[S_D]Balboa & [S_D]Ostatni Mohikanin & [S_D]AlalalaBamba vs. [S_T]Lord_Bane ~ 1.636.427% TOP 1 ACS!

• Historia znajomości sięga czasów, kiedy to na Lacercie panował prawdziwy terror. Wtedy to Lord mając w kieszeni sporo wazeliny pisał, pisał i pisał. Polubiłem chłopaka, dołączył do sojuszu, jak się okazało w jasnym celu, by nie dostać złoma i uczestniczyć w kilku akcjach na uni.

Latał sam, wstawiał starcia, a w międzyczasie miał spore pretensje o to, że my robimy akcje, a go nie zapraszamy. Zaczął się kłócić z każdym, nawet z tym co go do dzisiaj pozdrawia. Po prostu bardzo egoistyczne podejście cechuje Lorda, u niego jest to bardzo łatwe, albo jest po jego myśli, albo cały świat jest najgorszy.

Egoista wymyślił sobie bajeczkę o tym, że chcieliśmy go zezłomować, oczerniał, kłamał wymyślał bajeczki, by tylko znaleźć sobie sprzymierzeńców, którzy mnie nie polubią.

Sytuacja jest jaka jest, tego już nie cofnę, dlatego bawię się świetnie wśród nieświadomego tłumu, który jak to w naszym narodzie pluje jadem do każdego, kto może wykazywać ciut lepsze cechy i mieć lepiej.

Fala komentarzy pójdzie, ale czekam na to najbardziej, no po zezłomowaniu Dzbana już nic innego nie pozostało.

Arek wykazał się całkowitą nieznajomością gry, gdy dostał złoma na Undae i nawet nie zrozumiał przebiegu akcji, ani tego, że mieli ogromne szanse wybronić jego flotę, ba, nawet do pewnej godziny myśleliśmy, że tak będzie. Zrobiliśmy co trzeba, ale on i tak wszystko obrócił, by nas oczernić-takie cechy przegranych.

Obraz

Twoje kłamstwa zostały już wielokrotnie sprostowane, a Ty dalej plujesz jadem do klawiatury. Szybkie pytanie, moje plakaty wiszą na ścianie? Jak mleko Ci skwaśnieje to też mnie obwiniasz?

Do zysku jeszcze parenaście kkk z rozpruwaczy.

Ahhh zapomniałbym dodać dwóch ważnych rzeczy. Po pierwsze Lord gra na koncie, które w momencie przejęcia było stworzone całe na paczkach, pushach i nielegalnym oprogramowaniu, o czym Lord nas sam informował, ot taka hipokryzja.

[ciach]

Dnia 28-11-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Balboa [S_D]

Lekki myśliwiec 1

Niszczyciel 1.265.009

Pancernik 4.247.785

Reaper 1.655.662

Agresor Ostatni Mohikanin [S_D]

Niszczyciel 185.012

Pancernik 388.136

Reaper 299.862

Agresor AlalalaBamba [S_D]

Niszczyciel 103.138

Pancernik 1.122.107

Reaper 625.535

Obrońca Lord_Bane [S_T]

Mały transporter 937.696

Duży transporter 125.852

Lekki myśliwiec 2.638.684

Ciężki myśliwiec 444.560

Krążownik 700.580

Okręt wojenny 327.851

Statek kolonizacyjny 4

Recykler 697.856

Sonda szpiegowska 2.634.714

Bombowiec 44.043

Niszczyciel 200.848

Gwiazda Śmierci 2.077

Pancernik 658.392

Reaper 42.148

Pathfinder 179.491

Po bitwie...

Agresor Balboa [S_D]

Lekki myśliwiec 1 ( -0 )

Niszczyciel 1.253.833 ( -11.176 )

Pancernik 4.205.849 ( -41.936 )

Reaper 1.641.460 ( -14.202 )

Agresor Ostatni Mohikanin [S_D]

Niszczyciel 183.210 ( -1.802 )

Pancernik 381.809 ( -6.327 )

Reaper 297.212 ( -2.650 )

Agresor AlalalaBamba [S_D]

Niszczyciel 102.186 ( -952 )

Pancernik 1.103.549 ( -18.558 )

Reaper 620.038 ( -5.497 )

Obrońca Lord_Bane [S_T]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

355.277.138 Metalu, 1.122.177.089 Kryształu i 287.404.360 Deuteru

Agresor stracił łącznie 10.996.875.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 193.556.597.000 jednostek.

At these space coordinates now float 61.863.482.402 metal, 47.452.426.801 crystal and 13.416.174.001 deuterium.

Agresor przejął łącznie 1.764.858.587 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 57.478.664.540

Kryształ: 43.976.068.890

Deuter: 12.045.333.361

agresor zyskał łącznie 113.500.066.791 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -98.720.986.138

Kryształ: -75.611.020.089

Deuter: -20.989.449.360

obrońca stracił łącznie 195.321.455.587 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

Moderator Neferet:
    Usunęłam urywek prywatnej wiadomości oraz komentarz do niej.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

Edited 3 times, last by Balboa ().

• Gratulacje i to jest to co umiecie robic najlepie,( i po co bylo by tam jezyk strzepic na bezcelowe posty, jak to jest najtrafniejszy argument w takich przypadkach ;)) :brawo::graty::goodjob: a obroncy moze jednak wiecej przemyslen no i jak wybierze ogame to jednak :szo:

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• ;D Pięknie chyba bardziej się cieszę nie z zysku kolegów, ale z tego że pycha zawsze kroczy przed upadkiem. A wiem,że kolega po tym co pokazał najpierw w realu a pózniej co wypisywał w różnych tematach na forum okazał się raczej bardzo negatywną postacią. Bardzo nie lubię gdy przez takie pierdoły ludzie są zdolni do takiej obłudy.Ten złom to zamknięcię pewnego etapu na tym serwie. :) GRATULACJE RAZ JESZCZE!!! :goodjob::goodjob::goodjob:[ciach]

3 emotki w zupełności wystarczą//Neferet

• Znam po części obie strony konfliktu, ale od czego się rozpoczął to do końca nie wiem.

Gdzie leży prawda, ile ziarnek w jakiej wypowiedzi jest - tego też nie zweryfikuje więc , nie jestem w stanie tego ocenić.

Moim zdaniem zarówno Lord jak i Balboa nie powinny na form wyciągać prywatnych rzeczy, czy to z discorda , czy ze spotkań - Szanujmy się i swoją prywatność i nie zapominajmy , że to tylko, nadal gra - która moim zdaniem powinna być chwilą rozrywki , oderwania od codziennej prozy.

Pozdrawiam Was Obu jak i osoby uczestniczące w starciu.

Musiałem dopytać czy dobrze rozumiem, jak był złapany obrońca i gratuluje kunsztu, calłej akcji, top1 ACS i poniekąd osiągnięcia celu (choć personalnie szkoda , że to Lord padł) .

Top 1 Acs na tym uni cieżko będzie pobić , chyba że się w SD znów pokłócicie :P

Zysk taki, że chciałoby się zaśpwiewać Alalalalalbamba ;)

Lord , jeśli będziesz grał to życze Szo

• Nie wiem do czego jeszcze można się posunąć by zrobić kolejną ustawkę... Czy naprawdę nikt tego nie widzi?? Sami między sobą się kasują na taki czy inny sposób byle utrzymać Prymat Najlepszego Gracza. Jasnowidzenie flot to Domena SD. Tutaj nie ma miejsca dla normalnych graczy bo Balboa i Spółka skasują cię na każdym Uniwersum w tym samym czasie... Szkoda że nikt tego nie dostrzega...

• wrzucanie screenów z disco gdzie pisało się o prywatnym życiu (jak rozumiem wtedy byliście kolegami) i wyciąganie prywatnych problemów na forum jest moralnym dnem.

Ludzie wyście już całkiem odlecieli? Aż mi się ży..ć chce jak widzę jacy ludzie w tą grę grają...

To jest do k... nędzy tylko prosta gra. Macie 10 lat że się jaracie tym co się tu dzieje? Bo ktoś wam dokucza na forum to będziecie mu grzebać w problemach rodzinnych, z których wam się jako kolega kiedyś zwierzył na prywatnym chacie?

• wrzucanie screenów z disco gdzie pisało się o prywatnym życiu (jak rozumiem wtedy byliście kolegami) i wyciąganie prywatnych problemów na forum jest moralnym dnem.

Ludzie wyście już całkiem odlecieli? Aż mi się ży..ć chce jak widzę jacy ludzie w tą grę grają...

To jest do k... nędzy tylko prosta gra. Macie 10 lat że się jaracie tym co się tu dzieje? Bo ktoś wam dokucza na forum to będziecie mu grzebać w problemach rodzinnych, z których wam się jako kolega kiedyś zwierzył na prywatnym chacie?

To po co czytasz i się udzielasz w kilku tematach, skoro powinno Cię to nie interesować.

Jakbyś dobrze zauważył Lord od kilkunastu lub więcej postów mocno mnie próbuje oczernić różnymi farmazonami, wiec ja tylko i wyłącznie pokazuje, ze jest zwykłym hipokrytom. Pokazuje, bo napisać jest wszystko łatwo. Wiec by nie być gołosłownym opieram się na tym co jest faktem, a nie tylko oczernianiem przez pryzmat złości, zazdrości i zawiści.

Ty tez jesteś nastawiony negatywnie do mej osoby, wiec każda sytuacje w głowie układasz tak, by wyszło na Twoje.

Gdybys trzeźwo myslal to w kilku innych tematach zacytowałbys Lorda i napisał mniej więcej tak ALBO UDOWODNIJ CO PISZESZ ALBO PRZESTAŃ WYLEWAĆ WCIĄŻ TE SAME ŻALE

Twoja narracja jest za to zupełnie inna, wszystko co pasuje pod negatywny obraz mej osoby jest dla Ciebie tym na co czekasz, w innym przypadku chwytasz się wszystkiego, by ominąć prawdę.

Smutne, bo od dłuższego czasu ta gra sprawia mi tyle frajdy, ze niekiedy najzwyczajniej pękam ze smiechu, a zwłaszcza z tych, co zarzucają mi brak życia, a sami jak takie hieny cmentarne czekają tylko na najmniejsze potknięcie, by znów wylać swoje żale.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Ha. Jasne. Ty zrobisz wszystko żeby cyferki z gry się zgadzały. Ustawka? Pewno tak. Jak nie - to wyciąganie tekstów z Discorda, to już dno. Później płaczesz że Cię opluwają. Jak banana dostałeś na Udane, to epopeję napisałeś wylewając swoje żale. Dobrze że nie dało się tego czytać bo straciłem czas tylko na kilka pierwszych zdań.

Niezależnie od Uni, zawsze znajdujesz swoich kilku wiernych popleczników. "Wszyscy pozostali są tępi, źli itp."

Znajdź sobie inne zajęcie bo uni bez Ciebie wygląda jakoś normalniej.

Moja rada - nie próbuj zastąpić swoich braków i ułomności psycho-fizycznych grą. Idź na spacer, może jakiś sport. Zrzucisz parę kilo to i samopoczucie się poprawi.

• miałem napisac duzo , ale nie wiem jak wkleic zdjecie z zrzutu ekranu ...

wpadlem bo na dc sojuszowym ppkazalem zrzut jak to 2 gosci mi atakuje ksiezyce .. to bylk blad ... zrzut mam ... ale nie wiem jak go dodac na forum ...

w soju byl kret albo sam cpun ..

wykorzystal to

nie zlapal porzez pol roku .. zlapal z mojego bledu ..

niech ma i sie racuje .. dla mnie i tak pozstanie kmiotem bez skila ... zwal sobie ulzy ci kmiocie ...

a swoja droga ...

balboa ... jestes cienki jak zebro bakterii albo sik pajaka ... pajac bez skila i honoru ...

ruszyles moje zycie osobiste ...

[ciach]

Moderator Neferet:
    Rozumiem powód dodania takiej wypowiedzi, jednak tak jak u autora tematu, została ona usunięta.

Spokój do kłamstwo, jest tylko pasja.

Dzięki pasji, osiągam siłę.

Dzięki sile, osiągam potęgę.

Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Edited 2 times, last by Lord_Bane ().

• Lorda nie znam, może też jest nolifem i hipokrytą, może wylewa żale, bo dostał złoma. Co to zmienia? Macie ewidentnie na pieńku - wasza sprawa. Te twoje "argumenty" to tylko internetowa kłótnia, tak jak jego "argumenty". Tylko tobie/wam się wydaje że to istotne.

Problem z tobą jest taki, że obrażasz wszystkich poza swoimi psiapsiółkami. Ja też lubię tą grę, jedynie co mnie tu wkurza to buce, którzy w nią grają. Dlatego komentuję te posty, jak inni ludzie, bo wkurza nas twoje buractwo. Swoim postem udowodniłeś jeszcze raz na jakim poziomie jesteś.

Z przepychanek o pushe/anty/inne głupoty przeszedłeś do wykorzystywania screenów, które zdobyłeś jako kolega do upokarzania człowieka na publicznym forum w oparciu o jego problemy w życiu prywatnym... Każdy rozumny człowiek zrozumie jakie to obrzydliwe, ty nie jesteś w stanie pojąć - to jednoznacznie wskazuje że masz niedobory inteligencji albo po prostu jesteś sku...

• Wypadało by jeszcze do tego dodać że takie zachowanie - i to jeszcze kiedy podobno on jest takim świetnym pracodawcą, zatrudnia ludzi... świadczy że jednak chyba nie. I ciekwe czy tak samo łamie prywatę jako pracodawca i wykorzystuje w taki sam sposób tego typu rzeczy jak tutaj. Może trzeba by poinformować jego pracowników z jakim śmieciem mają do czynienia i niech lepiej zaczną się martwić bo może to spotkać ich tez. Chyba ze to tylko jak większość w jego przypadku - jedna wielka internetowa ściema i nie ma jaj przyznać sie jak jest naprawde :D

• tez Ciebie nie znam .. ale Ci naświetle bo kto mnie zna to wie , gram tylko w wolnej chwili ... 8 godzin snu , 8 godzin pracy ... wiec na gre bylo malo czasu .. to raczej nie nolife .. faktycznie sam szuakełem celu bedac w sd .. ale nie

znalazlem nigdy zbyt duzego ... nie mam czasu na obserwacje ,,, sciaganie monow itd ... to byla rozrywka ...

co do zycia prywatnego ... napisalem jedno zdanie a ten zrobil ze mnie odrazu potwora ... a moze niech spjrzy ba siebie ... fakt jest taki ze wystawil mnie a gdy to odkrylem to stakem sie wrogiem nymer 1

nie jest latwo grac przeciw komus kto dzieki oszustwu vpn tureckie anty i ma 10 x sileniesze konto .,... gra opgraniczyla sie do stacji ...

zawroconej stacji nikdy nikt nie wyliczy ... blad moj ze na dc innego sojuszu pokazalem za duzo ... kret lub multi zrobilo swoje ...

konto ma 350 kkk punktow ale idzie do kasacji bo bez sensu grac samemu a w sojuszu jak widac tez trzeba uwazac ... a balboa nioech sie rajcuje jaki to wielki szu ogame jest ,,,

end

Spokój do kłamstwo, jest tylko pasja.

Dzięki pasji, osiągam siłę.

Dzięki sile, osiągam potęgę.

Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

• I tu jesteś w błędzie. Zawrócone stacje da sie bez problemu wyliczyć pod warunkiem że na fali ktoś wyłapie moment zawrócenia. I nie trzeba ku temu żadnego wiekszego wysiłku. Jedynie... trzeba to wyłapać... Ale że Hipokryta Balboa lubuje się w odpalaniu clikerów i nagrywaniu fali z refreshem co do sekundę - dwie nie stanowi to dla niego problemu. Ot taki mały myk i taka mała ciekawostka jak można łatwo i bez konsekwencji walić w chu... robiąc z siebie później bohatera :D

• To, że ktoś wykorzystuje mechanikę gry by klikac zawrotkę nazywacie hipokryzją ? Brawo... ładny macie bałagan. 90 % ludzi grających na jakimś poziomie tak robi i wystarczy trochę szcześcia by to wyłapac obserwując denego typa ...
    Rzucacie jadem bo sami macie za mało czasu na takie akcje.... a jak widać wytrwałość i cierpliwość wystarczy by ludziom skoczyło cisnienie, pomijając już prywatne animozje.

• przeciez to gra wojenna, wiec wywiad, szpiedzy, informacje sa w tej grze od poczatku jej istnienia, trzeba uwazac, co komu sie podaje za informacje i jakie screeny wkleja, zaufanie zdobywa sie dlugo i wiekszosc dlugoletnich graczy ma swoje zgrane sojusze i dojscie do takiej ekipy jednej czy drugiej nie jest proste, to zazwyczaj uklady zamkniete, a kazdy z takich sojuszy ma innych kolegow co robia za gasowki zapychacze ukladow czy deuterowki, rozsiani sa po innych sojuszach i zbieraja informacje, to natura strategii, kazdej. Ogame to gra bledow i niestety czesto kosztownych. Smutne tylko, ze polska spolecznosc ogame ma tak malo szacunku do siebie wzajemnie i czesto czyta sie takie smutne posty pod starciem. " naszym chlopakom brakuje luzu ":)

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain

• celowo nie wchodzę w waszą kłótnię o grę, nie mi osądzać kto kogo źle potraktował i jak było. To wiecie tylko ty i on, obaj macie swoje "argumenty" i reszta forum nie jest w stanie tego sensownie osądzić. Zresztą ja nawet nie mam ochoty, takich zatargów na tym forum i na innych forach jest wiele.

Odnoszę się do czegoś bardzo konkretnego, otóż dwóch facetów pisze ze sobą, jak rozumiem schodzi na tematy prywatnego życia. Później dochodzi do kłótni, obaj zarzucają sobie nieuczciwość i pomówienia - to akurat dość "standardowa sprawa" w grach tego typu. Natomiast tutaj balboa wykorzystał dostęp do informacji z prywatnych rozmów (nie wiem czy jego czy kogoś innego) z Lordem aby coś "udowodnić". Już nawet pomijam fakt, że podanie wyrwanego z kontekstu jednego zdania nie jest żadnym potwierdzeniem jego tezy o życiu drugiego człowieka - bo nie tutaj jest sedno sprawy. Sednem sprawy jest to, że 1 osoba w imię argumentu w internetowej kłótni jest w stanie posłużyć się tak obrzydliwymi metodami jak komentowanie trudnych zdarzeń z życia drugiej osoby, o których dowiedziała się gdy byli kolegami. Ludzie w życiu mają różne problemy, czasem w rozmowach w internecie się tym dzielą z innymi, których uważają za osoby zaprzyjaźnione (czy to dobry pomysł, to już inna sprawa). Jednak jakim trzeba być człowiekiem, żeby to potem na forum publikować jako argument za tym że ktoś jest no-lifem....? Naprawdę trzeba nie mieć hamulców moralnych i jakiegokolwiek honoru... Jaki jest następny krok w imię udowodnienia tezy w kłótni o grę przeglądarkową? Będzie teraz wyciągał, że kogoś dziecko jest poważnie chore, że komuś bliska osoba zmarła, jeszcze coś innego?

I już się jego koleżka odezwał że wszystko ok, bo koleś złapał Lorda na fali ... Ja pie...ole, o czym my tu mówimy, co to ma do rzeczy jak go złapał? Może sobie być i jasnowidzem i przewidywać co do sek kiedy wróci flota. Na końcu to co się tutaj liczy jest to jak absolutnym moralnym zerem jest ten człowiek skoro robi takie rzeczy.

A dla tych koleżków napiszę tylko: powodzenia w rozmowach na disco. Różnie bywa, za parę miesięcy już może nie będziecie koleżkami, czy wtedy przeczytamy co u was w prywatnym życiu się dzieje ...? Nie życzę wam tego, ale jeśli macie IQ trochę wyższe niż ameba to nie brońcie tego typu "chwytów" bo czynów obrzydliwych nie należy bronić tylko piętnować.

• To, że ktoś wykorzystuje mechanikę gry by klikac zawrotkę nazywacie hipokryzją ? Brawo... ładny macie bałagan. 90 % ludzi grających na jakimś poziomie tak robi i wystarczy trochę szcześcia by to wyłapac obserwując denego typa ...
    Rzucacie jadem bo sami macie za mało czasu na takie akcje.... a jak widać wytrwałość i cierpliwość wystarczy by ludziom skoczyło cisnienie, pomijając już prywatne animozje.

Już wam wierzę że na waszych Multi Uniwersach na których gracie tak robicie by być w TOPCE. Nie wciskajcie kitu ludziom. Można się poświęcić na jednym serwerze i mieć szczęście. Ale wy to macie je zawsze.... I już to widzę jak łapiecie zawróconą stacje... Oczy mydlić możecie kontrolnym ale nie nam bo teraz to oficjalnie walki robicie. Takie strzały zdażają się jak wygrana w zdrapce...

Czekam na dzień kiedy was ZBANUJĄ za wasze przekręty.

• To jest dział starc tytanów, wystarczy wkleić raport i po bólu.Po co te elaboraty , kto jest kim, kto co, po co i dlaczego. Gro ludzi i tak ma wyrobione zdanie o Tobie, nawet jak byś napisał powieść to i tak niczego już nie zmieni.Bardziej mnie interesuje jak złapaliście flote, jak on zrobił fs, czy zdjeliście mu księżyc. A nie rzeczy prywatne, czy jest po rozwodzie i dlaczego.Człowieku , weź ty się ogarnij. Kolega wyżej dobrze napisał.Ameba intelektualna.

Już wam wierzę że na waszych Multi Uniwersach na których gracie tak robicie by być w TOPCE. Nie wciskajcie kitu ludziom. Można się poświęcić na jednym serwerze i mieć szczęście. Ale wy to macie je zawsze.... I już to widzę jak łapiecie zawróconą stacje... Oczy mydlić możecie kontrolnym ale nie nam bo teraz to oficjalnie walki robicie. Takie strzały zdażają się jak wygrana w zdrapce...

Czekam na dzień kiedy was ZBANUJĄ za wasze przekręty.

A ja czekam aż mi pokażesz moje Multi i inne konta na serwach xD LOL ...

• A ja czekam na kolejny Rekordowy RW. Co tym razem kłótnia, zdrada, zostawienie floty... Bo przecież nie ustawka... A może błędny FS po pijaku...

Honoru nie macie wyciągając brudy prywatne na Forum!

Żegnam bo powoli zbliżam się tą dyskusją do waszego poziomu.

PS. FS na zawróconej stacji nie da się złapać koniec kropka. A dlaczego? Bo nie znasz czasu kiedy kliknę zawróć. I to tyle w temacie.

Ale wiem ze wy nawet już zawróconą stację też umiecie wyliczyć 😂😂😂