Wprowadzenie Stoczni PSO (Planetarnych Systemów Obronnych)

• Od dawna mnie męczy ten temat, ponieważ cały czas dziwię się, że systemy obronne są budowane w kolejce ze statkami. Czy nie powinno być tak, że zarówno systemy obronne i statki, powinny mieć osobne kolejki budowy? W tych samych stoczniach, co statki, buduje się planetarne systemy obronne. Sądzę, że usprawniłoby grę, gdybyśmy mieli dwie oddzielne kolejki budowania, skoro mamy badania i badania form życia, to dlaczego nie mielibyśmy mieć dwóch kolejek dla Stoczni i Stoczni PSO (Planetarnych Systemów Obronnych).

• skoro mamy badania i badania form życia

Nie widze tej analogii z roznymi kolejkami. Juz predzej można pomyśleć, o stoczni form zycia, a tam jakies nowe jedostki stojące i latajace. Akurat dodanie czegos takiego mogłoby urozmiacic rasy np z rockkalami mozna budowac pełzacze niezaleznie od klasy, kaelasze i mechy podobnie z resztą statkow specialnych i dać tez do obrony dla kazdej rasy cos stacionarnego typu katapulta kryształów (taki trebusz, rozrzuca surowce i zmiejsza łup) lub generator hologramu (dodtkowe % jednostej w które strzela wróg i chybia) czy medytacja bitewna (jakiś szajs od kaelaszy, nie mam teraz pomysłu jak to dziala).

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Jednak pamiętaj że badania form życia i zwykle badania potrzebują osobnych budynków. Tu powinno być tak samo, a to by znaczyło kolejne surowce wydane na budowę stoczni PSO i co ważniejsze kolejne zajęte pola. Poza tym tak szczerze mówiąc, po co osobne kolejki? Obronę i tak odpalasz raz zaraz po kolonizacji i o niej zapominasz... A jak ktoś będzie na ciebie leciał to i tak przeklinasz za anty/ośmiornice.