zmiana w grze

• Badania mogłyby być bardziej angażujące gdyby po spełnieniu warunków można było ulepszać okręty do wyższej generacji. Boost polega na zwiększeniu wartości bazowych i ma na celu zwiększenie atrakcyjności badań bojowych dla cywili. Do tego przydałby się jakiś przejrzysty system sterowania flotą na poziomie sojuszu np. w konkretnych celach typu bitwa/vendetta/uwalenie grubasa

• A macie LF? Może nie wszyscy wiedzą.

U nas nie ma i lipa :)

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• wiem o formach życia, ale to tylko male bonusiki a tu może być nowa mechanika. Przykładowo masz spalinowy na 12 bojowa na 12 tarcze na 10 i pancerz na 14? Spoko. Za jakiś tam wkład surowcowy reprezentujący badania nad bardziej zaawansowanym myśliwcem, możesz ulepszać myśliwce do nowej generacji i mieć możliwość ich produkcji na planetach z przykładowo odpowiednią stocznią. Można też rewaloryzować koszty takiego myśliwca i czas bazowy produkcji. Można to też ograniczyć tylko do ow bo widziałem że powoli wychodzą z mody na rzecz nitków i pancerników. Coś bardziej jak zamiana silników bombowców i recków niż ciułanie mikroprocencików na lf. Zmiana jakościowa pozwoli ustabilizować konkurencję na kolejnych poziomach i nieco namieszać w honorowych starciach. Dochodzi też potencjalne mniejsze zużycie deuteru na flotę ze względu na mniejsza ilość lepszych jakościowo jednostek.

• Ale to wszystko jest w lf, badania sie sumuja z wszystkich planet, przy odpowiednich poziomach i dublowaniu badan mozna spory % wyciagnac z tego. Moze i jest to mozolne w robieniu, ale z czasem i cierplioscia ulepszania tego daje fajny efekt. Tylko ze minus jest taki albo idziesz full pod eko albo full pod flote, bo mieszanie tych badan eko/flota daje znikomy efekt. To ja juz bylbym bardziej za dodaniem jakichs skili do sojuszu ktore ulepszasz za surowce i podnosza Ci np atak o 10% predkosc itd

• Każdy pomysł poprawienia gry i jej ożywienia warto docenić. Tak samo jak poruszenie ludzi na forum żeby mogli sie wypowiedzieć. Sugar ma racje co do LF, natomiast nie glupim pomyslem bylyby jakies badania sojuszowe czy cos w ten desen.

• Osobiscie co do sojuszu to ja poszedłbym w kierunku takim, jakies wzmocnienia wiadomo, ale zeby nie mozna bylo ich uzywac tak od co, ale zrobic jakis system wojen w grze i podczas trwania takiej wojny miedzy sojuszami mozna byloby powiedzmy za walki z przeciwnikiem zbieraloby sie jakas walute co by dawalo Twojemu sojuszowi mozliwosc odpalenia tych wzmocnien, np 3 bylyby podstawowe, a 3 mocniejsze daloby sie aktywowac za aktywna walke, co dawaloby jakas tam przewage jednej ze stron. To tak z mojej strony bo dodawanie kolejnych bonusow do gry solo nie ma sensu, te co juz sa to sa wystarczajace.

No ewentualnie opcja jest jeszcze taka, ze po prostu bylyby jakies tam badania na stale, ale ulepszanie tych badan polegaloby na walucie, ktora mozna zdobyc za wygranie wojny z innym sojuszem. Powiedzmy, zeby nie bylo naduzyc mogliby zrobic np jakis prog, ze sojusz musialby miec min 100mln pkt i aktywnych przynajmniej 5 czlonkow.