guma & President Johny I & Tobiasz & Emperor Prezesssss vs. Bleyk & OODDDDAAMM (WyluzowanY) & UliczniWojownicy1908 ~ 422.881% TOP3 ACS

• Długo zastanawiałem się od czego zacząć ale żeby nie przynudzać powiem krótko że gumę i jego ekipę zgubila chęć łatwego zysku.

Zobaczyłem kilka dni temu że guma dal lotkę u Bleyka i już wiedzialem co trzeba zrobić , pozostalo czekac jak tylko guma wroci z urlopu 😅

Wczoraj guma urlop zdjął, szybka rozmowa z Bleykiem i instrukcje co i jak ma robić i pozostało czekać aż guma zdejmie moona, rano jak wstałem moona już nie było flota wracała przed 17 żeby był czas podziałać a i Bleyk szybko nowego moona ogarnął .

GSy na moonkil wysłane, flota na zatrzymaj podpięta, recki naczasowane i pozostało czekać i nie pokazywać swojej obecności.

Chłopaki z Korpusu pokazali ze maja stalowe jaja i polecieli mimo wielu sygnałów pokazujących że tu coś śmierdzi i za to wyrazy uznania, każdemu oprócz gumy życzę szczerze odbudowy bo pełna kultura i ładnie pogratulował, guma standardowo naubliżał mi do 3 pokoleń wstecz jak to ma w zwyczaju.

A teraz to na co wszyscy czekają, złom zabezpieczony w całości.

Dnia 11-12-2023 16:52:26 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor guma [Korpus]

Lekki myśliwiec 48.049

Ciężki myśliwiec 10.326

Krążownik 3.932

Okręt wojenny 2.437

Bombowiec 8.170

Niszczyciel 1.510

Pancernik 35.639

Reaper 1.142

Pathfinder 5.301

Agresor President Johny I [Korpus]

Lekki myśliwiec 197.709

Ciężki myśliwiec 5.457

Krążownik 50.824

Okręt wojenny 49.955

Sonda szpiegowska 15.808

Bombowiec 15.391

Niszczyciel 15.010

Pancernik 165.000

Reaper 6.629

Pathfinder 35.159

Agresor Tobiasz [Korpus]

Lekki myśliwiec 146.860

Krążownik 14.043

Okręt wojenny 11.196

Pancernik 37.325

Agresor Emperor Prezesssss [Korpus]

Lekki myśliwiec 408.110

Ciężki myśliwiec 187.356

Krążownik 17.839

Okręt wojenny 8.610

Niszczyciel 18.672

Pancernik 65.645

Reaper 8.217

Pathfinder 15.151

Obrońca Bleyk [MoT]

Mały transporter 5.500

Duży transporter 32

Lekki myśliwiec 36.989

Ciężki myśliwiec 14.499

Krążownik 32.549

Okręt wojenny 10.178

Recykler 600

Sonda szpiegowska 370

Bombowiec 10.204

Niszczyciel 7.499

Gwiazda Śmierci 694

Pancernik 200.085

Reaper 5.652

Pathfinder 14

Wyrzutnia rakiet 500

Lekkie działo laserowe 100

Ciężkie działo laserowe 100

Działo Gaussa 10

Działo jonowe 10

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Obrońca OODDDDAAMM [B-B]

Lekki myśliwiec 2.859.862

Ciężki myśliwiec 25.991

Krążownik 194.546

Okręt wojenny 11.089

Statek kolonizacyjny 1

Bombowiec 7.696

Niszczyciel 4.870

Pancernik 397.294

Reaper 334.438

Pathfinder 66.269

Obrońca UliczniWojownicy1908 [B-B]

Lekki myśliwiec 3.710.679

Ciężki myśliwiec 167.347

Krążownik 74.564

Okręt wojenny 20.578

Bombowiec 24.362

Niszczyciel 103.210

Pancernik 654.977

Reaper 76.118

Pathfinder 77.540

Po bitwie...

Agresor guma [Korpus]

Zniszczony!

Agresor President Johny I [Korpus]

Zniszczony!

Agresor Tobiasz [Korpus]

Zniszczony!

Agresor Emperor Prezesssss [Korpus]

Zniszczony!

Obrońca Bleyk [MoT]

Mały transporter 4.751 ( -749 )

Duży transporter 28 ( -4 )

Lekki myśliwiec 32.014 ( -4.975 )

Ciężki myśliwiec 13.246 ( -1.253 )

Krążownik 31.935 ( -614 )

Okręt wojenny 10.139 ( -39 )

Recykler 572 ( -28 )

Sonda szpiegowska 303 ( -67 )

Bombowiec 10.196 ( -8 )

Niszczyciel 7.498 ( -1 )

Gwiazda Śmierci 694 ( -0 )

Pancernik 199.771 ( -314 )

Reaper 5.652 ( -0 )

Pathfinder 13 ( -1 )

Wyrzutnia rakiet 427 ( -73 )

Lekkie działo laserowe 78 ( -22 )

Ciężkie działo laserowe 88 ( -12 )

Działo Gaussa 10 ( -0 )

Działo jonowe 8 ( -2 )

Mała powłoka ochronna 1 ( -0 )

Duża powłoka ochronna 1 ( -0 )

Obrońca OODDDDAAMM [B-B]

Lekki myśliwiec 2.473.859 ( -386.003 )

Ciężki myśliwiec 23.834 ( -2.157 )

Krążownik 190.847 ( -3.699 )

Okręt wojenny 11.060 ( -29 )

Statek kolonizacyjny 1 ( -0 )

Bombowiec 7.696 ( -0 )

Niszczyciel 4.870 ( -0 )

Pancernik 396.643 ( -651 )

Reaper 334.438 ( -0 )

Pathfinder 64.816 ( -1.453 )

Obrońca UliczniWojownicy1908 [B-B]

Lekki myśliwiec 3.213.976 ( -496.703 )

Ciężki myśliwiec 153.486 ( -13.861 )

Krążownik 73.242 ( -1.322 )

Okręt wojenny 20.536 ( -42 )

Bombowiec 24.359 ( -3 )

Niszczyciel 103.208 ( -2 )

Pancernik 654.003 ( -974 )

Reaper 76.117 ( -1 )

Pathfinder 75.960 ( -1.580 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 48.702.768.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 4.157.760.000 jednostek.

At these space coordinates now float 20.619.019.200 metal, 16.518.540.000 crystal and 4.238.825.159 deuterium.

Szansa na powstanie księżyca 20%.Olbrzymie ilości metalu i kryształu łączą się.

Księżyc o powierzchni 8.602 km został uformowany.

Złom zebrany przez obrońcę/obrońców.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -22.804.396.000

Kryształ: -19.525.018.000

Deuter: -6.373.354.000

agresor stracił łącznie 48.702.768.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: 17.649.641.200

Kryształ: 15.395.373.000

Deuter: 5.085.700.600

obrońca zyskał łącznie 38.130.714.800 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

Na koniec serdecznie dziękuję Bleykowi za zaufanie bo tylko dzięki temu ta akcja miała szanse powodzenia, a każdy kto śledzi ten dział wie że sojusz MoT niespecjalnie pala do mnie sympatią

UliczniWojownicy1908 dzięki za pomoc, bez ciebie i twoich latajek też mogło być różnie.

Moderator kasai:
    Proszę w tytule podawać autentyczne nicki biorące udział w bitwie.

• Kozaczył kozaczył i przekozaczył. I jeszcze pociągnął za sobą sojuszników :)
    Gratulacje starcia, zarówno organizatorom jak i wszystkim uczestnikom
    Cieszy MoT po właściwej stronie.

• a poza tym bleyk to twoj przydupas z SMP i nie oklamuj czytajacych to forum

a co do twojego kom syndro ten stolec nie mogl mnie zlapac do tej pory a jak jestes taki odwazny to ujawnij sie kim jestes na grze sprawdzimy ciebie i twoja odwage

• Aj no co tu pisac :) graty akcji bo wyszla niestety po Waszej nie naszej myśli. Faktycznie ryzyko było i o tym wiedzieliśmy, znaliśmy teorie ale stalowe jajca do końca wytrzymały.

Widziałem 4s przed jak spada moon i wiedziałem ze RW bedzie na czerwono :P no ale stateczki poleciały do konca :)

Chwila przerwy i zobaczymy jak to dalej bedzie. Cale szczescie złom w trakcie akcji, a nie na własnej planecie :P

Jeszcze sie role odwroca :)

• a poza tym bleyk to twoj przydupas z SMP i nie oklamuj czytajacych to forum

a co do twojego kom syndro ten stolec nie mogl mnie zlapac do tej pory a jak jestes taki odwazny to ujawnij sie kim jestes na grze sprawdzimy ciebie i twoja odwage

Specjalnie dla Ciebie ściągnę jutro urlop :D I dla wiadomości - od lat miałem ten nick, tylko od Saros postanowiłem coś zmienić. A jaki mam nick na uni, łatwo znajdziesz, wystarczy poszukać

• Najwyższa pora dorzucić parę słów od siebie.

A wiec po kolei, jak zwykle, chciałbym pogratulować świetnie przeprowadzonej akcji, koordynacji i synchronizacji która zaowocowała wynikiem który widać wyżej.

Gratuluje.

Mieliśmy sygnały ostrzegawcze, które świadomie odrzuciliśmy, byłem też ostrzegany osobiście i była nawet próba telefonicznego ratunku:)

Za co dziękuję i szanuję, bo po raz kolejny czyniący to kolega pokazał, że nie tylko posiada ogromną wiedzę, która ostatecznie okazała się prorocza :) ale po raz kolejny swoją postawą zasłużył na mój szacunek i wdzięczność. Dziękuję Pablo.

Podziękować również chciałbym kolejnemu koledze który dzielił się ze mną swoją wielką wiedzą na temat obserwacji celu, strategii i psychologicznej próby rozgryzienia tego kto siedzi po drugiej stronie. Sukces tego ataku planowałem zadedykować właśnie jemu :D Nie będę jednak podawał nicku aby powyższy wpierdziel nie obniżał mu prestiżu ale jeśli kiedyś to przeczyta, będzie wiedział, że chodzi o niego. Dziekuję! Przynajmniej ten złom złapał mnie nie na orbicie a w ofensywie a to już jakiś postęp.

Na koniec tego przydługiego wstępu podziękować chciałem jeszcze przede wszystkim Chłopakom z Korpusu :) President Johny, Guma i Tobiasz. Super organizacja, zaangażowanie, wsparcie i ogólna atmosfera gry z wami to jeden z najcenniejszych aspektów tej gry. Pozdro i gramy dalej.

Co do samej akcji z naszej strony.

Bleyk jest nam znany jeszcze z czasów gdy był w SMP a my w AoD i jego silniejszy sojusz wypowiedział nam wtedy wojnę. Jej przebieg jest na forum. Krótko mówiąc dużo nie robił.

Przed obecna akcją, wzbogaceni nową wiedzą od mądrzejszych, dokonaliśmy obserwacji która skutkowała wytypowaniem moona. Moon został ściągnięty i odkryliśmy mało rozsądnego FSa floty bleyka, który wysłał dużą flotę na kilkunastogodzinny lot "szpieguj" na 16 pole xD

Zorganizowaliśmy się, policzyliśmy możliwości sojuszu naszego i wrogiego oraz spekulacyjnie określiliśmy potencjał obronny i chęci do walki sojuszu MoT. Wyszło nam, że lecimy.

Jedyne zagrożenie naszego planu stanowiło pojawienie się wyluzowanego ale założyliśmy, że biorąc pod uwagę ostatnie złomy członków sojuszu MoT będą mieli tyle własnej godności, że jako silniejsi będą bronić się sami i po pomoc nie polecą. Błąd, który skończył się powyższym raportem.

W tym miejscu chciałbym zauważyć coś co ewidentnie umknęło wszystkim skupiającym się na temperamencie mojego kolegi Gumy.

Otóż my Sojusz Korpus Uderzeniowy wzieliśmy sobie na cel gracza który był SILNIEJSZY niż każdy z nas z osobna. Proszę sprawdzić floty.

Zaatakowaliśmy sojusz Silniejszy od nas, Liczniejszy od nas. górujący nad nami punktacją ogólną oraz przede wszystkim militarną.

Praktyka bardzo rzadko spotykana na tym uni.

Bleyk potrzebował wsparcia, uwzględniając urlopy, TOP1 i TOP2 aby nas powstrzymać. Gdzie był sojusz MoT ja się pytam ??

Masters of Templars xD Panowie macie tyle wspólnego z templariuszami co vegański burger z wołowiną. Ciekaw jestem co sobie myśleli wasi zezłomowani wcześniej przez wyluzowanego kumple słysząc o współpracy bleyka, która zaowocuje zasileniem top rekina 48mld surki :)

Wiem, że kolega Bleyk poprzez liczoną w setkach metrów pustą przestrzeń miedzy uszami ma problem z wolno poruszającymi się impulsami w neuronach co prowadzi do lagów w łączeniem kropek ale zauważ koleżko, że po przetopieniu tego zysku panowie top1 i top 2 nie wyślą wam zapewne czekoladek, kwiatów i gratulacji a raczej więcej pancerników.

Jeden z członków MoT napisał "w końcu MoT po właściwej stronie" hahaha dobre, zastanówmy się nad rolą bleyka.

Oto szanowny gracz został złapany z opuszczonymi gatkami i zamiast przyjąć na klatę zasłużonego złoma i się odbudować, postanowił bardzo nisko się schylić, profesjonalnie pamiętając o nie robieniu "kociego grzbietu", rozchylił pośladki i pełny nadziei zamknął oczy licząc, że wyluzowany nie spenetruje pancernikami jego tylko nas. Kolega bleyk równie dobrze mógłby wyjść po buki i dużo by to nie zmieniło.

Efektem waszych działań jest kolejny wzrost rekina, gdzie wzrosnąć mogła opozycja rekina.

Ale to już wasz problem. Patrząc na ten raport i dysproporcje sił których zebranie nam zajeło tygodnie bez paczkowego klepania, sprawia, że zupełnie odechciewa mi się dalszej odbudowy na tym uni.

Uni gdzie online jest 37 osób (no teraz -4) a z 620 kont 3/4 to urlopy lub idlerzy nie da się bez paczek stawiać skutecznego oporu. Zwłaszcza gdy każdy fajfus biega do TOP po protekcje a próba budowania koalicji chętnych do stawienia oporu to szukanie wiatru w polu.

Gratuluje nabicia kolejnych cyferek. Jak to mówią, ostatni gasi światło.

MoT niczego nie gratuluje bo byli tylko manekinem na wystawie.

Co do reszty to bawcie się dobrze i dziekuję za wspólną grę :D

Na koniec jeszcze raz gratuluje wyluzowanemu bo akcja była naprawdę niezła

Pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś tam na innym uni.

• Tak sobie czytam to i dochodzę do wniosku że niby gratulacje akcji ale z porażką nie możnecie się pogodzić ;)

Znacie takie powiedzenie "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" ?.

Z tego co wiem to cała akcja była wykonana z chęci wyzłomowania tylko i wyłącznie gumy.

Jego wyzwiska i kozaczenie po prostu chłopacy postanowili ukrócić i się pokazać jaki to jest pro gracz ;)

Paradoksalnie guma który był głównym celem ma z całej waszej czwórki najmniejsze straty :D Nie ma to jak posłać sojuszników w piach :D

Taka rada na przyszłość, zastanówcie się dwa razy zanim będziecie chcieli z nim kolejną akcję zrobić, bo on wciąż jest namaszczony na top1 do wyzłomowania na Sarosie.

@Emperor Prezesssss jak byś przeczytał to co napisał wyluzowany to byś wiedział czemu MoT nie było w tej akcji ;) Słyszałem, że macie żal do nich o to że nie zostaliście przyjęci w ich szeregi no ale cóż, podziękujcie za to gumie ;)

• Chyba pora na kilka słów i sprostowanie przekłamań.

1. BLEYK widząc co się świeci uciekł na 3gale z flota, ja go namówiłem na powrót pod wasz nos i zrobienie FSa na szpieguj żeby wam było łatwiej złapać. (Dostales screen z datami więc wiesz jak bylo)

2. Opozycja atakujaca silniejszych graczy, o ironię jeszcze lekko ponad miesiąc temu opozycje dla silnych graczy stanowiłem ją i UliczniWojownicy1908 a i to tak średnio bo byliśmy cieniutcy, ja na koncie po złomie, ciężko pracowałem żeby być tu gdzie jestem teraz podobnie Uliczny

3. Bleyk nie potrzebował wsparcia my potrzebowaliśmy wsparcia Bleyha żeby akcja mogła się w ogóle odbyć a sojusz MoT nie był wcale świadomy co się dzieje aż do samego końca bo tak było bezpieczniej.

4. Zysk przy każdej akcji zawsze dzielony jest w idealnie równych porcjach więc i Bleyk swoją dostanie

5. Zachowanie Gumisie i poziom jego kultury jest jednym z ostatnich czynników trzymających mnie na tym uni

• 1) uciekł bo wcześniej był na moonie który docelowo został ściągiety. Genezy FSa tez nie ujawniłeś wcześniej, wypływa to teraz.. screen z datą zawierał również lotke gumy w systemie bleyka. Czyli Flota była na moonie. Pojawiła sie lotka gumy. Flota ucieka. ale jednak wraca po twojej namowie. Ma miejsce twoja konwersacja z bleykiem ze screena. ciąg zdarzeń z mojej perspektywy dalej sie zgadza z tym co pisałem wyzej

2)nikomu nic nie zarzucam. paczkujesz czy nie twoja sprawa. a atakowalismy bleyka który był silniejszy. 200k pancy vs 65k,lub 35k lub 37k lub 165k

3) Czyli jednak bliżej im do wołowiny niż wegańskich burgerów, zwracam honor.

4) nie wnikam jak dzilicie łupy

5) kwestia czynników trzymajacych cie na uni również nie jest czymś w co wnikam

Sory za błedy ortograficzne, pisane z tel w korku

• No skłamałbym gdybym napisał, że żalu nie ma, bo oczywiście jest. Ale jest to naturalne następstwo złoma i ciężko mi uwierzyć w zapewnienia, ze ktoś tego nei odczuwa.

Tak wiec uważam, że mam świete prawo sie troche pożalić :)

Kwestia Gumy jest jaka jest.

z żalem po braku przyjecia zaryzykowałbym stwierdzenie, że to plotka albo czyjeś błedne domysły.

Chcieliśmy pograć z kimś innym ale były tez głosy za własnym sojuszem. skoro odzewu do akcesu nie było to ząłożyliśmy własny. Wkładu gumy w ta historie nie znam ale sie dopytam :)

• a juz myslalem ze wkoncu ta guma pekla do konca bo to jakis typ nie reformowalny :D z wielkimi kompleksami xD

Zaraz sie zas odezwa obroncy gumki myszki ^^ i beda dociekac.

tenor.gif?itemid=4684426

Lubił wieczorem wyjąć z szafy skrzypce,

kładąc futerał przy tomach Norwida.

:fa:

• Czegoś tu nie rozumiem, uważacie, że gracie honorowo i uczciwie.

Sensownie wybieracie sojuszników i partnerów do ACS a jak wytłumaczycie fakt, że Guma dostaje co chwile BANY i wraca?

Może to jednak nie uczciwa i honorowa gra.

Guma potrafił (jak jeszcze byłem w SMP) rozbijać bunkry dla zabawy i bez zysku słabych graczy bo silniejszych się bał.

Robił lotki w układach słabych graczy i szarżował GS'ami (miał ich wtedy 1333) byle daleko od silnych graczy sojuszu Kotka i Nightwolfa.

Ja wtedy dopiero się rozwijałem i zdobywałem doświadczenie a on grał na multikontach za które zbierał BANY (sam wysłałem go na 2 tygodnie).

To jest gra honorowa i uczciwa aby pokanać graczy z TOP'ki ?

guma.png?rlkey=mb5j1vmpp3p4ichzzmk1kel20&dl=0

Moderator kasai:
    Upominam za offtopic.

• Widze kolejny mija sie z prawda bo gsami lecialem na twojego kolege fiflak ktory byl wtedy silniejszy odemnie a co do tych co wymieniles dziwne ze jak lecialem na nich to uciekli a co do twojego rozwoju ty i pojecie honoru? nie pamietasz jak z kolegami atakowaliscie mnie w kilku rakietami ? a co do bana dostalem nie slusznie bo nie ma na to dowodu ze kozystalem z kilku kont jednoczesnie a sprawa jest w toku i tak na przyszlosc polecem poczytac wyroki TSUE

Jestes ostatnia osoba ktora powinna pouczac kogos w sprawie honoru

Moderator kasai:
    Upominam za offtopic.

• Jak zawsze miło się patrzy kiedy Guma dostaje łomot i nie potrafi się z tym pogodzić a jego adwokat Prezes broni jego patologiczne zachowanie :D Pozdro dla Bleyka, Wyluzowanego i Ulicznego oby tak dalej.
    Czekam aż gumcia pęknie i skończy grę :D

• Jak zawsze miło się patrzy kiedy Guma dostaje łomot i nie potrafi się z tym pogodzić a jego adwokat Prezes broni jego patologiczne zachowanie :D Pozdro dla Bleyka, Wyluzowanego i Ulicznego oby tak dalej.
    Czekam aż gumcia pęknie i skończy grę :D

P.S. NIe uzywaj slow ktorych nie znasz znaczenia

Poczekam sobie jak zaczniecie siebie nawzajem zlomowac na umierajacym uni :trollface: