoje :D

Zawsze pewien szacunek do Ciebie miałem, bo nie bawisz się jak reszta w sciąganie urlopu by polatać po pełzaczach czy satelitach a tu takie odważne bum :)

Przy Fantastycznym też miałem skany od Pl'a (Krakers) zaraz po zabawie wiec tylko to mnie przekonuje, że trafiłeś legitnie :D konta szykowane dla innych :)

Przetapiaj, bo szo nie ma komu życzyc :D

• Nie spodziewałem się innych komentarzy.
    Tłumaczyć się nie mam zamiaru, jednak słowo wyjaśnienia.

CzysteZlo - też Cię lubię i da się z Tobą normalnie pogadać dlatego przeanalizuj dokładnie. Konto pojawiło się w statach (nie mam pojęcia o której) wczoraj, info dostałem około 18. Grałeś Ty, grał Lao, grali inni, którzy mieli czym to zdjąć - albo dać znać, że stoi. Stało to dobre 7h - każdy mógł to trafić. Czysty fart, że to akurat ja. Całkowicie się zgadza to, że nie gram. Wczoraj też bym nie grał gdybym nie dostał cynka o tym. Inni, których nie wymieniłeś też potrafią korzystać z SS XD

• Nie tłumacz się bo to bez sensu.

Popatrz na to z naszego punktu widzenia i sam będziesz podobne teorie wysnuwał, bo inaczej niestety to nie wygląda.

Podtrzymuję to napisałem wyżej, skany Pla świadczą do kogo miało trafić to starcie.

Jest dużo za i przeciw prawilności tego starcia.

Przetapiaj jak życzyłem wcześniej i życzę Ci większej odwagi w polowaniu na mnie ;)

• Starałem się nie tłumaczyć, tylko doprecyzować fakty ;)
    Na Ciebie już dawno nie poluje, jak jesteś bez U to pilnujesz cały czas, także szkoda dexu - to raz, a dwa, że pewnie już urosłeś na tyle, że bym się odbił ;)

• Dex teraz odzyskasz w pz :)poza tym, teraz masz z czego zbudować więcej :P

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz :)

Tak, pilnuję, jak jest coś co może mnie powstrzymać ( jak chociażby wczoraj ) nie ma chwili wahania - od razu zapinam urlop ;) Plowi drugi raz się nie pozwolę złapać.

• Złoty strzał:p nic tylko gratulować zysków i…. I w sumie takich dobrych „dusz” które przesłały co nieco:p

Generalnie nie zwrócił bym uwagi no ale ten pierwszy skan od ponad roku był ciekawy i dość intrygujący Panie Smyk:p

• Tylko ślepy by nie zauważył,że to push,ale wyczuł by to nosem. Śmierdzi to starcie na kilometr. Konto się pojawia na uni -brak u,brak FS. Gracz grający ufsem schodzi z u bo dostaje screeny. Tylko kto tu skanuje prócz wyżej wymienionych przez CzysteZlo. Jeżeli to starcie przejdzie na sucho przez administratorów to poprostu jest to brak szacunku dla graczy aktywnych. Każdy by chciał siedzieć na u w ok.1h zrobić taki zysk i znowu iść odpoczywać. Push śmiejący się w twarz innym.

• A nie jest przypadkiem tak, że konto przenoszone z cmentarza jest bez urlopu ? Może osoba przynosząca myślała że tam urlop będzie ustawiony po przeniesieniu ?

konto na Quantum było od kilku dni tak jak pisałem, przeniósł je na uniwersum i się nie zalogował na nie - miało 0 punktów w statystykach.

W dniu starcia właściciel zalogował, konto wskoczyło w statystyki i został zdjęty urlop. Około 17:00 konto zeszło z U, nawet jeśli urlop jest dezaktywowany po przenosinach to ktoś na koncie był i tego urlopu nie zapiał tylko porzucił flotę na wystawkę - celową lub przypadkową, niech ocenią inni. Tyle faktów, nie mam ostatnio tyle czasu co kiedyś by siedzieć i patrzyć się w statystyki, więc działam na podstawie tego co widać na mmo

• A nie jest przypadkiem tak, że konto przenoszone z cmentarza jest bez urlopu ? Może osoba przynosząca myślała że tam urlop będzie ustawiony po przeniesieniu ?

konto na Quantum było od kilku dni tak jak pisałem, przeniósł je na uniwersum i się nie zalogował na nie - miało 0 punktów w statystykach.

W dniu starcia właściciel zalogował, konto wskoczyło w statystyki i został zdjęty urlop. Około 17:00 konto zeszło z U, nawet jeśli urlop jest dezaktywowany po przenosinach to ktoś na koncie był i tego urlopu nie zapiał tylko porzucił flotę na wystawkę - celową lub przypadkową, niech ocenią inni. Tyle faktów, nie mam ostatnio tyle czasu co kiedyś by siedzieć i patrzyć się w statystyki, więc działam na podstawie tego co widać na mmo

Sprawdziłem jak to działa. Jak przeniesiesz konto z cmentarza na unii - wskakuje na nie z urlopem, bez punktów, bez statystyk. Wystarczy, że ktoś na nie zaloguje i automatycznie jest bez urlopu i wtedy wskakuje do statystyk.

• Odkąd pamiętam to Smyk największe starcia klepał zaraz po zejściu z urlopu. Po to powstał cmentarz, żeby można było legalnie złomować floty z innych uniwersów. Takie cmentarzowe starcia były nie tylko na tym serwerze.Wczystkie bez bana. Oczywiście ten sam schemat, przenosiny, pozostawienie konta bez opieki i złomowanie.Graty Smyku, pushowac się to trzeba umieć.

• Lata mijają a ludzie się nie zmieniają 😂 tak konto pl1 stało sobie i czekało nie zobaczył lotki przy nim bo napewno jak je sobie wystawił to nie obserwował i dopiero po starciu zeskanował nie ogar jeden 😂 a tak na serio stracie w stylu smyka jak to guff go określił „stara gwardia” xD a co do skanów po starciu to totalnie normalnie widzisz spadek widzisz kto to skanujesz sobie starcia nie gratuluje bo zbyt w „smyka” stylu

• a co do skanów po starciu to totalnie normalnie widzisz spadek widzisz kto to skanujesz sobie starcia nie gratuluje bo zbyt w „smyka” stylu

To jeszcze raz ja wskoczę w temat, tylko drugorzędny temat poruszę ponownie. Miałem to samo z kontem fantastycznego i nie sądzę, że chodzi tu o pojawienie się na mmo statystyk, bo skan był chwileczkę po starciu :)

Krakersik/Pl1 musiałby siedzieć na mmo a nie w grze by takie rzeczy odświeżać co godzinkę :) To nie są przypadki i z dużą dozą prawdopodobienstwa moge napisać po raz kolejny, te konta nie były szykowane pod tych co je trafili :)

Sytuacja na uni jest jaka jest. Pl czegoś konkretnego trafić nie może, poza swoimi pushkontami nooo i jeszcze jednym, ale to nie ten temat (już chyba 4 tematy niżej), więc przyprowadza sobie konta z cmentarza, ale że % z bani się nie ulotnił to stało chwilę za długo :D

Moderator kasai:
    Upominam za offtopic.

• a co do skanów po starciu to totalnie normalnie widzisz spadek widzisz kto to skanujesz sobie starcia nie gratuluje bo zbyt w „smyka” stylu

To jeszcze raz ja wskoczę w temat, tylko drugorzędny temat poruszę ponownie. Miałem to samo z kontem fantastycznego i nie sądzę, że chodzi tu o pojawienie się na mmo statystyk, bo skan był chwileczkę po starciu :)

Krakersik/Pl1 musiałby siedzieć na mmo a nie w grze by takie rzeczy odświeżać co godzinkę :) To nie są przypadki i z dużą dozą prawdopodobienstwa moge napisać po raz kolejny, te konta nie były szykowane pod tych co je trafili :)

Sytuacja na uni jest jaka jest. Pl czegoś konkretnego trafić nie może, poza swoimi pushkontami nooo i jeszcze jednym, ale to nie ten temat (już chyba 4 tematy niżej), więc przyprowadza sobie konta z cmentarza, ale że % z bani się nie ulotnił to stało chwilę za długo :D

to ja ci odpowiem tez ostatni raz , nie lubię Adama grałem na niego na spicy , pomimo całej niechęci do jego osoby muszę przyznać ze po każdym starciu prawie mieliśmy odrazu skany od niego czy whisky - ODRAZU - gdzie starcia były czyste na 100 procent , jakby Adam chciał sobie wystawić konto to napewno nikt by nie zdążył walnąc je z lotki , lotke przeoczył ale starcie odrazu zobaczył? Trochę logiki . Smyka tez znam i to kolejne jego starcie w takim stylu wiec swoje zdanie wyrobione mam , z tego co patrzę w starcia to jednak raz na jakiś czas wali coś grubego w tym np. Ciebie . W jego sytuacji wielu graczy by nigdy nie wyleciało. pozdrawiam wszystkich graczy

Moderator kasai:
    Upominam za offtopic.